news-16082024-143647

Minja Koskela aikoo pyrkiä Vasemmistoliiton johtoon

Vasemmistoliiton kansanedustaja Minja Koskela on ilmoittanut aikovansa asettua ehdolle puolueen johtoon, joka tuli avoimeksi, kun Li Andersson valittiin Euroopan parlamenttiin aiemmin tänä vuonna.

Koskela paljasti suunnitelmansa julkaistessaan viestin X:ssä, entisessä Twitterissä, perjantaina. ”Aikana, jolloin oikeistohallitus tuhoaa luontoa, ilmastoa, työntekijöiden oikeuksia ja matalapalkkaisten arkipäivää, vahva vasemmisto tarvitaan”, Koskela kirjoitti.

Hänen puoluetoverinsa kansanedustaja Veronika Honkasalo, joka myös oli kiinnostunut Anderssonin seuraajaksi asettumisesta, ilmoitti Facebook-viestissä, ettei aio lähteä mukaan johtajuuskisaan.

Toinen mahdollinen ehdokas puolueen johtoon, turkulainen kansanedustaja Timo Furuholm, paljasti äskettäin tiedotteessaan, ettei aikomuksenaan ole asettua ehdolle.

Honkasalon ja Furuholmin ollessa poissa kuvioista Koskelalla ei ole todennäköisesti vakavaa kilpailua Vasemmistoliiton puheenjohtajan paikasta.

Ennen politiikkaan siirtymistään Koskela työskenteli viisi vuotta musiikin opettajana, soitti viulua ja pianoa Lahden konservatorion orkesterissa sekä kirjoitti tai oli mukana kirjoittamassa kolmea tietokirjaa.

Hän valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon vuoden 2021 kuntavaalien jälkeen ja varmisti paikkansa Suomen eduskunnassa viime vuoden vaaleissa.