news-10092024-064921

Acer Swift Go 14 (R7-8845HS) Arvostelu: Paras aloittelijan kannettava Tietokone

Acerin Swift-sarja on tunnettu kevyistä ja tehokkaista kannettavista tietokoneistaan, joita kutsutaan myös ultrabookeiksi. Hinnat ovat myös kohtuullisia.

Acer Swift Go 14 ei ole yhtä kevyt kuin aiemmat Acer Swift 5 -mallit, jotka painoivat alle kilon. Kuitenkin 1,3 kilon paino on silti riittävän kevyt, jotta joudut varmistamaan, onko kannettava tietokone laukussasi. Hinta on alle 12 000 kruunua.

Nimensä mukaisesti kyseessä on 14-tuumainen kannettava tietokone, joka on täydellinen koko opiskeluun ja kaikille, jotka tarvitsevat tietokonetta mukanaan.

Suurin muutos verrattuna aiempiin 14-tuumaisiin Acer Swift -malleihin on nyt erittäin terävä OLED-näyttö 2,8K-tarkkuudella (2880 x 1800 pikseliä).

Titaaninharmaa, kiilamainen metallikotelo on 1,5 cm paksuimmillaan, ja jos emme olisi nähneet hintaa etukäteen, olisimme voineet olettaa Acer Swift Go 14:n olevan kalliimman kuin se todellisuudessa on. Näytön yläpuolella, jota ympäröi ohut kehys, on web-kamera. Kameran resoluutio on QHD (1560 x 1440 pikseliä), joten näytät terävämmältä kuin kollegasi Zoom-kokouksessa. Kameran voi fyysisesti sulkea liukukytkimellä, mikä on suloinen yksityiskohta.

Näppäimistö on todella hyvä hintaluokkaan nähden, ilman merkittävää löysyyttä tai heilumista. Ja näppäinten ympärillä on hyvin tilaa. Porttivalikoima on parempi kuin keskimäärin erittäin kompakteilla kannettavilla tietokoneilla: kaksi USB-C:tä, kaksi USB-A:ta, HDMI-ulostulo ja muistikortinlukija. Se on ehdottomasti hyväksyttävää. Lataaminen tapahtuu USB-C-porttien kautta.

AMD i stedet for Intel

Acer Swift Go 14:n ydin on 3,8 GHz AMD Ryzen 7-8845HS -prosessori, jossa on kahdeksan ydintä ja 16 säiettä. Ydinten määrä ei ole yhtä vaikuttava kuin Intelin prosessoreilla samassa hintaluokassa, mutta suorituskyky käytännössä on sama.

RAM-muistia on 16 gigatavua ja 1 teratavu SSD-tallennustilaa.

Benchmark

Pitkään suurin osa ultrabook-kannettavista, joita olemme testanneet, on perustunut Intel EVO -arkkitehtuuriin. Acer Swift Go 14 ei kuitenkaan ole, koska siinä käytetään AMD Ryzen 7 -prosessoria. Suorituskyky on kuitenkin täysin vertailukelpoinen.

Prosessitesti Geekbench 6 päättyy pisteisiin 11 386 moniytimisessä ja 2416 yksiytimisessä. Se on todella hyvä. Ja riittävä kaikenlaiseen toimistotyöhön.

Samaa osoittaa myös Office-simulaatio PCMark 10, joka päättyy pisteeseen 7048. Itse asiassa pelkät prosessitesti ovat suunnilleen samalla tasolla kuin lähes kolme kertaa kalliimpi Asus Zephyrus M16.

Grafiikkaprosessori on AMD Radeon 780M. Kyse ei kuitenkaan ole ”oikeasta” erillisestä grafiikkaprosessorista, vaan Ryzen 7 -prosessorin integroidusta grafiikasta. Suorituskyky voidaan verrata Intelin Core Ultra -prosessoreiden Arc-prosessoriin. Ja se on melko hyväksyttävää. Pisteiden ollessa 3004 grafiikkitestissä 3DMark Time Spy ja 7267 3DMark Fire Strike, voit pelata vanhempia ammuntapelejä edullisella ultrabook-kannettavallasi.

Akunkesto on erinomainen. Lähes kuusi tuntia kesti akun tyhjeneminen intensiivisessä toimistosimulaatiossamme. Se on paljon parempi kuin kevyiden ultrabook-kannettavien keskiarvo, ja se riittää käytännössä koko päiväksi toimistolla tai koulussa – ja todennäköisesti muutamaksi tunniksi ylitöihin.

Copilot – like ved og nesten

Acer Swift Go 14 on varustettu annoksella tekoälyä – ja niin sanotulla Copilot-näppäimellä näppäimistössä. Painamalla näppäintä kutsut käytännössä lammas-hengen vastaamaan kysymyksiin. Kyse on kuitenkin perus-Copilotista eikä hieman terävämmästä Copilot+:sta, joka vaatii hieman enemmän laskentatehoa. Sen odotetaan olevan saatavilla seuraavassa prosessorgeneraatiossa.

Onko tämä ongelma, on makuasia. Copilot antaa anteliaasti vastauksia kysymyksiin, ja vastaukset ovat useimmiten melko hyödyllisiä ja perusteltuja weblinkkien avulla. Jos kysyt koneorakkelta, mitkä prosessorit tukevat Copilot+:ia, vastaus on, että tällä hetkellä se koskee Qualcomm Snapdragon X Plus ja Snapdragon X Elite -prosessoreita.

Tekoäly ei kuitenkaan pysty vastaamaan siihen, tukeeko kyseinen kone Copilot+:ia, ja se sekoittuu nopeasti pitkään ristiriitaisten vastausten sarjaan. Joten tekoälyn itsetuntemus ei ole yhtä korkea kuin sen surffauskyvyt.

Konklusjon

Acer Swift Go 14 on oppitunti hyvin valituista ratkaisuista. OLED-näyttö on erinomainen, tallennustilaa on runsaasti, ja prosessori on todella nopea. Se, että se ei maksa enempää, on vaikuttavaa. Grafiikkasuorituskyky ei ole vakavaa pelaamista varten, mutta kone on silti tarpeeksi nopea kaikkiin toimistotöihin. Ja myös lomavideoiden editointiin työajan jälkeen. Kosketusnäyttö olisi lisännyt kruunun koneeseen. Mutta tuohon hintaan ei ole mitään moitittavaa. Ehdottomasti ei mitään.