news-13092024-111444

Caroline Nitter: Jäämässä eläkkeelle

Caroline Nitter on saanut tarpeekseen ja väittää aikovansa lopettaa – ja hyvin pian.

Caroline Nitter (26) tuli tunnetuksi norjalaisille osallistumalla useisiin skandaaliohjelman ”Ex on the Beach” kausiin. Sen jälkeen hänet on nähty useissa reality-ohjelmissa, kuten ”71 astetta pohjoiseen”, ”Norjan tyhmimmät” ja ”Bloggerne”.

Lisäksi hänet nähdään tulevalla kaudella ohjelmassa ”Farmen kjendis” TV 2:lla. Kaiken tämän keskellä Nitter myöntää Klikkille, että hänelle on kertynyt liikaa.

– Se on ollut hieman uuvuttavaa viime aikoina, joten nyt minua kyllästyttää. Tiedän, että olen tehnyt paljon ja aion jäädä eläkkeelle muutaman vuoden kuluttua, kertoo Nitter.

Itse 26-vuotias haluaisi mieluiten unohtaa koko viime vuoden, koska se ei mennyt lainkaan niin kuin hän oli toivonut.

– Henkilökohtaisista syistä se oli kauhea vuosi. Luulin, että kyseessä oli neljännesvuosisadan kriisi, mutta selvisi, että olin sairas.

Nitter on nimittäin saanut diagnoosin premenstruaalisesta dysforisesta häiriöstä (PMDD), joka on vakava muoto premenstruaalista oireyhtymää (PMS) Norjan terveysinformaation mukaan.

Valitessaan tulevaa kautta ohjelmassa ”Bloggerne” vaikuttaja avautuu sairaudestaan ja kertoo, että on outoa katsoa tätä kautta tänä vuonna.

– Tuntuu kuin katsoisin itseäni lasikuvun läpi. Näen silmissäni, että todella vihaan elämääni, joten on melko epämukavaa todistaa sitä.

Lopuksi Nitter kertoo Klikkille, että jatkossa hän aikoo keskittyä itseensä, lukea kirjoja ja syödä terveellisesti, ja että hän tarvitsee aikaa latautuakseen.

Varhaiseläkkeelle siirtymisen vinkit

Varhaiseläkkeelle siirtyminen voi olla iso askel, mutta se voi myös olla välttämätön päätös, kuten Caroline Nitterin tapauksessa. Tässä muutamia vinkkejä varhaiseläkkeelle siirtymiseen:

1. Suunnittele taloudellisesti: Ennen kuin päätät siirtyä varhaiseläkkeelle, varmista että taloutesi kestää eläkkeelle jäämisen. Tee budjetti ja harkitse mahdollisia säästökohteita.

2. Ota yhteyttä eläkevakuutusyhtiöön: Selvitä, mitä vaihtoehtoja ja etuja sinulla on varhaiseläkkeelle siirryttäessä. Kysy neuvoja ammattilaisilta, jotka voivat auttaa sinua suunnittelemaan eläkepäiväsi.

3. Mieti, mitä haluat tehdä eläkkeellä: Varhaiseläkkeelle siirtyminen antaa sinulle mahdollisuuden tehdä asioita, joita et välttämättä voisi tehdä työelämässä. Mieti, miten haluat käyttää vapaa-aikaasi ja mitkä ovat intohimosi.

Itsetutkiskelu ja itsehoito

Caroline Nitterin tarina on hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää on kuunnella omaa kehoa ja mieltä. Hänen diagnosoitu sairautensa osoittaa, että terveys on ensisijainen asia, jota ei pidä laiminlyödä. Itsetutkiskelu ja itsehoito ovat tärkeitä osia hyvinvoinnista huolehtimisessa.

On tärkeää ottaa aikaa itselleen ja tunnistaa omat tarpeensa. Jos tunnet olosi uupuneeksi tai stressaantuneeksi, anna itsellesi lupa levätä ja rentoutua. Hakeudu tarvittaessa ammattiauttajan apuun, jos tunnet tarvitsevasi tukea.

Hyvinvoinnista huolehtiminen

Caroline Nitterin suunnitelma keskittyä itseensä, lukea kirjoja ja syödä terveellisesti on hyvä esimerkki siitä, miten hyvinvoinnista huolehtiminen voi auttaa palautumaan vaikeista tilanteista. Liikunta, terveellinen ruokavalio ja henkinen hyvinvointi ovat tärkeitä osia kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Muista antaa itsellesi lupa levätä ja tehdä asioita, jotka tuovat sinulle iloa ja rentoutumista. Huolehdi myös sosiaalisista suhteistasi ja pidä yhteyttä läheisiisi. Hyvinvoinnista huolehtiminen on investointi omaan tulevaisuuteesi.

Yhteenvetona, varhaiseläkkeelle siirtyminen voi olla merkittävä elämäntapahtuma, joka vaatii huolellista suunnittelua ja itsetutkiskelua. Kuuntele kehoasi ja mieltäsi, hae tarvittaessa apua ja panosta hyvinvointiisi. Muista, että terveys ja hyvinvointi ovat aina ensisijaisia asioita, ja niistä huolehtiminen on avain onnelliseen elämään.