news-10082024-234835

Tanska voitti Ruotsin käsipallon pronssiottelussa – ensimmäinen olympiamitali 20 vuoteen

Tanskan naisten käsipallomaajoukkue voitti Ruotsin pronssiottelussa Tokion olympialaisissa, voittaen näin ensimmäisen olympiamitalinsa 20 vuoteen. Ottelu päättyi tiukasti lukemiin 28-26, ja Tanskan joukkue ansaitsi ylpeydellä pronssimitalinsa.

Ottelun jälkeen Håndballkeeper Katrine Lunde, joka pelasi upeasti ottelun aikana, palkittiin Olympialaisten arvokkaimpana pelaajana. Tämä tunnustus tuli kansainväliseltä käsipalloliitolta (IHF) ja oli osoitus Lundelle hänen upeasta panoksestaan turnauksessa.

Lisäksi Stine Bredal Oftedal ja Kari Brattset Dale valittiin mukaan Olympialaisten all-star-joukkueeseen, joka koostuu turnauksen parhaista pelaajista eri pelipaikoilta. All-star-joukkueeseen valittiin myös muita huippupelaajia eri maista, kuten Ranskasta, Unkarista ja Norjasta.

Koko all-star-joukkue koostui seuraavista pelaajista:
– Målvakt: Laura Glauser (Ranska)
– Høyreving: Alicia Toublanc (Ranska)
– Høyreback: Katrin Klujber (Unkari)
– Midtback: Stine Bredal Oftedal (Norja)
– Venstreback: Estelle Nze Minko (Ranska)
– Venstreving: Emma Friis (Tanska)
– Linjespiller: Kari Brattset Dale (Norja)
– Arvokkain pelaaja: Katrine Lunde (Norja)
– Paras maalintekijä: Nathalie Hagman (Ruotsi, 41 maalia)

Tanskan voitto pronssiottelussa ja Katrine Lundeen valinta arvokkaimmaksi pelaajaksi olivat suuri saavutus joukkueelleen. Tanskan käsipalloilijat voivat nyt juhlia historiallista voittoa ja kultamitalia, joka oli odotettu jo kahden vuosikymmenen ajan. Tämä voitto tulee varmasti jäämään heidän uransa merkittävimpinä hetkinä ja innostamaan tulevia sukupolvia käsipallon parissa.