Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle sihteeriopistojen maailmaan ja paljastamme, mitä kulissien takana oikeasti tapahtuu. Voin kertoa, että se ei ole aina niin yksinkertaista kuin miltä näyttää. Opiskelu ei ole vain kirjojen lukemista, vaan se on myös haasteita, ystävyyksiä ja ehkä jopa pettymyksiä.
Opiskelijoiden Elämä Sihteeriopistossa
- Opiskelijoiden elämä on täynnä yllätyksiä. En ole ihan varma, mitä odotin, mutta se ei ollut tätä.
- Yksinäisyys on joskus läsnä, vaikka ympärillä olisi ihmisiä.
- Yhteistyö muiden opiskelijoiden kanssa on tärkeää, mutta se voi olla myös stressaavaa.
Opetussuunnitelma: Mikä On Todellisuudessa Tärkeää?
Opetussuunnitelma on usein täynnä teoriaa, mutta käytännön taidot on se, mitä oikeasti tarvitaan. Oikeesti, kuka tarvitsee tietää, kuka oli ensimmäinen sihteeri? Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että teorian ja käytännön välinen kuilu on iso.
Teoria | Käytännön Taito |
---|---|
Historiatiedot | Viestintätaidot |
Kirjanpito | Projektinhallinta |
Käytännön Harjoittelu
Harjoittelu on se, missä opit eniten. Mutta, että onko se riittävästi? En tiedä, ehkä se on vain minä. Verkostoituminen on myös avain menestykseen, mutta onko se oikeasti niin tärkeää? Ehkä se on vain yksi lisää stressitekijöitä.
Opettajat ja Mentorointi
Opettajat voivat olla sekä hyviä että huonoja. Joskus tuntuu, että he eivät tiedä, mistä puhuvat. Ehkä se on vain minä, mutta kaipaan enemmän käytännön esimerkkejä.
Yhteisön Tuki
Yhteisön tuki on tärkeää, mutta se ei aina ole saatavilla. Olisiko tämä pitänyt olla itsestään selvää? Opiskelijajärjestöt tarjoavat mahdollisuuksia, mutta ne voivat olla myös painajaisia. Miksi kaikki on niin monimutkaista?
- Tapahtumat ovat hauskoja, mutta joskus ne tuntuvat pakollisilta.
- Kuka oikeasti nauttii pakotetusta hauskanpidosta?
Työllistyminen Opintojen Jälkeen
Työllistyminen on yksi suurimmista huolenaiheista. Onko tämä todella niin vaikeaa kuin kaikki sanovat? Työnhaku on taiteenlaji. Joskus mietin, että onko CV:stäni edes mitään hyötyä. Harjoittelupaikat voivat olla kullanarvoisia, mutta ne eivät aina ole helppoja löytää. Miksi kaikki hyvät paikat ovat jo varattu?
Elämä Sihteeriopiston Ulkopuolella
Elämä opintojen jälkeen on erilaista. Onko se todella niin jännittävää kuin kaikki sanovat? Verkostoituminen ei lopu opintoihin. Se jatkuu, ja se voi olla todella uuvuttavaa. Kuka jaksaa? Omat unelmat ja tavoitteet ovat tärkeitä, mutta ne voivat olla myös pelottavia. Onko se vain minä, vai onko tämä yleistä?
Opiskelijoiden Elämä Sihteeriopistossa
on todellakin täynnä haasteita ja yllätyksiä. En ole ihan varma, mitä odotin, mutta se ei ollut tätä. Kun astuin sisään sihteeriopistoon, kuvittelin, että kaikki olisi vain hauskaa ja helppoa. Mutta todellisuus iski nopeasti päin kasvoja. Ensinnäkin, opintojen kuormitus on aivan eri luokkaa kuin lukiossa. Sain heti ensimmäisenä päivänä kourallisen tehtäviä, jotka tuntuivat mahdottomilta.
- Tehtävät: Loppumattomat esseet ja projektit
- Verkostoituminen: Kaikki tuntuu olevan yhteydessä toisiinsa
- Opettajat: Jotkut ovat todella inspiroivia, mutta toiset… no, ei niin paljon
Ja sitten on tämä opetussuunnitelma. Kuka oikeasti tarvitsee tietää, kuka oli ensimmäinen sihteeri? En tiedä, ehkä se on vain minä, mutta tunnen, että käytännön taidot ovat se, mitä oikeasti tarvitsisin. Teoria on kuin huono vitsi, joka toistuu yhä uudelleen. Joten, mitä me oikeasti opimme?
Teoria | Käytäntö |
---|---|
Historiaa | Työharjoittelu |
Teoreettiset mallit | Asiakaspalvelutilanteet |
Ja kun puhutaan käytännön harjoittelusta, se on se paikka, jossa opit eniten. Mutta onko se riittävästi? Joskus mietin, että ehkä kaikki tämä on vain turhaa. Ja verkostoituminen – se on kuin toinen työ. Miksi kaikki tuntuu niin monimutkaiselta? Tuntuu siltä, että jokaisen pitäisi olla sosiaalinen perhonen, mutta minä olen enemmän kuin seinähullu.
Ja opettajat, he voivat olla sekä hyviä että huonoja. Joskus tuntuu, että he eivät tiedä, mistä puhuvat. Onko tämä vain minun mielipiteeni? Tai ehkä se on yleinen ongelma sihteeriopistoissa. Ja sitten on nämä opiskelijajärjestöt. Ne tarjoavat mahdollisuuksia, mutta ne voivat myös olla painajaisia. Miksi kaikki on niin monimutkaista?
Tapahtumat ja aktiviteetit ovat hauskoja, mutta joskus ne tuntuvat pakollisilta. Kuka oikeasti nauttii pakotetusta hauskanpidosta? Varsinkin, kun pitäisi tehdä opintojen eteen töitä. Ja työllistyminen opintojen jälkeen – se on yksi suurimmista huolenaiheista. Onko tämä todella niin vaikeaa kuin kaikki sanovat? Tai ehkä se on vain minä, joka olen pessimisti.
- Työnhaku: Vinkkejä ja niksejä
- Harjoittelupaikat: Etsiminen voi olla tuskaa
Ja kun katson eteenpäin elämään sihteeriopiston ulkopuolella, mietin, onko se todella niin jännittävää kuin kaikki sanovat. Verkostoituminen ei lopu opintoihin, se jatkuu ja se voi olla todella uuvuttavaa. Kuka jaksaa? Omat unelmat ja tavoitteet ovat tärkeitä, mutta ne voivat olla myös pelottavia. Onko se vain minä, vai onko tämä yleistä?
