news-03092024-120533

Mitalitoivo valmis semifinaaliin

3. syyskuuta 2024 klo 06:45

Østigård ymmärtää Solbakkenin valinnan: – On erityistä olla maajoukkueen päävalmentaja

Maajoukkueen pelaaja Leo Skiri Østigård ymmärtää, että päävalmentaja Ståle Solbakken aikoo luopua tehtävästään vuoden 2026 MM-kisojen jälkeen riippumatta siitä, miten karsinnat päättyvät. Solbakken ilmoitti maanantaina, että on suuri todennäköisyys hänen ”tekevän jotain muuta sen jälkeen joka tapauksessa”.

– Olen kieltäytynyt muutamista seuroista, jotka olisivat houkutelleet minua, mutta olen päättänyt tehdä viimeisen yrityksen nyt, ja sitten ajattelen, että se on hyvä, sanoi Solbakken.

56-vuotiaan Solbakkenin sopimus ulottuu Yhdysvaltojen, Meksikon ja Kanadan 2026 MM-kisojen jälkeen.

– Erityistä

Yksi Solbakkenin luotetuimmista puolustajista on keskuspuolustaja Leo Skiri Østigård. NTB tapasi hänet Gardermoenilla, kun hän oli matkalla liittymään maajoukkueeseen pääkaupungissa.

Tuore Rennes-pelaaja tukee Solbakkenia.

– Ymmärrän, että on erityistä toimia maajoukkueen päävalmentajana. Saattaa olla, kun hän on niin nuori kuin on, että hän haluaa jatkaa seuratyötä myös myöhemmin. Olen erittäin iloinen siitä, että hän on edelleen täällä, sanoo Østigård NTB:lle.

– En määrää, mitä hän tekee tai ei tee, mutta on hieman eroa maajoukkue- ja seurajalkapallossa. Hän saattaa tuntea tarvetta osallistua vielä useampaan otteluun kuin mitä hän saa maajoukkueessa. Se on jotain, mitä hänen täytyy tunnustaa, sanoo toppari.

Solbakkenin uran tulevaisuus

Ståle Solbakkenin päätös jättää maajoukkueen valmentajan pesti vuoden 2026 jälkeen on herättänyt paljon keskustelua jalkapallopiireissä. Monet ovat spekuloineet, mikä voisi olla hänen seuraava askel urallaan, kun hän siirtyy pois maajoukkueen johtotehtävistä.

Vaikka Solbakken on ilmaissut kiinnostuksensa siirtyä seuravalmentajaksi, hän on myös korostanut haluaan tehdä vielä yksi yritys menestyä maajoukkueen kanssa ennen siirtymistään uusiin haasteisiin. Hänen päätöksensä jättää maajoukkue on herättänyt kysymyksiä siitä, miten tämä vaikuttaa Norjan jalkapalloon tulevaisuudessa.

Østigårdin tuki Solbakkenille

Leo Skiri Østigårdin tuki Solbakkenille on ollut merkittävä tekijä maajoukkueen menestyksessä. Nuori puolustaja on osoittanut vahvaa sitoutumistaan valmennusjohtoon ja arvostanut Solbakkenin roolia joukkueen rakentamisessa.

Østigårdin läsnäolo puolustuksessa on ollut tärkeä osa maajoukkueen menestystä, ja hänen kykynsä sopeutua erilaisiin pelitapoihin on tehnyt hänestä arvokkaan pelaajan Solbakkenin suunnitelmille. Hänen kommenttinsa Solbakkenin tulevaisuudesta ovat heijastaneet uskoa valmentajan päätökseen ja tukenut hänen päätöstään jättää maajoukkueen vuoden 2026 jälkeen.

Mitä tulevaisuus tuo?

Kun Ståle Solbakken valmistautuu jättämään maajoukkueen valmennustehtävät, moni pohtii, mikä on seuraava askel norjalaiselle valmentajalegendalle. On spekuloitu, että hän voisi palata seuravalmentajaksi tai ehkä jopa hakeutua uusiin haasteisiin kansainvälisellä tasolla.

Solbakkenin perintö norjalaisessa jalkapallossa on kiistaton, ja hänen vaikutuksensa pelaajiin ja valmennustiimiin on ollut merkittävä. Hänen kykynsä luoda yhtenäinen ja motivoitunut joukkue on ollut avain menestykseen maajoukkueessa, ja monet uskovat, että hänen jälkeensä jättämä perintö jatkuu pitkään hänen lähdettyään.

Ståle Solbakkenin vaikutus jalkapalloon ei rajoitu vain Norjaan, vaan hänen työnsä ja saavutuksensa ovat tehneet hänestä arvostetun nimen kansainvälisellä tasolla. Hänen roolinsa maajoukkueen valmentajana on ollut merkittävä, ja hänen jälkeensä jättämä tyhjiö tulee varmasti haastamaan Norjan jalkapalloliiton valitsemaan oikean seuraajan hänen tilalleen.

Ståle Solbakkenin uran loppu maajoukkueen valmentajana merkitsee uutta vaihetta norjalaiselle jalkapallolle. Hänen perintönsä ja saavutuksensa jäävät elämään pitkään hänen lähdettyään, ja hänen vaikutuksensa joukkueeseen ja pelaajiin tulee olemaan merkittävä osa Norjan jalkapallon historiaa.