news-10082024-234237

Jakob Ingebrigtsen jäi yllättäen neljänneksi 1500 metrin olympiafinaalissa. Ingebrigtsen kertoi NRK:lle, että hänellä oli tarpeeksi voimaa alussa, mutta hänen vauhtinsa oli liian kova liian aikaisin. Tämä kostautui lopussa, kun hän jäi neljänneksi kolmen juoksijan ohittaessa hänet.

Ingebrigtsen myönsi tappionsa myöhään tiistai-iltana Instagram-tilillään. Hän onnitteli mitalisteja ja tunnusti, että Cole Hocker, Yared Nuguse ja Josh Kerr olivat parhaita juuri silloin kun sillä oli merkitystä.

Kilpailun ennakkosuosikit olivat Kerr ja Ingebrigtsen, mutta lopulta Kerr voitti hopeaa. Ingebrigtsen myönsi Kerrin osallistuneen kilpailuun lopulta ja onnitteli muita mitalisteja.

Amerikkalainen Cole Hocker voitti kilpailun Kerrin edellä uudella olympiaennätyksellä. Kerr oli 14 sadasosaa maalissa. Hän oli ensimmäinen, joka ohitti Ingebrigtsenin loppusuoralla.

Ingebrigtsen tunnusti, että alun äärimmäinen vauhti oli virhe hänen puoleltaan ja hän oli pettynyt lopputulokseen. Hän sanoi, että hänellä oli hyvät jalat ja fantastinen tunne, joka johti liian kovaan vauhtiin.

Vaikka Ingebrigtsen pääsi maaliin vain 59 sadasosaa voittajasta Hockerista, hän oli pettynyt siihen, että hän ei saanut mitalia. Hän sanoi, että hänellä oli vain itsensä syytä siihen, että hän jäi palkintopallin ulkopuolelle.

Kilpailun aikana näytti siltä, että Ingebrigtsen voisi voittaa kilpailun, mutta lopulta hän jäi neljänneksi. Hän myönsi, että hän oli liian innokas ja yritti karata liian aikaisin.

Ingebrigtsenin brittiläinen kilpakumppani Josh Kerr sanoi tienneensä, että kilpailu ratkeaisi viimeisillä 50 metrillä. Hän myönsi, että hänellä ei ollut tarpeeksi voimia lopussa.

Kaikki mitalistit juoksivat henkilökohtaisen ennätyksensä alle 3.28:aan, mikä oli suuri yllätys monille. Ingebrigtsenin farten oli niin kova, että hän rikkoi kolmen juoksijan karkaamisen avulla 3.28-rajapyykin.

Ingebrigtsenin tappio oli suuri pettymys, mutta hän lupasi oppia virheistään ja palata vahvempana seuraavaan kilpailuun. Hän kiitti tuestaan ja onnitteli kilpailun voittajaa Cole Hockeria.