news-17082024-084348

Valtava räjähdys tapahtui viime viikolla Laakson sairaalan rakennustyömaalla Töölön kaupunginosassa Helsingissä, jossa kivet lensivät satojen metrien päähän vahingoittaen pysäköityjä autoja ja loukaten kahta työntekijää. Rakennustyömaa sijaitsee Laakson sairaalan alueella Töölössä, Helsingissä. Kuvakaappaus: Petteri Juuti / Yle 16.8. klo 15:37 Päivitetty 16.8. klo 15:45 Erikoiskoulutetut koirat ovat löytäneet kaksi räjähtämätöntä räjähdyspanosta rakennustyömaalta Helsingin Töölön kaupunginosassa. Viime viikolla räjähdys Laakson sairaalan työmaalla hajotti kiviä satojen metrien päähän, vahingoittaen useita pysäköityjä autoja. Kaksi työntekijää työmaalla loukkaantui myös tapahtumassa. Perjantaina julkaistussa tiedotteessa rakennusyhtiö Destia kertoi, että räjähdyspanokset on sittemmin poistettu turvallisesti alueelta. Tiedotteessa todettiin, että koirat palaavat vielä kerran työmaalle etsimään mahdollisia muita räjähtämättömiä panoksia ja varmistaakseen, että työ voidaan jatkaa mahdollisimman turvallisesti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) on aloittanut tutkinnan tapahtuneesta yhdessä Helsingin poliisin kanssa. Räjähdys lennätti kiviä satojen metrien päähän. Kuva: Katri Tihilä / Yle Käyttäjät Yle-tunnuksella voivat jättää kommentteja uutisartikkeleihimme. Voit luoda Yle-tunnuksen tämän linkin kautta. Ohjeemme kommentointiin ja moderointiin selitetään täällä.

Räjähdys ja sen seuraukset

Räjähdys Laakson sairaalan rakennustyömaalla herätti huolta ja hämmennystä viime viikolla. Satojen metrien päähän lentäneet kivet aiheuttivat vahinkoa ympäröiville pysäköidyille autoille ja loukkasivat kaksi työntekijää. Onneksi kukaan ei saanut vakavia vammoja, mutta tapaus herätti kysymyksiä työmaan turvallisuudesta ja valvonnasta. Rakennusyhtiö Destia joutui julkaisemaan tiedotteen tilanteesta ja varmistaakseen, että vastaavia tapauksia ei enää tapahdu tulevaisuudessa.

Koirien löytämät räjähdyspanokset

Erikoiskoulutetut koirat osoittivat jälleen kerran arvonsa löytämällä kaksi räjähtämätöntä räjähdyspanosta rakennustyömaan alueelta. Tämä osoittaa koirien koulutuksen ja taidon merkityksen työmaiden turvallisuudessa. Panokset onneksi poistettiin turvallisesti alueelta, mutta tapaus herättää kysymyksiä siitä, miten ne olivat voineet jäädä huomaamatta aiemmin. Koirat jatkavat etsintöjä työmaalla varmistaakseen, ettei muita räjähtämättömiä panoksia ole enää jäljellä.

Tutkinta ja vastuun selvittäminen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) on aloittanut tutkinnan räjähdyksen tapahtumista yhdessä Helsingin poliisin kanssa. On tärkeää selvittää, miten tällainen tapahtuma pääsi tapahtumaan ja mitä toimenpiteitä voidaan tehdä tulevaisuudessa vastaavien tilanteiden ehkäisemiseksi. Rakennusyhtiön ja muiden osapuolten on otettava vastuuta tapahtuneesta ja varmistettava, että vastaavia tapauksia ei enää tapahdu tulevaisuudessa. Turvallisuus on prioriteetti kaikilla rakennustyömailla, ja tapahtuneesta on otettava opiksi tulevaisuutta varten.