Opetussuunnitelma: Mikä On Todellisuudessa Tärkeää?
Opetussuunnitelma on usein kuin teoreettinen labyrintti, jossa on paljon tietoa, mutta ei aina käytännön sovellusta. En ole ihan varma, miksi meidän pitäisi tietää, kuka oli ensimmäinen sihteeri tai mitä se edes merkitsee nykypäivänä. Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että käytännön taidot on se, mitä oikeasti tarvitaan. Kuka oikeasti muistaa kaiken sen teorian, kun elämässä on niin paljon käytännön ongelmia?
Teoriasta käytäntöön: Tiedätkö, se on kuin yrittäisi opettaa kalaa puhumaan. Joskus mietin, että onko tämä kaikki vain turhaa. Meitä opetetaan asioita, jotka eivät ole koskaan edes relevantteja. Esimerkiksi, miksi minun pitäisi osata kirjoittaa kirjeitä, kun kaikki kommunikoivat nykyään sähköisesti? Ehkä se on vain yksi niistä asioista, joita meidän pitäisi ”osata” tulevaisuudessa. Mutta, oikeasti, kuka käyttää kirjeitä enää?
Teoria | Käytäntö |
---|---|
Kirjeiden kirjoittaminen | Sähköpostin käyttö |
Historia | Työelämän taidot |
Matematiikka | Budjetointi |
Käytännön harjoittelu on se, missä opit eniten. Mutta onko se riittävästi? Joskus tuntuu, että vaikka kuinka paljon harjoittelet, et silti ole valmis oikeaan maailmaan. Verkostoituminen on toinen asia, joka tuntuu olevan enemmän stressitekijä kuin hyöty. Miksi meidän pitäisi olla sosiaalisia, kun kaikki mitä haluamme on vain työllistyä?
- Verkostoitumisen tärkeys
- Hyvää käytännön harjoittelua
- Opettajien rooli
Opettajat voivat olla sekä hyviä että huonoja. Joskus tuntuu, että he eivät tiedä, mistä puhuvat. Ja sitten on niitä, jotka ovat niin innoissaan aiheestaan, että se on jopa tarttuvaa. Mutta, kuka oikeasti välittää? Yhteisön tuki on tärkeää, mutta se ei aina ole saatavilla. Olisiko tämä pitänyt olla itsestään selvää? En tiedä, ehkä se on vain minä.
Opiskelijajärjestöt tarjoavat mahdollisuuksia, mutta ne voivat olla myös painajaisia. Miksi kaikki on niin monimutkaista? Tapahtumat ovat hauskoja, mutta joskus ne tuntuvat pakollisilta. Kuka oikeasti nauttii pakotetusta hauskanpidosta? Onko tämä vain yksi lisää stressitekijöitä?
Työllistyminen opintojen jälkeen on yksi suurimmista huolenaiheista. Onko tämä todella niin vaikeaa kuin kaikki sanovat? Työnhaku on taiteenlaji, ja joskus mietin, että onko CV:stäni edes mitään hyötyä. Harjoittelupaikat voivat olla kullanarvoisia, mutta ne eivät aina ole helppoja löytää. Miksi kaikki hyvät paikat ovat jo varattu?
Elämä sihteeriopiston ulkopuolella on erilaista. Onko se todella niin jännittävää kuin kaikki sanovat? Verkostoituminen ei lopu opintoihin. Se jatkuu, ja se voi olla todella uuvuttavaa. Kuka jaksaa? Omat unelmat ja tavoitteet ovat tärkeitä, mutta ne voivat olla myös pelottavia. Onko se vain minä, vai onko tämä yleistä?
Teoriasta Käytäntöön
Teorian ja käytännön välinen kuilu on todella iso. Joskus mietin, että onko tämä kaikki vain turhaa. En ole ihan varma, mitä odotin sihteeriopistolta, mutta tämä ei ollut se. Teoria on niin kaukana siitä, mitä oikeasti tapahtuu työelämässä. Voisin sanoa, että se on kuin yrittäisi oppia uimaan kuivalla maalla. Ei oikein toimi.
Kun aloitin opinnot, luulin, että kaikki tämä teoria olisi hyödyllistä. Mutta sitten, kun pääsin käytäntöön, huomasin, että se, mitä olin oppinut, ei ollutkaan niin tärkeää. En tiedä, ehkä se on vain minä, mutta miksi kukaan tarvitsisi tietää, kuinka monta sivua joku kirjoitti 1800-luvulla? Ehkä se on vain yksi niistä asioista, joita meidän on pakko tietää, vaikka se ei oikeasti auta meitä.
Teoria | Käytäntö |
---|---|
Historialliset tiedot | Työelämän taidot |
Teoreettiset mallit | Ongelmanratkaisu |
Akateemiset kirjoitustaidot | Viestintätaidot |
Onko tämä vain minun kokemukseni? Monet opiskelijat tuntuvat olevan samaa mieltä. Harjoittelu on paikka, missä opit eniten. Mutta, että onko se riittävästi? En tiedä, ehkä se on vain minä. Joskus tuntuu, että kaikki tämä teoria on vain ylimääräinen stressitekijä. Ehkä se on vain yksi lisää stressitekijöitä, joita meidän on käsiteltävä.
- Teoria on kuivaa
- Käytännön tekeminen on hauskaa
- Verkostoituminen on tärkeää
Verkostoituminen on avain menestykseen. Mutta, onko se oikeasti niin tärkeää? Ehkä se on vain yksi lisää stressitekijöitä. Joskus mietin, että onko tämä kaikki vain turhaa. Miksi kaikki tuntuu niin monimutkaiselta? Opettajat joskus näyttävät olevan enemmän kiinnostuneita teorian opettamisesta kuin siitä, miten se liittyy käytäntöön. Se on turhauttavaa.
Ja sitten on nämä opiskelijajärjestöt. Ne tarjoavat mahdollisuuksia, mutta ne voivat olla myös painajaisia. Miksi kaikki on niin monimutkaista? Tapahtumat ovat hauskoja, mutta joskus ne tuntuvat pakollisilta. Kuka oikeasti nauttii pakotetusta hauskanpidosta? Ehkä se on vain minä.
