Liss Anda, 46-vuotias psykologian apulaisprofessori, muistelee ensimmäistä kohtaamistaan pelaamisen kanssa. Hän oli täysin lumoutunut. Pong-niminen tietokonepeli oli ensimmäinen kosketus pelaamiseen akateemikon elämässä. Siitä lähtien pelaaminen on ollut hänen suuri intohimonsa. Hän kertoo, että hänen ensimmäinen tietokonepelaamisen kokemuksensa oli yhdeksän vuoden ikäisenä, kun ystävättären Commodore 64 -tietokoneelle tuli pelattua paljon. Lopulta hän sai itselleen Amiga 500 -pelikonsolin kotinsa kellariin. Lemmings-niminen peli oli yksi hänen suosikeistaan. Kun ensimmäiset osoita ja klikkaa -pelit alkoivat olla suosittuja, hän muistaa parhaan ystävättärensä saaneen Phantasmagoria-pelin kotiinsa. He jäivät jumiin yhteen kohtaan pelissä kolmeksi päiväksi. Eräänä yönä Liss heräsi oivallukseen ja soitti heti ystävättärelleen.
Anda työskentelee Stavangerin yliopistossa ja tutkii mielenterveyttä. Hän pelaa perheensä kanssa ja on järjestänyt LAN-tapaamisia niin lasten kuin vanhempienkin kanssa. Hän kertoo olevansa hyvin sosiaalinen ja että pelaaminen on hieno tapa sosialisoida ilman ulos lähtemistä. Hän mainitsee, että pelaamisen avulla voi kohdata muita ihmisiä, jotka ovat erilaisia yhteiskunnassa. Anda uskoo, että pelaaminen voi toimia jonkinlaisena selviytymisstrategiana vaikeissa elämäntilanteissa. Hän korostaa, että pelaaminen ei ole terapiaa, vaan pikemminkin yritys hallita vaikeita ja ylivoimaisia tilanteita vaikeine tunteineen.
Anda uskoo vahvasti pelaajien väliseen huolenpitoon. Hän kehottaa pelaajia välittämään toisistaan ja kysymään säännöllisesti toisten voinnista. Hän painottaa myös, että elämän on jatkuttava eteenpäin vaikeista tilanteista huolimatta. Hän muistuttaa, että elämässä on aina vaikeita aikoja ja niiden kohtaaminen yhdessä muiden kanssa on tärkeää. Myös terapeutin apuun turvautuminen voi olla hyödyllistä vaikeiden tilanteiden käsittelyssä.
Anda huomauttaa, että elämässä on hyviä ja huonoja aikoja, ja usein vaikeat ajat kestävät kauemmin kuin toivoisi. Hän korostaa, että suru ja kärsimys eivät saa eristää ihmistä maailmasta. Hän kannustaa kohtaamaan vaikeudet ja jatkamaan eteenpäin elämässä.