news-21082024-014032

Valtuustoryhmä erotti Tampereen apulaispormestari Ilkka Sasin (Kok) epäillyn epäasiallisen käyttäytymisen vuoksi. Ryhmän puheenjohtaja Anne-Mari Jussilan (Kok) mukaan päätös tehtiin yksimielisesti.

Tampereen apulaispormestari Ilkka Sasi (Kok) erotettiin valtuustoryhmästä, johon hän kuului, ryhmän jäsenten yksimielisellä päätöksellä, kertoi ryhmän puheenjohtaja Anne-Mari Jussila (Kok). Jussilan mukaan Sasin erottamisen taustalla oli valtuustoryhmän puutteellinen luottamus apulaispormestariin epäillyn epäasiallisen käyttäytymisen vuoksi.

Poliisi epäilee Sasia seksuaalisesta häirinnästä sekä alkoholiin liittyvästä rikoksesta, tapahtumasta, joka tapahtui viime joulukuussa joulun jälkeen pidetyssä juhlassa. Valituksessa olivat mukana Kansallisen Kokoomuksen ja Ruotsalaisen Kansanpuolueen jäsenet, ja päätös tehtiin maanantaina pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa.

Jussila kertoi Ylelle tiistaina, että ryhmä päätti pitää ylimääräisen kokouksen viime viikolla saatuaan tietää, että poliisin esitutkinta Sasin tapauksesta oli valmis ja asia oli siirretty syyttäjänvirastoon syytekynnyksen ylittävien syytteiden harkitsemiseksi. ”Ryhmän yksimielinen päätös oli vaikea, mutta välttämätön”, Jussila sanoi tiedotteessaan.

Ryhmä ehdotti aluksi, että Sasi lähtisi ryhmästä vapaaehtoisesti, mutta hän päätti jäädä. Jussilan mukaan ryhmä oli keskustellut Sasin käytöksestä useissa kokouksissa, mutta sanoi apulaispormestarin epäonnistuneen ryhmän luottamuksen säilyttämisessä. Jussila sanoi, että valtuustoryhmä arvioi Sasin asemaa siinä tapauksen lopputuloksen mukaan.

Tampereen apulaispormestarin erottaminen valtuustoryhmästä

Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Ilkka Sasi (Kok) on erotettu kaupunginvaltuustoryhmästä sen puutteellisen luottamuksen vuoksi apulaispormestariin liittyen. Ryhmän puheenjohtaja Anne-Mari Jussila (Kok) ilmoitti, että päätös tehtiin yksimielisesti valtuustoryhmän jäsenten kesken.

Sasin erottaminen johtui poliisin epäilyistä seksuaalisesta häirinnästä sekä alkoholiin liittyvästä rikoksesta, joka tapahtui viime joulukuussa järjestetyn juhlan jälkeen. Valtuustoryhmä, johon kuului jäseniä Kansallisen Kokoomuksen ja Ruotsalaisen Kansanpuolueen puolueista, teki päätöksen ylimääräisessä kokouksessa maanantaina.

Ryhmän päätös vaikea, mutta välttämätön

Anne-Mari Jussila kertoi Ylelle, että ryhmä päätti pitää ylimääräisen kokouksen sen jälkeen, kun he saivat tiedon poliisin esitutkinnan päätöksestä Sasin tapauksessa. Jussilan mukaan ryhmän päätös oli vaikea, mutta välttämätön valtuustoryhmän luottamuksen säilyttämiseksi.

Ryhmä oli alun perin ehdottanut, että Sasi poistuisi ryhmästä vapaaehtoisesti, mutta apulaispormestari päätti jäädä. Jussilan mukaan ryhmä oli keskustellut Sasin käytöksestä useissa kokouksissa, mutta valitettavasti hän ei onnistunut säilyttämään ryhmän luottamusta.

Sasin asema ryhmässä tarkastelun alla

Jussila totesi, että valtuustoryhmä tulee arvioimaan Sasin asemaa ryhmässä tapauksen lopputuloksen mukaan. Poliisin esitutkinta on valmis ja asia on siirretty syyttäjänvirastoon syytekynnyksen ylittävien syytteiden harkitsemiseksi. Ryhmä odottaa nyt oikeudenkäynnin lopputulosta ennen lopullisen päätöksen tekemistä Sasin asemasta ryhmässä.