Yhteisön tuki on tärkeää, mutta se ei aina ole saatavilla. Olisiko tämä pitänyt olla itsestään selvää? Onko tämä vain minun mielipiteeni? En tiedä, mutta joskus tuntuu, että kaikki tämä teoria on vain ylimääräinen rasite. Kunhan vain saisin käytännön kokemusta, se olisi paljon parempi.
Joten, mitä me voimme oppia tästä? Ehkä se on se, että teoriasta käytäntöön siirtyminen on iso askel, ja se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Ehkä se on vain osa prosessia, mutta toivottavasti tulevaisuudessa voimme yhdistää nämä kaksi paremmin.
Käytännön Harjoittelu
Kun puhutaan käytännön harjoittelusta, niin onko se oikeasti se, missä opit eniten? No, ehkä. En ole ihan varma, mutta ainakin se on paikka, jossa saat kokea, miltä oikea työelämä tuntuu. Harjoittelu on kuin seikkailu, jossa jokainen päivä tuo mukanaan uusia haasteita. Mutta, onko se riittävästi? En tiedä, ehkä se on vain minä, mutta joskus tuntuu, että kaikki tuo vaivannäkö on vain yksi iso kysymysmerkki.
Ensinnäkin, harjoittelupaikat voivat olla kullanarvoisia, mutta niiden löytäminen on kuin etsiisi neulaa heinäsuovasta. Miksi kaikki hyvät paikat ovat jo varattu? Ja sitten on se tilanne, että kun löydät paikan, niin oletko edes valmis siihen? Monet opiskelijat ajattelevat, että he ovat valmiita, mutta todellisuus iskee usein päin naamaa. Ja mitä tapahtuu, kun et tiedä, mitä tehdä? No, se on se hetki, jolloin alat miettiä, olisiko ollut parempi jäädä kotiin.
Harjoittelun Hyödyt | Haasteet |
---|---|
Oikean työelämän kokeminen | Stressi ja paineet |
Verkostoitumismahdollisuudet | Kilpailu muiden kanssa |
Uusien taitojen oppiminen | Epätietoisuus omasta osaamisesta |
Ja puhutaanpa nyt verkostoitumisesta. Se on kuulemma avain menestykseen, mutta miksi se tuntuu niin pelottavalta? Ehkä se on vain minä, mutta en oikein tiedä, miten aloittaa keskustelu jonkun kanssa, joka näyttää olevan jo niin paljon kokeneempi. Tuntuu siltä, että kaikki muut ovat kuin ammattilaisia, kun taas minä olen vain tässä, yrittäen selvitä päivästä toiseen. Ja sitten on niitä hetkiä, jolloin mietit, onko tämä kaikki vain turhaa. Miksi tämä kaikki edes merkitsee?
- Harjoittelu voi auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi.
- Se voi myös paljastaa heikkoutesi, mikä on joskus ihan hyvä asia.
- Ja tietenkin, voit oppia, mitä et halua tehdä tulevaisuudessa.
Ja sitten, kun kaikki on sanottu ja tehty, onko tämä kaikki todella niin tärkeää? Työllistyminen opintojen jälkeen on yksi suurimmista huolenaiheista. Onko tämä todella niin vaikeaa kuin kaikki sanovat? Ehkä se on vain minulle, mutta tuntuu siltä, että kaikki on yhtä suurta arvoitusta. Ja kun mietit, että oletko valmis työelämään, niin saatat huomata, että et olekaan niin varma itsestäsi kuin luulit.
Joten, käytännön harjoittelu on tärkeä osa oppimisprosessia, mutta se ei ole aina niin yksinkertaista. Se on täynnä epävarmuutta, haasteita ja ehkä jopa vähän pelkoa. Mutta ehkä se on juuri se, mikä tekee siitä niin arvokasta. Joten, jos olet uusi opiskelija, älä pelkää astua ulos mukavuusalueeltasi. Ehkä se on juuri se, mitä tarvitset.
Verkostoitumisen Tärkeys
Verkostoituminen on yksi niistä asioista, joista puhutaan paljon, mutta onko se oikeasti niin tärkeää? En ole ihan varma, mutta monet sanovat, että se on kuin avain menestykseen. Joten… mitä se tarkoittaa? Ehkä se on vain yksi lisää stressitekijöitä, tai sitten se on jotain, joka oikeasti voi avata ovia. Verkostoituminen voi olla monimutkaista, ja se tuntuu joskus enemmän kuin pelkkä sosiaalinen pakko kuin oikea hyöty.
Verkostoitumisen Hyödyt | Verkostoitumisen Haasteet |
---|---|
Uudet mahdollisuudet | Stressi ja paine |
Yhteyksien luominen | Ajankäyttöongelmat |
Mentoroinnin saaminen | Epämukavuus sosiaalisissa tilanteissa |
Kun ajattelen verkostoitumista, mietin, että onko tämä kaikki vain turhaa. Onko se todella niin tärkeää kuin kaikki sanovat? Voi olla, että se on vain yksi tapa, jolla ihmiset yrittävät tehdä asioista monimutkaisempia kuin ne oikeasti ovat. Joskus tuntuu, että kun yrität luoda kontakteja, se on enemmän kuin kilpailua kuin yhteistyötä. Kuka oikeasti nauttii siitä?
- Verkostoitumisen strategiat:
- Osallistuminen tapahtumiin
- LinkedInin käyttö
- Yhteyksien ylläpitäminen
- Vinkkejä:
- Ole oma itsesi
- Kysy kysymyksiä
- Älä pelkää lähestyä uusia ihmisiä
Ehkä se on vain minä, mutta joskus tuntuu, että verkostoituminen on enemmän kuin pelkkä tapa tavata ihmisiä. Se on kuin koko ajan pitäisi olla ”päällä” ja valmiina keskustelemaan. Eikö se ole vähän uuvuttavaa? Ja sitten on se tunne, että ”mitä jos sanon jotain tyhmää?” No, ehkä se on vain osa prosessia. Mutta silti, kuka jaksaa?
Yhteisöt ja opiskelijajärjestöt voivat olla hyviä paikkoja verkostoitumiseen, mutta ne voivat myös tuntua painajaisilta. Joten, onko tämä kaikki todella sen arvoista? Ehkä se on vain yksi tapa, jolla yritämme löytää paikkamme maailmassa. Verkostoituminen voi avata ovia, mutta se voi myös olla yksi iso stressitekijä. Joten, mitä mieltä sinä olet? Onko se sen arvoista vai ei?
