Singapore ohittaa Suomen koulutuksessa ja taloudessa
Singapore on yllättänyt monet ohittamalla Suomen koululaisten Pisa-tuloksissa ja korkeakoulujen vertailuissa. Nanyang-instituutin dekaani, Fanny Chan, kertoo, että Singapore on kasvanut koulutuksen ja talouden saralla valtavasti. Instituutti on yksi tärkeimmistä varhaiskasvatuksen opinahjoista Singaporessa, ja siellä opiskelijat harjoittelevat erilaisia opetusmetodeja Gardens by the Bay -puutarhapuistossa.
Singapore houkuttelee osaavaa työvoimaa ja panostaa koulutukseen
Singaporen menestyksen taustalla on maan aktiivinen osaavan työvoiman houkutteleminen ja jatkuva panostus koulutukseen. Monikulttuurisessa valtiossa on runsaasti työpaikkoja eri maista tuleville, ja neljä virallista kieltä, joista englanti on yhteinen kaikille.
Singaporen poliittinen järjestelmä ja yhteistyön painottaminen
Singapore on demokraattinen, mutta autoritaarinen valtio, jossa lainsäädäntö on ankara ja sananvapaus rajallista. Hallituksen tehokkuutta on kiitelty maailmanlaajuisesti, ja eri alojen parhaita käytäntöjä mietitään ja hyödynnetään maassa laajasti. Suomen Singaporen suurlähettiläs, Juha Markkanen, korostaa yhteistyön merkitystä ja toivoo, että Suomi voisi ottaa oppia Singaporesta yhteistyön kulttuurista.
Suomalaiset Harini ja Ashwin Chari kertovat kokemuksistaan
Harini ja Ashwin Chari asuivat Suomessa vuosikymmen sitten ja kokivat maan tasapainoiseksi työn, perheen ja luonnon suhteen. Heidän mielestään Suomella voisi olla opittavaa Singaporesta jatkuvasta uudistumisesta ja innovoinnista. Charit korostavat myös Singaporen markkinointitaitoja, joista Suomi voisi ottaa oppia.
Näistä syistä Singapore on noussut mallimaaksi monilla aloilla ja herättää kiinnostusta ympäri maailmaa. Onko Suomella jotain opittavaa Singaporessa? Mitä mieltä sinä olet?