CICERO allekirjoittaa vuokrasopimuksen Campus Ullevålin kanssa
Campus Ullevål valmistuu vuoteen 2026 men, ilmastonmuutostutkimuslaitos CICERO muuttaa sinne yhdessä noin sadan työntekijän kanssa. Tällä hetkellä CICERO sijaitsee Forskningsparkenissa. Sopimus kattaa 2,800 neliömetriä kymmenen vuoden ajan. Lisäksi Norges Geotekniske Institutt (NGI) ja Norsk institutt for vannforskning (NIVA) vuokraavat noin puolet tilasta rakennuksessa. Alkavat yritykset ja pienet yritykset tulevat myös tärkeäksi osaksi osaamisen vaihtoa talossa, kerrotaan lehdistötiedotteessa.
Campus Ullevål on osa innovaatioaluetta Oslo Science Cityä ja sitä omistavat Aspelin Ramm ja NGI yhdessä. Kristin Halvorsen, CICEROn johtaja, kertoo lehdistötiedotteessa, ”CICEROlle on suuri arvo olla lähellä tutkimus- ja yhteistyökumppaneita, jotka kehittävät tietoa ilmastosta ja kestävyydestä. Odotamme innolla tulevamme osaksi Campus Ullevålia ja osallistumaan vahvan tutkimusympäristön kehittämiseen tärkeillä yhteiskunnallisilla haasteilla ilmaston, ympäristön, energian ja kestävyyden osalta.”
Samassa tiedotteessa Mona Aarebrot, Aspelin Ramm -yhtiön kiinteistö- ja markkinointijohtaja, sanoo seuraavaa: ”Olemme erittäin iloisia siitä, että CICERO on valinnut Campus Ullevålin tulevaksi sijainniksi työntekijöilleen. Campus Ullevål tarjoaa tiloja yrityksille ilmastoon, energiaan, ympäristöön, yhteiskuntaturvallisuuteen ja infrastruktuuriin liittyen. CICERO tulee olemaan tärkeä edellytys sille, että onnistumme visiossamme kerätä Norjan johtavat yritykset kestävyyden alalla. Uskomme, että tämä edistää tiedonjakoa ja synergioita rakennuksen vuokralaisille.”
”Se on suuri askel eteenpäin yhteisessä tavoitteessamme kehittää tulevaisuuden ilmastoratkaisuja, että CICERO nyt on osa Campus Ullevålta. Heidän läsnäolonsa vahvistaa rakennuksen tutkimusympäristöä ja edistää tiedon jakamista ja yhteistyötä ilmaston, ympäristön ja yhteiskuntaturvallisuuden osalta,” sanoo NGIn toimitusjohtaja Lars Andresen.
Lisäksi on tärkeää huomata, että Campus Ullevål on solminut yhteistyösopimuksen Skanskan kanssa ja että Norges Geotekniske Institutt (NGI) ja Norsk institutt for vannforskning (NIVA) vuokraavat myös tilaa rakennuksessa. Tämä osoittaa alueen kasvavaa merkitystä kestävän kehityksen ja ilmastotutkimuksen keskuksena Oslossa. Tämä voi houkutella lisää yrityksiä ja organisaatioita alueelle, mikä edistää entisestään yhteistyötä ja tiedonvaihtoa kestävyyden ja ympäristön osalta.