Yhteenvetona, verkostoituminen on tärkeää, mutta se ei ole aina helppoa. Se vaatii vaivannäköä, ja joskus se tuntuu enemmän kuin pakko kuin mahdollisuus. Joten, ehkä meidän pitäisi vain ottaa se rennosti ja muistaa, että kaikki ei ole niin vakavaa. Ehkä se on vain minä, mutta niin se tuntuu!
Opettajat ja Mentorointi
Opettajat voivat olla sekä hyviä että huonoja. Joskus tuntuu, että he eivät tiedä, mistä puhuvat. En oikein ymmärrä, miksi tämä on niin yleistä, mutta ehkä se on vain minä. Tuntuu siltä, että jotkut opettajat ovat enemmän kiinnostuneita omista tutkimuksistaan kuin opiskelijoidensa oppimisesta. Onko tämä oikeasti se, mitä opiskelijat tarvitsevat?
- Hyviä opettajia: He inspiroivat ja motivoivat opiskelijoita. Heidän opetustyylinsä on interaktiivinen ja innostava.
- Huonoja opettajia: He saattavat vain lukea dioja tai puhua liian nopeasti. Opiskelijat eivät ehdi mukaan, ja se on todella turhauttavaa.
Ehkä se on vain sattumaa, mutta olen huomannut, että hyvät opettajat tekevät oppimisesta paljon hauskempaa. He eivät pelkästään kerro teoriaa, vaan he myös liittävät sen käytäntöön. Kun opettaja kertoo tarinoita omista kokemuksistaan, se tekee oppimisesta paljon merkityksellisempää. Mutta mitä tapahtuu, kun opettaja ei osaa innostaa?
Olen myös miettinyt, että opettajien pitäisi olla enemmän kuin vain asiantuntijoita. Heidän pitäisi olla mentoreita ja ohjaajia. Joskus tuntuu, että he eivät ole kiinnostuneita opiskelijoidensa tulevaisuudesta. Onko tämä vain minun kokemukseni? Tai ehkä se on vain yleinen ongelma koulutusjärjestelmässä.
Opettajat | Ominaisuudet |
---|---|
Hyvät opettajat | Inspiroivia, tukevia, käytännönläheisiä |
Huonot opettajat | Yksitoikkoisia, etäisiä, teoreettisia |
Mutta hei, ehkä se on vain osa prosessia. Jokaisessa koulutuksessa on omat haasteensa, ja opettajat ovat vain yksi niistä. Joten, mitä voimme tehdä? Voimme yrittää vertaistukea ja jakaa kokemuksia toistemme kanssa. Se voi auttaa meitä ymmärtämään, että emme ole yksin. Joskus opiskelijat voivat oppia toisiltaan enemmän kuin opettajiltaan.
Ja sitten on tämä mentorointi. Se on kuin salainen ase opiskelijoille. Hyvä mentori voi avata ovia ja auttaa sinua löytämään oikeat mahdollisuudet. Mutta, mistä löydät hyvän mentorin? En ole varma, onko se niin helppoa. Ehkä se vaatii vain rohkeutta kysyä apua. Mutta entä jos joku sanoo ei?
Yhteenvetona, opettajat ja mentorointi ovat kriittisiä osia opiskelukokemusta. Meidän pitäisi arvostaa hyviä opettajia ja etsiä mentoreita, jotka voivat auttaa meitä matkallamme. Joskus se voi olla hankalaa, mutta ehkä se on vain osa oppimisprosessia. Ja ehkä, vain ehkä, voimme tehdä asioista vähän helpompia itsellemme.
Yhteisön Tuki
on yksi niistä asioista, joita me opiskelijat usein aliarvioidaan. En ole ihan varma, miksi, mutta se tuntuu olevan monimutkaista. Me kaikki tiedetään, että on tärkeää, mutta se ei aina ole saatavilla. Olisiko tämä pitänyt olla itsestään selvää? Toisaalta, ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että kun tarvitset apua, niin kaikki ovat yhtäkkiä kiireisiä.
- Yhteisön rooli opiskelijoiden elämässä on iso, mutta joskus se tuntuu enemmänkin taistelulta kuin avustamiselta.
- Onko kukaan muu huomannut, että ystävällinen tuki on harvinaista? Joskus kaipaan vain pientä kannustusta.
- Ehkä me kaikki ollaan vain liian ylpeitä pyytämään apua, tai sitten me vaan pelätään, että meidät hylätään.
Joten, mitä me voidaan tehdä? Yksi vaihtoehto on liittyä opiskelijajärjestöihin. Ne tarjoavat mahdollisuuksia verkostoitumiseen, mutta onko se oikeasti niin helppoa? En tiedä, mutta ainakin siellä on ihmisiä, jotka ovat yhtä eksyksissä kuin minä. Ja hei, ehkä voimme tukea toisiamme, kunhan löydämme oikeat sanat.
Yhteisön Tuki | Hyödyt | Haasteet |
---|---|---|
Opiskelijajärjestöt | Verkostoituminen | Liian paljon stressiä |
Tapahtumat | Hauskanpito | Pakollinen osallistuminen |
Mentorointi | Osaamisen kehittäminen | Oikean mentorin löytäminen |
Ehkä tapahtumat ovat hauskoja, mutta joskus ne tuntuvat enemmän pakollisilta kuin vapaaehtoisilta. Kuka oikeasti nauttii pakotetusta hauskanpidosta? Ja mitä tapahtuu, jos et pääse paikalle? Joudutko olemaan se, joka ei tiedä, mistä kaikki puhuvat seuraavalla luennolla? Se on painajainen!
Ja sitten on vielä opiskelijajärjestöt. Ne tarjoavat mahdollisuuksia, mutta voi että, ne voivat myös olla todella monimutkaisia. Miksi kaikki on niin sekavaa? Joskus tuntuu siltä, että kaikki muut tietävät, mitä tekevät, mutta minä olen vain täällä, yrittäen selviytyä päivästä toiseen.
Mutta ehkä se on vain osa prosessia. Ehkä tulee vähitellen, kunhan vain jaksaa etsiä ja kysyä. Ei se aina ole helppoa, mutta ehkä se on sen arvoista. Tai sitten ei. En tiedä, mutta ehkä me kaikki löydämme paikkamme ajan myötä. Ainakin toivon niin.
