news-13082024-224234

Afrikan unioni on huolissaan mpox-epidemiasta, joka on levinnyt useisiin afrikkalaisiin maihin, erityisesti Kongossa. Jean Kaseya, Afrikan tartuntatautien keskuksen johtaja (Africa CDC), sanoo: ”Emme voi enää jäädä reagoimatta. Meidän on oltava proaktiivisia pyrkimyksissämme rajoittaa ja eliminoida tämä uhka.” Mpox-tapauksia on raportoitu yhteensä 38 000 ja virus on aiheuttanut 1456 kuolemantapausta 4. elokuuta mennessä Africa CDC:n mukaan.

Mpox on levinnyt yli rajojen ja vaikuttanut tuhansiin ihmisiin mantereellamme. Perheet ovat hajonneet ja kärsimys on koskettanut jokaista mantereen nurkkaa, kertoo Kaseya. Mpox, joka tunnettiin aiemmin nimellä mpox, aiheuttaa ihottumaa, haavoja, rakkuloita ja kuumetta. Oireet ovat usein lieviä, mutta voivat olla vakavia tietyissä riskiryhmissä.

Africa CDC:n mukaan on tärkeää ryhtyä toimiin tämän epidemian torjumiseksi ja estämiseksi leviämästä edelleen. Kansainvälisen yhteistyön ja resurssien jakamisen avulla voimme hillitä mpoxin vaikutuksia ja suojella väestöä sen seurauksilta. On tärkeää, että kaikki afrikkalaiset maat tekevät yhteistyötä ja jakavat tietoa parhaista käytännöistä tämän epidemian torjumiseksi.

Tartuntatautien torjunta edellyttää ennaltaehkäiseviä toimia, kuten hygieniakäytäntöjen noudattamista ja rokotusten tarjoamista väestölle. Lisäksi on tärkeää tiedottaa väestölle oireista ja ohjeistaa heitä hakeutumaan hoitoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Yhteistyö kansainvälisten terveysjärjestöjen kanssa voi auttaa vahvistamaan afrikkalaisia terveydenhuoltojärjestelmiä ja parantamaan niiden valmiutta vastata tuleviin terveysuhkiin.

Afrikan unioni on sitoutunut tukemaan jäsenmaitaan tässä taistelussa mpox-epidemiaa vastaan. Yhteistyö, tiedonjakaminen ja resurssien yhdistäminen ovat avainasemassa tämän taudin torjumisessa ja sen leviämisen estämisessä. Kaikkien osapuolten on tehtävä yhteistyötä ja toimittava yhdessä, jotta voimme voittaa tämän haasteen ja suojella afrikkalaisten terveyttä ja hyvinvointia.