news-12092024-205857

Kaveriporukka Stavangerista on kasvanut ulos kotiseudultaan Rogalandista ja muuttunut valtakunnalliseksi ilmiöksi. 12. lokakuuta he saapuvat Bodøön uuden musiikin kera.

Alkoi lentopallon MM-kisoista

Kaikki alkoi kesällä 2015, kun Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse ja Ole Alexander Mæland esiintyivät yhdessä norjalaisella versiolla Aviciin hittikappaleesta ”Wake Me Up” lentopallon MM-kisojen avajaisissa. Kun heitä oli tarkoitus esitellä, juontaja Stian Blipp sanoi: ”Olisi houkuttelevaa kutsua heitä Stavangerkavereiksi!” – ”Meillä kaikilla on paljon itseironiaa, joten on vain hauskaa, kun tilanne menee vähän kiusalliseksi,” kertovat kaverukset itse tiedotteessaan.

Salvesen, Fredvang, Lyse ja Mæland tulivat kaikki tunnetuiksi televisioesiintymisistään. Kjartan Salvesen voitti Idolsin vuonna 2004, Tommy Fredvang on tunnettu muun muassa X-Factorista vuonna 2009, Stjernekampista vuonna 2015 ja ”Vi elsker ABBA” -ohjelmasta, Glenn Lyse voitti Idolsin vuonna 2007 ja Ole Alexander Mæland on taustaltaan Elle Mellen laulaja ja osallistui The Voiceen vuonna 2012.

Platina- ja kultalevyjä

Avicii tykästyi kavereiden versioon ”Wake Me Up” -kappaleesta ja antoi heidän julkaista sen vuonna 2015. Vuonna 2016 pojat julkaisivat oman tuotantonsa. ”Bare så du vett det” oli ensimmäinen julkaisu ja se pysyi lähes jatkuvasti 6 vuoden ajan Spotifyn 100 eniten kuunnellun kappaleen joukossa Norjassa. Stavangerkaverit ovat soittaneet ja julkaisseet säännöllisesti uutta materiaalia. Heillä on yli 70 miljoonaa streamia, yli 8 miljoonaa videonkatselua YouTubessa, 13 kulta- ja platinalevyä sekä voivat katsoa taaksepäin 81 viikkoa Norjan virallisella albumilistalla. Huomenna – perjantaina 13. syyskuuta – julkaistaan uutta musiikkia, ja 12. lokakuuta he saapuvat Svømmehallenin lavalle.