Kaiken kaikkiaan, on tärkeä osa opiskelua, mutta sen saaminen ei ole aina itsestään selvää. Joten, jos olet opiskelija, muista, että et ole yksin. Me kaikki kamppailemme ja yritämme löytää paikkamme tässä suuressa maailmassa. Ja ehkä, vain ehkä, voimme löytää tukea toisiltamme.
Opiskelijajärjestöt
tarjoavat opiskelijoille monia mahdollisuuksia, mutta ne voivat olla myös melkoinen painajainen. En ole ihan varma, miksi kaikki on niin monimutkaista, mutta yritetäänpä selvittää tätä yhdessä. Ensinnäkin, opiskelijajärjestöjen tarkoitus on luoda yhteisöjä, joissa opiskelijat voivat verkostoitua, saada tukea ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin.
Mutta, onko kaikki tämä todella tarpeellista? Joskus tuntuu, että opiskelijajärjestöt ovat enemmän kuin vain mukava tapa tavata uusia ihmisiä. Ne voivat myös olla stressin lähde. Erityisesti silloin, kun olet pakotettu osallistumaan tapahtumiin, joista et oikeastaan välitä. Kuka oikeasti nauttii pakotetusta hauskanpidosta? En ainakaan minä!
Tapahtuman tyyppi | Hyöty | Stressitaso |
---|---|---|
Verkostoitumistapahtuma | Mahdollisuus tavata alan ammattilaisia | Korkea |
Vapaa-ajan aktiviteetti | Rentoutumisen mahdollisuus | Matalampi |
Työnhakutapahtuma | Työmahdollisuudet | Korkea |
Ehkä se on vain minä, mutta opiskelijajärjestöjen tarjoamat mahdollisuudet tuntuvat joskus enemmän taakalta kuin avulta. Onko tämä vain osa opiskelijaelämää? Tai ehkä se on vain, että odotukset ovat liian korkealla. Kuka tietää? Joka tapauksessa, verkostoituminen on avain menestykseen, mutta se voi olla todella uuvuttavaa. Aina kun yrität tutustua uusiin ihmisiin, onko se vain minusta vai onko se todella niin vaikeaa?
- Verkostoitumisen tärkeys: Se on kuin pelaisi shakkia, mutta et tiedä pelin sääntöjä.
- Yhteisön tuki: Joskus se on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.
- Osallistuminen tapahtumiin: Välillä se tuntuu pakolliselta, eikä oikeasti hauskalta.
Ja sitten on tietenkin opiskelijajärjestöjen sisäiset konfliktit. Joskus tuntuu, että kaikki ovat eri mieltä kaikesta. Miksi on aina niin paljon draamaa? En tiedä, onko tämä normaalia, mutta se on ainakin häiritsevää. Ja kun yrität päästä mukaan, saatat löytää itsesi keskeltä riitaa, jota et edes halunnut. Miksi kaikki on niin monimutkaista?
Ehkä se on vain osa tätä opiskelijaelämää, tai ehkä se on vain minä. Joka tapauksessa, on tärkeää muistaa, että voivat tarjota paljon, mutta ne voivat myös olla täynnä haasteita. Joten jos olet uusi opiskelija, älä pelästy, jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. On täysin normaalia tuntea itsensä eksyneeksi.
Olen oppinut, että yhteisön tuki on tärkeää, mutta se ei aina ole saatavilla. Joten, ehkä se on vain minusta kiinni, mutta joskus tuntuu, että opiskelijajärjestöjen maailma on enemmän kuin vain mahdollisuuksia. Se on myös täynnä haasteita, joita on vaikea ymmärtää. Ja ehkä se on osa oppimisprosessia. Tai sitten ei. Kuka tietää?
Tapahtumat ja Aktiviteetit
Tapahtumat ovat usein hauskoja, mutta joskus ne tuntuvat enemmänkin pakollisilta kuin vapaaehtoisilta. Kuka oikeasti nauttii pakotetusta hauskanpidosta? En ole ihan varma, mutta tuntuu siltä, että monet vain menevät mukana, koska ”niin kuuluu tehdä”. Tämä on kuin joku huonosti suunniteltu komedia, jossa kaikki nauravat, mutta oikeasti kukaan ei tiedä miksi.
- Yliopiston tapahtumat ovat usein suuria ja kalliita. Miksi maksaa niin paljon siitä, että saa olla joukossa, kun voi ihan hyvin jäädä kotiin ja katsoa Netflixiä?
- Onko kukaan oikeasti kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu? Ehkä se on vain minä, mutta voin rehellisesti sanoa, että jotkut aktiviteeteista tuntuvat enemmän rasittavilta kuin hauskoilta.
- Ja mikä on näiden tapahtumien tarkoitus? Onko se vain, että saadaan ihmiset ulos kotoa ja maksamaan lipuista, vai onko tässä jotain syvempää?
Jos mietitään vaikka tapahtumia opiskelijoille, niin ne ovat usein täynnä odotuksia. Kaikki odottavat, että se on ”se” hetki, jolloin kaikki nauravat ja pitävät hauskaa. Mutta sitten, kun olet siellä, huomaat, että se on vain iso joukko ihmisiä, jotka seisovat ja katsovat toisiaan. Ja sitten tulee se kysymys: miksi me olemme täällä?
Tapahtuma | Odotukset | Todellisuus |
---|---|---|
Yliopiston vuosijuhla | Hauskaa, tanssia, ystäviä | Seisomista, pieniä keskusteluja |
Opiskelijabileet | Liikaa juomista, huutoja | Liikaa ihmisiä, ei tilaa tanssia |
Verkostoitumistapahtuma | Mahdollisuuksia, kontakteja | Yksi pitkä keskustelu, joka ei johda mihinkään |
Ehkä se on vain minä, mutta en voi olla miettimättä, että nämä tapahtumat ovat enemmän kuin vain tilaisuuksia tavata uusia ihmisiä. Ne ovat myös stressin lähde. Kun olet siellä, tunnet painetta olla ”se” hauska tyyppi, joka nauttii kaikesta, mutta todellisuudessa saatat vain haluta paeta. Ja sitten on se kysymys: miksi me pakotamme itsemme tällaisiin tilanteisiin?
Ehkä se on osa yhteisöllisyyttä, tai ehkä se on vain tapa näyttää muille, että olet ”aktiivinen”. En ole varma, mutta tuntuu siltä, että jotkut ihmiset todella nauttivat tästä kaikesta. Mutta sitten taas, ehkä he vain feikkaavat. Kuka tietää?
