news-12082024-010936

Ukraina ja Venäjä syyttävät toisiaan ydinvoimalan palosta – IL seuraa

Iltalehti seuraa Ukrainan konfliktia tarkasti.
• Ukraina teki hyökkäyksen Venäjää vastaan.
• Ukraina on edennyt noin kymmenen kilometriä, mutta Venäjä sanoo hyökkäyksen pysähtyneen.
• Toinen Keski-Afrikan maa on katkaissut diplomaattisuhteet Ukrainaan.

Venäjä iski Iskander-ohjuksella Harkovan Shevchenkivskyin kaupunginosaan, surmaten yhden ihmisen ja haavoittaen 12. Isku vaurioitti myös paikallista klinikkaa, autoja ja muita siviilien rakenteita.

Venäjä on rakentanut pommisuojia Krimin turistirannoille ja harjoitellut ohjusten laukaisemista ydinaseharjoituksessa lähellä Suomea. Lisäksi Venäjä on kehittänyt elektroniikkaa, jota käytetään armeijassa.

Ukraina on tuhonnut Venäjän Buk-ilmatorjuntajärjestelmän ja Yhdysvaltain presidentti Biden on allekirjoittanut Ukrainan apupaketin tukien maan rauhaa.

Tilanteet kuten iskut kauppakeskuksiin ja lastensairaaloihin sekä viimeaikaiset kuolemantapaukset ovat lisänneet jännitteitä Ukrainan ja Venäjän välillä. Venäjä väittää, että Ukraina käyttää drooneja rintamalla, mutta GPS-häirintä on vaikeuttanut niiden käyttöä.

Konflikti on aiheuttanut diplomaattisten suhteiden katkeamisen toisen Keski-Afrikan maan kanssa ja tilanne on edelleen hyvin jännittynyt. Ukraina ja Venäjä syyttävät toisiaan ydinvoimalan palosta, mikä viittaa siihen, että tilanne voi pahentua entisestään. Iltalehti seuraa tilannetta ja päivittää tietoja sitä mukaa kun niitä tulee.