news-05092024-121335

Helsinki eteni yleisurheilun EM-kisojen hakuprosessissa – enää kaksi kilpailijaa

Yleisurheilu|Helsinki haluaa vuoden 2030 EM-kisat. Helsingissä järjestettiin yleisurheilun EM-kisat vuonna 2012, jolloin Ari Mannio heitti keihäspronssia. Euroopan yleisurheiluliitto (EA) on nimennyt Helsingin yhdeksi kolmesta ehdokkaasta, joiden joukosta järjestö valitsee yleisurheilun vuoden 2030 EM-kilpailujen järjestäjän. Kaksi muuta ehdokasta ovat Belgian Bryssel ja Sveitsin Zürich.

”Haluamme kiittää kaikkia hankkeeseen osallistuneita tahoja, kuten Helsingin kaupunkia ja opetus- ja kulttuuriministeriötä, joiden tuki oli ratkaisevaa tämän etenemisessä. Tämä on hieno saavutus ja osoitus siitä, että yhteistyöllä on merkitystä”, kommentoi Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen.

Helsingin EM-hakemuksen taustalla on keväällä tehty selvitys, joka kuvaa EM-kilpailujen tuomia vaikutuksia Helsingille ja Suomelle. Selvityksen mukaan EM-kilpailut toisivat Helsingille taloudellista hyötyä peräti 64 miljoonaa euroa. Tämä näkyy paitsi tapahtuman aikana, mutta myös sen jälkeen matkailun ja kaupungin profiilin kasvuna.

Helsingin valmiudet em-kisojen järjestäjäksi

Helsinki tunnetaan kansainvälisesti järjestelyjen sujuvuudesta ja kaupungin monipuolisista palveluista, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon suurten urheilutapahtumien isäntäkaupungiksi. Vuoden 2012 EM-kisojen onnistunut järjestäminen toimi hyvänä pohjana uusille hakemuksille ja vahvisti kaupungin asemaa kilpailujen isäntänä.

Suomen sijainti Euroopan sydämessä tekee siitä myös logistisesti kätevän vaihtoehdon tapahtumien järjestämiseen. Hyvät liikenneyhteydet ja modernit stadionit tarjoavat erinomaiset puitteet yleisurheilun huipputapahtumille. Lisäksi Suomen vahva urheiluperinne ja innokas yleisö tuovat oman lisänsä tapahtuman tunnelmaan ja onnistumiseen.

Matkailun ja kaupungin imagon kasvu

Suurten urheilutapahtumien järjestäminen kuten EM-kilpailut tuo aina mukanaan positiivisia vaikutuksia kaupungille ja maalle. Matkailu virkistyy, kun tuhannet urheilufanit saapuvat seuraamaan kilpailuja ja samalla tutustuvat paikalliseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin. Helsingin hotellit, ravintolat ja kaupat hyötyvät merkittävästi lisääntyneestä matkailijavirrasta.

Kaupungin imago saa myös nostetta, kun se pääsee näyttäytymään kansainvälisessä valokeilassa. Positiivinen huomio ja maine leviävät ympäri maailmaa, mikä voi houkutella uusia investointeja ja tapahtumia Helsinkiin tulevaisuudessa. Tämä voi luoda pitkäaikaisia vaikutuksia kaupungin kehitykseen ja vetovoimaan.

Tulevaisuuden visiot ja tavoitteet

Helsingin valinta yhdeksi ehdokkaista vuoden 2030 EM-kisojen isännäksi on merkittävä saavutus kaupungille ja suomalaiselle urheilulle. Tämä antaa mahdollisuuden rakentaa entistä vahvempi ja houkuttelevampi tarjous kilpailujen järjestämisestä. Kaupunki voi hyödyntää aiempaa kokemustaan ja kehittää uusia innovatiivisia ratkaisuja tapahtuman järjestämiseksi.

Urheilun ja tapahtumien merkitys yhteiskunnassa on suuri, ja EM-kilpailujen järjestäminen voi vahvistaa Suomen asemaa urheilumaana sekä lisätä kiinnostusta yleisurheilua kohtaan. Tavoitteena on luoda ikimuistoinen ja sujuva tapahtuma, joka jättää positiivisen jäljen niin urheilijoihin, katsojiin kuin koko kaupunkiin.

Kaiken kaikkiaan Helsingin eteneminen yleisurheilun EM-kisojen hakuprosessissa on hieno saavutus ja osoitus kaupungin kyvystä toimia kansainvälisten tapahtumien isäntänä. Tulevaisuus näyttää valoisalta, ja toivottavasti EM-kilpailut saadaan nähdä juuri Helsingissä vuonna 2030.