Yhteenvetona voisi sanoa, että tapahtumat ovat osa opiskelijaelämää, mutta ne eivät aina ole niin ihania kuin miltä ne kuulostavat. Joten, seuraavan kerran kun sinua kutsutaan johonkin ”mahtavaan” tapahtumaan, mieti, haluatko todella mennä vai onko se vain pakko. Ehkä on parempi jäädä kotiin ja nauttia rauhallisesta illasta.
Työllistyminen Opintojen Jälkeen
Työllistyminen on oikeesti yksi suurimmista huolenaiheista, kun valmistuu yliopistosta. Onko tämä todella niin vaikeaa kuin kaikki sanovat? No, ehkä se on, mutta ehkä se ei ole. En ole ihan varma, mutta tuntuu siltä, että työllistyminen on kuin suuri arvoitus, jota yritetään ratkaista. Kuka tietää, ehkä se on vain minä.
- Työnhaku: Se on taiteenlaji, joo. CV:n tekeminen tuntuu siltä, että yrittäisi myydä itsensä jollekin, joka ei ole edes kiinnostunut. Miksi kaikki hyvät työpaikat tuntuu olevan varattu? Ehkä se on vain joku salaliitto.
- Verkostoituminen: Sitä sanotaan, että se on avain menestykseen, mutta oikeesti, kuka jaksaa? Kaikki nämä tapahtumat, joissa pitää hymyillä ja esittäytyä, on kuin huono komedia. Miksi kaikki on niin monimutkaista?
- Harjoittelupaikat: Ne ovat kullanarvoisia, mutta ei helppo löytää. Ja kun löydät, niin ne on usein vain kahden kuukauden mittaisia. Kuka voi elää sillä? Onko se edes oikeaa työtä?
Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu, että työllistyminen on enemmän kuin vain työnhaku. Se on myös itsensä löytämistä. Tai ainakin yrität löytää, kuka olet. Ja se on pelottavaa. Omat unelmat ja tavoitteet tuntuvat olevan yhtä aikaa inspiroivia ja ahdistavia. Onko tämä normaalia? En tiedä. Mutta ehkä se on vain osa prosessia.
Työnhaku | Verkostoituminen | Harjoittelupaikat |
---|---|---|
CV:n tekeminen | Oikeiden ihmisten tapaaminen | Lyhyet sopimukset |
Työnhakusivustot | Vapaaehtoistyö | |
Haastattelut | Verkostoitumistapahtumat | Työkokemus |
Ja sitten on tämä yhteisön tuki, joka on tärkeää, mutta ei aina saatavilla. Olisi pitänyt olla itsestään selvää, että tarvitset ihmisiä ympärillesi, mutta joskus se tuntuu mahdottomalta. Opiskelijajärjestöt ja tapahtumat voisivat olla loistavia, mutta ne voivat myös olla painajaisia. Kuka oikeesti nauttii pakotetusta hauskanpidosta? En minä ainakaan.
Kun mietin tulevaisuutta, en voi olla ajattelematta, että ehkä tämä kaikki on vain vaihe. Ehkä työllistyminen ei ole niin vaikeaa, kunhan vain jaksaa yrittää. Tai ehkä se on vain yksi iso vitsi, jota kukaan ei ymmärrä. Elämä sihteeriopiston ulkopuolella on erilaista, mutta onko se todella niin jännittävää kuin kaikki sanovat? En tiedä, ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että kaikki on yhtä suurta kysymysmerkkiä.
Mutta loppujen lopuksi, ehkä se kaikki on vain osa matkaa. Ja vaikka työllistyminen tuntuu vaikealta, on tärkeää muistaa, että jokainen kokemus on oppimisen arvoinen. Niin, onnea kaikille valmistuneille, me tarvitaan sitä!
Työnhaku: Vinkkejä ja Niksejä
Työnhaku on, no, sanotaanko että taiteenlaji. Joskus mietin, että onko CV:stäni edes mitään hyötyä. Onko se oikeasti niin tärkeä? Tai ehkä se on vain yksi lisä stressitekijöitä? Työnhaku voi tuntua kuin yrittäisi myydä jääkaappia Eskimolle. Oon kuullut, että jotkut ihmiset löytävät unelmatyönsä helposti, mutta minä? En ole niin varma.
- CV:n tekeminen: Aloita siitä, että teet CV:stäsi mahdollisimman houkuttelevan. Mutta, onko se edes mahdollista, kun kaikki muutkin tekevät samaa? Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu, että kaikki ovat parempia kuin minä.
- Työhakemukset: Kirjoita hakemuksesi persoonalliseksi. Älä vain kopioi ja liitä samaa tekstiä kuin kaikki muut. Mutta, hei, kuka oikeasti lukee niitä? Ehkä on vain minä, mutta joskus tuntuu, että hakemukseni menee suoraan roskakoriin.
- Verkostoituminen: Tää on se juttu, josta kaikki puhuu. Mutta, onko se oikeasti niin tärkeää? Joskus mietin, että voiko joku vain kertoa, miten verkostoidaan ilman, että tuntuu siltä, että myyt itseäsi? Ehkä se on vain minä, mutta en ole kovin hyvä small talkissa.
Ja sitten on se haastattelu. Voi hyvänen aika. Istut siellä, ja yrität muistaa, mitä sanoit CV:ssäsi. Onko se oikeasti niin vaikeaa? Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu, että kaikki muut ovat paljon itsevarmempia. Joskus mietin, että voisinko vain mennä paikalle ja sanoa: ”Hei, mä olen täällä, koska tarvitsen rahaa.” Mutta, ei, ei se käy. Pitää olla jotain hienoa sanottavaa.
Vinkki | Kuvaus |
---|---|
Valmistaudu kysymyksiin | Ajattele etukäteen, mitä kysymyksiä saattaa tulla. Vaikka et voi ennustaa kaikkea, niin onhan se parempi kuin olla täysin pihalla. |
Ole oma itsesi | Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta yritä olla aito. Kukaan ei halua valehtelijaa tiimiinsä. |
Seuraa haastattelun jälkeen | Älä unohda lähettää kiitosviestiä. Se voi olla pieni ele, mutta se voi tehdä suuren eron. Tai ainakin niin sanotaan. |
Ja lopuksi, muista, että työnhaku on prosessi. Se voi olla pitkä ja turhauttava, mutta ehkä se on vain osa matkaa. Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu, että jokaisella on oma polkunsa. Joten, älä lannistu. Jos et saa sitä unelmatyötä heti, se ei tarkoita, että et olisi hyvä. Se voi olla vain, että et ole oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tai ehkä se on vain minä, joka mietin liikaa.
