news-10082024-234652

Det Valkoinen talo ilmoittaa uudesta tukipaketista Ukrainalle

Yhdysvaltain hallitus on ilmoittanut uudesta sotilaallisesta tukipaketista Ukrainalle. Paketin arvo on 125 miljoonaa dollaria. Paketti sisältää ilmatorjuntaohjuksia, ammuksia ja panssarinyksiköitä, Valkoisen talon mukaan. Summa vastaa noin 1,4 miljardia kruunua nykykurssilla.

Ukrainalaiset tiedotusvälineet: 40 venäläissotilasta tapettu kaasualustalla

Ukrainan merijalkaväki on tappanut noin 40 venäläissotilasta hyökkäyksessä kaasualustalle Mustallamerellä, kertovat ukrainalaiset tiedotusvälineet. Venäläisjoukot olivat väitetysti tuoneet laitteita ja henkilökuntaa alukselle häiritäkseen satelliittisignaaleja, joita siviilimerenkulku Mustallamerellä käyttää navigointiin.

Zelenskyj myöntää sotilasoperaation Kurskissa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyj myönsi lauantaina ensimmäistä kertaa, että ukrainalaiset joukot ovat tulleet Venäjän Kurskin alueelle. Ukrainan joukot menivät Venäjälle tiistaina, ja lauantaina ilmoitettiin, että he ovat edelleen siellä ja taistelevat Sudzja-nimisen kaupungin laitamilla, noin kymmenen kilometriä rajalta.

Sähkön hinta putoaa ennätyksellisen alas sunnuntaina

Viime vuoden ennätys alittuu todennäköisesti huomenna. Tämä johtuu keskipäivän romahduksesta suuresta aurinkovoiman tuotannosta mantereella. Itä-Norjan (NO1) ja Etelä-Norjan (NO2) sähköasiakkaat saavat maksettuja 71 senttiä/kWh sähkön käytöstä sunnuntaina kello 13-14 välisenä aikana, kertoo Europower.

Hotelliala palaa pandemiaa edeltävälle tasolle

Hotellit ympäri Norjaa ovat kokeneet vahvaa kasvua heinäkuussa, kertovat NHO Reiselivin tiedot. Norjalaiset hotellit myivät 3,8 prosenttia enemmän hotellihuoneita tänä vuonna heinäkuussa verrattuna viime vuoden heinäkuuhun, NHO Reiselivin mukaan.

Venäjä sanoo 76 000 ihmisen evakuoituneen Kurskista

Yli 76 000 ihmistä on evakuoitu Kurskin rajaseuduilta sen jälkeen, kun ukrainalaiset joukot ylittivät rajan, kertovat paikalliset viranomaiset Tass-uutistoimiston mukaan. Venäläiset joukot ovat taistelleet useiden tuhansien ukrainalaissotilaiden kanssa jopa 20 kilometriä Kurskin alueelle tunkeutumisen jälkeen tiistaina.

Valko-Venäjä väittää ampuneensa alas esineitä, jotka tulivat Ukrainasta

Valko-Venäjälle on todennäköisesti tullut ukrainalaisia droneja ilmatilaan, väittää maan johtaja Aleksandr Lukashenko. Useita esineitä on ammuttu alas. Valko-Venäjän ilmavoimat ovat täydessä valmiudessa, sanoi Lukashenko lauantaina valtion medioiden mukaan.

Østfoldbanen avattiin liikenteelle auton pudottua raiteille Haldenissa

Østfoldbanen oli suljettu lauantaina Haldenin ja Kornsjön välillä, koska auto putosi junaraiteille. Junaliikenne on nyt käynnissä uudelleen. Bane Nor kirjoitti liikennetiedotteessaan kello 16 aikaan, että viivästyksiä voi silti odottaa.

Länsi-Norja: Sähkön keskihinta 4,1 senttiä per kWh sunnuntaina

Länsi-Norjassa sähkön keskihinta on 4,1 senttiä kilowattitunnilta (kWh) sunnuntaina, ja maksimihinta on 16,2 senttiä. Sunnuntain keskihinta kWh:ta kohti on 0,5 senttiä alhaisempi kuin lauantaina ja 15,9 senttiä alhaisempi kuin samana päivänä vuotta aiemmin, hvakosterstrommen.no-sivuston tilastojen mukaan.

Pohjois-Norja: Sähkön keskihinta 0,8 senttiä per kWh sunnuntaina

Pohjois-Norjassa sähkön keskihinta on 0,8 senttiä kilowattitunnilta (kWh) sunnuntaina, ja maksimihinta on 3,5 senttiä. Sunnuntain keskihinta kWh:ta kohti on 0,3 senttiä korkeampi kuin lauantaina ja 18,04 senttiä alhaisempi kuin samana päivänä vuotta aiemmin, hvakosterstrommen.no-sivuston tilastojen mukaan.

Keski-Norja: Sähkön keskihinta 0,7 senttiä per kWh sunnuntaina

Keski-Norjassa sähkön keskihinta on 0,7 senttiä kilowattitunnilta (kWh) sunnuntaina, ja maksimihinta on 3,5 senttiä. Sunnuntain keskihinta kWh:ta kohti on 0,3 senttiä korkeampi kuin lauantaina ja 18,9 senttiä alhaisempi kuin samana päivänä vuotta aiemmin, hvakosterstrommen.no-sivuston tilastojen mukaan.

Lisätietoja:

Tekninen Ukeblad Media AS

Osoite: Grensen 3, 0159 Oslo

Postiosoite: Postboks 380 Sentrum, 0102 Oslo

Laskutusosoite: Tekninen Ukeblad Media AS Postboks 380 Sentrum 0102 Oslo

Y-tunnus: 919 646 683

faktura@tu.no

Puhelin: 23 19 93 00.