news-04092024-121517

Villityksen Hulluus: Selvitä sen fokus

Prinsessa Märtha Louise ja Durek Verrett solmivat avioliiton Geirangerissa viime viikonloppuna, ja juhlat olivat täynnä loistokkaita vieraita, kuten norjalaisia julkkiksia, ”Real Housewives” -tähtiä ja kuninkaallisia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Ruotsalainen mediapersoona Alex Schulman on ottanut kantaa Norjan prinsessahäihin Dagens Nyheter -lehdessä julkaistussa kolumnissaan. Schulman on tunnettu ohjelmanjuontaja, kirjailija ja entinen bloggaaja. Vuonna 2012 hän aloitti yhden Ruotsin suurimmista podcasteista, ”Alex och Sigges podcastin”, joka on viikoittain kerännyt 500 000 kuuntelijaa. Hän on ollut naimisissa mediapersoona Amanda Schulmanin kanssa vuodesta 2010.

Schulman kuvailee norjalaista kuningasperhettä ”hulluudeksi” verrattuna ruotsalaiseen ja väittää, että norjalaiset hyväksyvät lähes kaiken.

Ruotsalainen kuningasperhe normaalimpana

Schulman vertaa ruotsalaista kuningasperhettä norjalaiseen ja toteaa, että ruotsalainen kuningasperhe on hänen mukaansa paljon ”normaalimpi” kuin norjalainen vastineensa. Hän kuitenkin huomauttaa, että norjalaiset suhtautuvat asioihin erittäin vakavasti.

Norjalaiset hyväksyvät kaiken

Schulman nostaa esiin sen, että mediassa Durek Verrettia kutsutaan ”šamaaniksi” ilman mitään kiertelyjä. Hän toteaa, että nykyään näin on, ja Verrett on šamaani ja hänet on mainittava tällä nimikkeellä. Schulman uskoo, että norjalaiset eivät olisi protestoineet, vaikka Verrett ei olisi halunnut enää tulla kutsutuksi šamaaniksi vaan esimerkiksi ”joulupukiksi”.

Viime hetken järjestelyitä

Viime hetken jännitystä aiheutti se, että vihkimisen oli määrä alkaa klo 13.00, mutta seremonia alkoi vasta noin klo 13.55. Schulman ihmettelee prinsessa Märtha Louisen myöhästymistä omasta häistään ja vertaa tilannetta pitkään elokuvaan, jonka voi nähdä Netflix-dokumenttina.

Häiden oikeudet myyty

Pariskunta on myynyt kuvaoikeudet brittiläiselle Hello! -julkaisulle ja televisio-oikeudet Netflixille, joka aikoo tehdä dokumentin tapahtumasta. Schulman päättää kolumninsa toteamalla, että Ruotsissa prinssi Danielilla oli viime viikolla yrittäjäpäivä Winter Bayssa, missä ammattilaiset vaihtoivat kokemuksiaan. Hän vertaa tätä Norjan hääjuhliin ja toteaa, että Norjassa vaikuttaa paljon hauskemmalta asua.

Dagbladet on yrittänyt tavoittaa häiden tiedotusvastaavaa, Simon Valvikia, joka nauraen kertoo, ettei hänellä ole kommentoitavaa asiaan.

Prinsessahäiden kohut

Prinsessa Märtha Louisen ja Durek Verrettin häät ovat herättäneet paljon keskustelua ja huomiota niin Norjassa kuin naapurimaissa. Kuningasperheen jäsenen naiminen šamaniksi kutsutun henkilön kanssa on herättänyt kysymyksiä ja hämmennystä.

Median reaktiot ja kommentit

Mediapersoonallisuus Alex Schulmanin kolumni on herättänyt laajaa keskustelua niin Ruotsissa kuin Norjassakin. Hänen vertailunsa ruotsalaisen ja norjalaisen kuningasperheen välillä on saanut aikaan erilaisia reaktioita. On mielenkiintoista nähdä, miten tämä keskustelu etenee ja miten se vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen.

Kuninkaallisten rooli yhteiskunnassa

Kuninkaallisen perheen jäsenten rooli yhteiskunnassa herättää aina kysymyksiä ja mielenkiintoa. On tärkeää pohtia, miten kuninkaalliset vaikuttavat kansalaisten arkeen ja millaisia odotuksia heihin kohdistuu. Märtha Louisen ja Durek Verrettin häät ovat vain yksi esimerkki siitä, miten kuninkaalliset voivat herättää keskustelua ja huomiota.