Harjoittelupaikat ja Työpaikat
Harjoittelupaikat voivat olla kullanarvoisia, mutta niitä ei aina ole helppo löytää. Miksi kaikki hyvät paikat ovat jo varattu? En oikeestaan tiedä, mutta tuntuu siltä, että kaikki muut ovat jo ehtineet ennen minua. Ehkä se on vain minun huono tuuri, tai sitten se on tämä kilpailuhenkinen maailma, jossa elämme.
Kun mietitään harjoittelupaikkojen etsimistä, ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen, on verkkohaku. Mutta, voi pojat, se on kuin etsiä neula heinäsuovasta! Onko kenelläkään oikeasti aikaa selailla satoja ilmoituksia? Ja sitten, kun löydät jotain kiinnostavaa, huomaat, että hakuaika on jo mennyt umpeen. Kuka keksi tämän?
- Verkostoituminen on avain, mutta se on myös yksi stressitekijöistä. Kuka jaksaa?
- Ja sitten on nämä opiskelijajärjestöt, jotka lupaavat auttaa, mutta loppujen lopuksi ne vain vievät aikasi.
- Ehkä pitäisi vain muuttaa maalle ja unohtaa koko asia?
Olen kuullut monilta, että harjoittelupaikat ovat kuin piilotettu aarre. Mutta, ehkä se on vain myytti? Jotkut sanovat, että paras tapa löytää paikka on kysyä suoraan, mutta en ole ihan varma, onko se niin helppoa. Joskus mietin, että ehkä pitäisi vain lähettää viestejä satunnaisille ihmisille LinkedInissä ja toivoa parasta. Onko kukaan kokeillut tätä?
Paikan Nimi | Hakupäivämäärä | Tila |
---|---|---|
Yritys A | 01.09.2023 | Varattu |
Yritys B | 15.09.2023 | Avoin |
Yritys C | 30.09.2023 | Varattu |
Ja sitten on nämä työnhakuvinkit, joita kaikki jakavat. ”Kirjoita täydellinen CV!” ”Valmistaudu haastatteluun!” Mutta, mitä jos en tiedä, mitä haluan tehdä? Onko se niin väärin? Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että kaikki muut tietävät tarkalleen, mitä he haluavat.
Se on kuin joku salaisuus, jota en ole vielä oppinut. Ja sitten kun vihdoin onnistut saamaan haastattelun, se on kuin lotto. Joskus mietin, että ehkä minun pitäisi vain aloittaa oma yritys ja unohtaa koko harjoittelu. Onko se realistista? Ehkä ei, mutta ainakin se kuulostaa hauskemmalta kuin hakemusten lähettäminen.
Kaiken kaikkiaan harjoittelupaikat ovat todella tärkeitä, mutta niiden löytäminen on kuin sokkelo. Joskus tuntuu, että olen vain pyörinyt ympyrää. Mutta ehkä, vain ehkä, joku päivä löydän sen oikean paikan. Kuka tietää, ehkä se on jo kulman takana, odottamassa minua. Tai sitten se on vain yksi iso vitsi, jota elämä leikkii kanssani.
Elämä Sihteeriopiston Ulkopuolella
Elämä opintojen jälkeen on erilaista. Onko se todella niin jännittävää kuin kaikki sanovat? No, ehkä se on, mutta ainakin minä en ole ihan varma. Kun valmistuin, ajattelin, että maailma olisi kuin elokuvassa, jossa kaikki on upeaa ja jännittävää. Mutta todellisuus on, että se on enemmän kuin kova työ ja epävarmuus.
Työllistyminen on yksi suurimmista haasteista. Ennen kuin astuin ulos yliopiston porteista, kuvittelin, että työpaikat vain odottavat minua. Mutta nyt, kun katson työpaikkailmoituksia, mietin, että onko tämä todella niin vaikeaa kuin kaikki sanovat? Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että kaikki hyvät paikat on jo varattu. Joten, mitä tehdä? No, tässä on muutama vinkki, jotka olen oppinut:
- Verkostoituminen on avain. Mutta, ei se aina ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. Kuka jaksaa tavata uusia ihmisiä ja puhua itsestään?
- Ota yhteyttä entisiin opiskelukavereihin. He saattavat tietää avoimista paikoista.
- CV:n päivittäminen on tärkeää. Mutta, jos olen rehellinen, en ole varma, mitä siihen oikein kirjoittaa. Onko se vain minä?
Ja sitten on se työnhaku. Se on kuin pelaisi peliä, jossa säännöt muuttuvat koko ajan. Joskus mietin, että onko tämä kaikki vain turhaa? Miksi kukaan ei vastaa hakemuksiini? Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu, että CV:ni on kuin musta aukko — se vain imee kaiken energian ja toivon.
Kun puhutaan harjoittelupaikoista, ne voivat olla kullanarvoisia, mutta ne eivät ole helppoja löytää. Miksi kaikki hyvät paikat ovat jo varattu? Joskus tuntuu, että tarvitsisin supervoimia löytääkseni sen täydellisen paikan. Ja kun löydän, se on yleensä vain muutaman kuukauden pituinen ja palkka on, noh, sanotaan nyt, että se ei riitä edes kahvikupilliseen.
Työnhaku | Vinkit |
---|---|
Verkostoituminen | Osallistu tapahtumiin, vaikka ne tuntuvat pakollisilta. |
CV | Päivitä se säännöllisesti, vaikka et ole varma, mitä lisätä. |
Harjoittelu | Älä pelkää hakea, vaikka se tuntuisi pelottavalta. |
on täynnä epävarmuutta, mutta se on myös mahdollisuus. Onko tämä todella niin jännittävää kuin kaikki sanovat? Ehkä se on vain minä, mutta tunnen, että tarvitsen lisää aikaa selvittääkseni, mitä haluan tehdä. Unelmat ja tavoitteet ovat tärkeitä, mutta ne voivat myös olla pelottavia. Ja tässä minä olen, miettimässä, onko tämä normaalia vai vain minun ongelmani.
