YK:n yleiskokouksessa lähes kaikki maailman maat vaativat Kuuban kauppasaarron lopettamista. Ainoastaan Yhdysvallat ja sen liittolainen Israel äänestivät kauppasaarron jatkamisen puolesta. Argentiina oli mukana vaatimuksessa, mutta presidentti Javier Milei ei ollut tyytyväinen tähän ja erotti ulkoministeri Diana Mondinon.
Milei, oikeistolainen talouslibertaristi, on pyrkinyt asemoimaan Argentiinaa Yhdysvaltain rinnalle ja vastustamaan vasemmistohallituksia maailmassa. Hän on korostanut haluavansa syventää strategista liittoutumaa Yhdysvaltojen kanssa. Argentiinan odotettiin muuttavan kantaansa Kuuban kauppasaarrosta Milein toiveiden mukaisesti YK:n yleiskokouksessa.
Ulkoministerin paikalle nousee Gerardo Werthein, Argentiinan nykyinen Yhdysvaltain-suurlähettiläs, jolla on erinomaiset suhteet Mileihin. Werthein on tärkeässä asemassa presidentin ja tämän läheisten neuvonantajien kanssa.
Kommunistisen Kuuban kauppasaarto on ollut voimassa yli 60 vuotta, ja sen tarkoituksena on ollut painostaa Kuuban hallintoa. Vaatimukset kauppasaarron lopettamisesta perustuvat siihen, että se ei ole kaatanut hallintoa, mutta on kurjistanut Kuuban kansaa.
YK:n yleiskokouksen päätöksillä ei ole suoraa vaikutusta, sillä vain turvallisuusneuvoston päätökset sitovat jäsenmaita. Yhdysvalloilla on veto-oikeus kaikkiin turvallisuusneuvoston päätöksiin, joten sen kanta on ratkaiseva.
Argentiina pyrkii vaikuttamaan kansainvälisiin asioihin ja rakentamaan suhteita Yhdysvaltoihin. Presidentti Milein linja näyttää olevan vahvasti Yhdysvaltain tukeminen, mikä voi muuttaa Argentiinan ulkopolitiikkaa tulevaisuudessa.