Kaiken kaikkiaan, elämä opintojen jälkeen on sekoitus haasteita ja mahdollisuuksia. Joten, ehkä se ei ole niin jännittävää kuin kaikki sanovat, mutta se on ainakin mielenkiintoista!
Verkostoituminen Elämässä
Verkostoituminen ei ole vain opiskeluaikoihin liittyvää, vaan se jatkuu koko elämän ajan. Ja voin kertoa, että se voi olla todella uuvuttavaa. Kuka oikeasti jaksaa jatkuvasti tavata uusia ihmisiä ja luoda suhteita? En ole ihan varma, miksi tämä on niin tärkeää, mutta jotkut sanovat, että se on avain menestykseen. Ehkä se on vain yksi lisää stressitekijöitä.
- Verkostoitumisen hyötyjä:
- Uudet mahdollisuudet
- Työpaikat
- Yhteistyöprojektit
- Haasteita:
- Ajan puute
- Epämukavuus uusissa tilanteissa
- Pelko hylkäämisestä
Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että verkostoituminen on kuin joku pakkopullaa. Kun mietitään, että pitäisi mennä johonkin tapahtumaan, jossa on kymmeniä tuntemattomia ihmisiä, niin se on aika pelottavaa. En ole koskaan ollut hyvä small talkissa, ja se tekee asiasta vielä vaikeampaa. Miksi kaikki ei voi vain olla ystävällisiä ja aloittaa keskustelua?
Verkostoitumisen muodot | Esimerkkejä |
---|---|
Verkostoitumistapahtumat | Seminaarit, messut |
Sosiaalinen media | LinkedIn, Facebook-ryhmät |
Yhteistyöprojektit | Opiskelijaprojektit, työharjoittelut |
Ja sitten on sosiaalinen media. Joo, se on kätevä, mutta onko se todella verkkosuhteita? En ole ihan varma. Joskus tuntuu, että kaikki vain jakavat kuvia lounaastaan tai koiristaan, ja se ei oikein auta, kun yrität löytää oikeita kontakteja. Ehkä se on vain minä, mutta kaipaan enemmän aitoja keskusteluja.
Ja mitä tapahtuu, kun valmistut? Verkostoituminen ei todellakaan lopu siihen. Nyt kun olet ”oikea” aikuinen, odotetaan, että osaat luoda suhteita työelämässä. Joten, jos et ole vielä oppinut, miten puhua ventovieraiden kanssa, niin nyt on aika oppia. Työnhaku on myös yksi suuri syy, miksi verkostoituminen on tärkeää. Jos et tunne ketään, niin voi olla todella vaikeaa löytää työpaikka.
Mutta ehkä se on vain minusta kiinni. Olenko ainoa, joka kokee tämän niin? Onko verkostoituminen vain yksi iso pelko tai onko siinä oikeasti jotain järkeä? En tiedä, mutta toivon, että joku muu tuntee samoin. Olisi mukavaa tietää, että en ole yksin tämän asian kanssa.
Yhteenvetona, verkostoituminen on tärkeä osa elämää, mutta se voi olla todella haastavaa. Onko se todella niin tärkeää? Ehkä se on vain yksi lisää stressitekijöitä, mutta yritetään kuitenkin tehdä siitä mahdollisimman mukavaa ja vähemmän pelottavaa.
Omat Unelmat ja Tavoitteet
Elämässä, omien unelmien ja tavoitteiden asettaminen on tärkeetä, mutta kuten moni tietää, se voi olla myös todella pelottavaa. En oikein tiedä, onko tämä vain mun ongelma, vai onko tämä yleistä? Joten, päätin kirjoittaa tästä aiheesta, koska ehkä joku muu tuntee samalla tavalla. Joskus tuntuu, että unelmien toteuttaminen on kuin yrittäisi juosta maratonia, kun ei ole edes treenannut.
- Unelmien määrittely: Ensimmäinen askel on tietenkin miettiä, mitä oikeasti haluaa. Mutta, hei, se on helpommin sanottu kuin tehty! Mikä on se juttu, joka saa sydämesi sykkimään?
- Tavoitteiden asettaminen: Kun unelmat on selvillä, pitäisi asettaa tavoitteita. Mutta kuinka realistisia ne tavoitteet oikeasti ovat? Jos haluan olla astronautti, pitäisikö mun aloittaa avaruustutkimuksesta vai vain unohtaa koko juttu?
- Pelot ja epäilykset: Onko se vain minä, vai pelkääkö moni muu epäonnistumista? Joskus mietin, että ehkä mun pitäisi vain pysyä mukavuusalueella, mutta sitten taas… mitä se elämässäni oikeasti tarkoittaa?
Ja sitten on tämä vertaaminen muihin. Onko se vaan minusta, vai tuntuu, että kaikki muut ovat jo saavuttaneet niin paljon? Instagramissa kaikki näyttää niin täydelliseltä, mutta todellisuudessa… ehkä se ei olekaan niin helppoa. Joten, mitä tehdä, kun vertaat itseäsi muihin ja tunnet olosi epävarmaksi?
Unelmat | Tavoitteet | Haasteet |
---|---|---|
Matkustaminen maailmalla | Säästää rahaa ja suunnitella reitti | Rahan puute ja pelko tuntemattomasta |
Oma yritys | Liiketoimintasuunnitelman laatiminen | Kilpailu ja epävarmuus |
Kirjoittaminen | Julkaista kirja | Itseluottamuksen puute ja kritiikin pelko |
Ehkä se on vain minä, mutta tuntuu siltä, että unelmien toteuttaminen vaatii paljon enemmän kuin vain halua. Tarvitaan myös sitoutumista, työtä ja ehkä vähän onneakin. Ja jos epäonnistut, niin mitä sitten? Onko se maailmanloppu vai vain yksi askel matkalla kohti seuraavaa unelmaa? Voitko vain nostaa kädet pystyyn ja sanoa: ”Ei se ollut mun juttu”?
Kaiken kaikkiaan, on tärkeää muistaa, että jokainen on omalla matkallaan. Joten, jos sinäkin tunnet olosi eksyneeksi unelmiesi kanssa, et ole yksin. Ehkä meidän pitäisi vain ottaa yksi askel kerrallaan ja nauttia matkasta, vaikka se olisi pelottavaa. ovat tärkeitä, mutta ne eivät määrittele meitä. Elämä on täynnä mahdollisuuksia, ja ehkä se on se, mikä tekee siitä niin jännittävää!