news-04092024-121110

Telia suunnittelee mittavia irtisanomisia

Nordic and Baltic -telekommunikaatioriesa Telia on ilmoittanut suunnitelmistaan vähentää noin 3 000 työntekijän työpaikkoja, joista 500 on Suomessa.

Tukholmassa sijaitseva yritys ilmoitti lehdistötiedotteessaan, että neuvottelujen jälkeen työntekijöiden edustajien kanssa se aikoo vähentää työvoimaa noin 3 000 henkilöä kaikilla yksiköillään ja alueillaan. Nämä alueet sisältävät Suomen, Ruotsin, Norjan, Liettuan ja Viron. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 4 000 henkilöä Suomessa.

Konsultteja mukaan lukien yritys arvioi vähentävänsä yhteensä noin 635 työpaikkaa Suomessa tänä vuonna. Yritys ilmoitti myös suunnitelmistaan luoda 35–40 uutta työpaikkaa Suomessa.

Telia kertoi pyrkivänsä vähentämään ”organisaation monimutkaisuuden kerroksia” parantaakseen asiakaskeskeisyyttä ”lisävalmiuksilla nopeampaan päätöksentekoon ja parannettuun kaupalliseen toteutukseen”.

Toimenpiteet ovat osa suunnitelmaa säästää noin 122 miljoonaa euroa (1,4 miljardia Ruotsin kruunua) tämän vuoden toisella puoliskolla, odotettavissa olevilla vuosittaisilla säästöillä vähintään 228 miljoonaa euroa (2,6 miljardia Ruotsin kruunua), yrityksen mukaan.

Telia Finlandin toimitusjohtajan Heli Partasen mukaan henkilöstön vähentäminen mahdollistaa kannattavan kasvun yritykselle, lisää sen investointimahdollisuuksia ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Toimitusjohtaja Hofbauer: ”Vaikea” mutta välttämätön päätös

Telia Oyj:n toimitusjohtaja ja presidentti Patrik Hofbauer sanoi, että päätös toimenpiteiden toteuttamisesta oli ”vaikea” mutta välttämätön Telian pitkän aikavälin menestyksen varmistamiseksi.

”Ennustan, että tämä suunniteltu lähestymistapa johtaa paitsi yksinkertaisempaan ja nopeampaan päätöksentekoon ja kaupalliseen toteutukseen Telian osalta, myös auttaa meitä kasvattamaan liiketoimintaamme ja tuottamaan riittävästi käteistä, jotta voimme tehdä tarvittavia investointeja ja kattaa osinkomme, sillä pysymme sitoutuneina osinkopolitiikkaamme”, Hofbauer sanoi tiedotteessa.

Yritys aikoo vähentää noin 1 400 työpaikkaa Ruotsissa, missä se työllistää noin 8 500 henkilöä. Norjassa noin 245 sen 2 170 työntekijästä on vaarassa menettää työnsä, kun taas Liettuassa noin 400 sen 2 900 työntekijästä on irtisanomisuhan alla. Virossa noin 160 sen 1 550 työntekijästä on myös suunniteltu irtisanottavaksi.

Telia aikoo myös vähentää 160 työpaikkaa noin 250 työntekijästään ja konsultistaan muilla alueilla.

Telia ilmoitti antavansa lisätietoja suunnitelluista työvoiman vähennyksistä ammattiliittojen neuvottelujen päätyttyä.

Vaikutukset työntekijöihin

Tälle päätökselle on ollut merkittäviä vaikutuksia Telian työntekijöihin eri maissa. Suunnitellut irtisanomiset ovat herättäneet huolta ja epävarmuutta henkilöstön keskuudessa.

Suomessa noin 500 työntekijää joutuu kohtaamaan mahdollisen työpaikan menetyksen. Tämä on asettanut paineita henkilöstön keskuudessa ja herättänyt kysymyksiä tulevaisuudesta Telian työntekijöiden mielissä.

Ruotsissa suunnitellut 1 400 työpaikan vähennykset ovat aiheuttaneet pelkoa ja epävarmuutta työntekijöiden keskuudessa. Monet ovat huolissaan tulevasta ja epätietoisia siitä, miten tämä vaikuttaa heidän työllisyyteensä ja elämäänsä yleisesti.

Norjassa noin 245 työntekijää on vaarassa menettää työpaikkansa, mikä on herättänyt huolta ja ahdistusta henkilöstön keskuudessa. Epävarmuus tulevaisuudesta ja työpaikan menettämisestä on aiheuttanut stressiä monille työntekijöille.

Liettuassa noin 400 työntekijää on suunnitellusti irtisanottavana, mikä on herättänyt huolta ja epävarmuutta henkilöstön keskuudessa. Monet työntekijät ovat huolissaan tulevaisuudestaan ja siitä, miten he selviävät taloudellisesti työpaikan menetyksen jälkeen.

Telian tulevaisuuden suunnitelmat

Vaikka Telia on joutunut tekemään vaikeita päätöksiä työvoiman vähentämiseksi, yritys on ilmaissut olevansa sitoutunut pitkän aikavälin menestykseen ja kasvuun. Telia on suunnitellut tulevaisuuttaan ja strategioitaan uudelleen varmistaakseen, että se pysyy kilpailukykyisenä ja menestyvänä markkinoilla.

Yritys aikoo keskittyä yksinkertaistamaan organisaatiotaan ja parantamaan päätöksentekokykyään ja kaupallista toteutusta. Tavoitteena on parantaa asiakaskokemusta ja palveluita sekä mahdollistaa nopeampi reagointi markkinoiden muutoksiin ja tarpeisiin.

Telia on myös ilmoittanut suunnitelmistaan säästää merkittäviä summia rahaa ja investoida tulevaisuuteen. Yritys pyrkii varmistamaan riittävän kassavirran ja investointimahdollisuudet pitkän aikavälin menestyksen takaamiseksi.

Työntekijöiden tukeminen

Telia on ilmaissut sitoutuneensa tukemaan työntekijöitään tämän muutoksen keskellä. Yritys tarjoaa tukea ja resursseja työntekijöilleen, jotka voivat joutua kohtaamaan työpaikan menetyksen.

Telia on käynnistänyt tukiohjelmia ja resurssikeskuksia työntekijöilleen, jotka tarvitsevat apua uran uudelleen suunnittelussa ja työllistymisessä. Yritys tarjoaa koulutusmahdollisuuksia ja mentorointia työntekijöilleen auttaakseen heitä siirtymään uusiin työmahdollisuuksiin.

Yritys on myös sitoutunut tarjoamaan taloudellista tukea ja neuvontaa niille työntekijöilleen, jotka joutuvat kohtaamaan taloudellisia vaikeuksia työpaikan menetyksen seurauksena. Telia haluaa varmistaa, että sen entiset työntekijät saavat tarvitsemaansa tukea ja apua tämän vaikean ajanjakson aikana.

Telia on myös sitoutunut tukemaan työntekijöitään henkisesti ja emotionaalisesti tämän muutoksen keskellä. Yritys tarjoaa terveys- ja hyvinvointiresursseja työntekijöilleen, jotka tarvitsevat tukea stressin ja ahdistuksen hallitsemiseksi tämän vaikean ajanjakson aikana.

Telia on ilmaissut sitoutumisensa työntekijöidensä hyvinvointiin ja tukemiseen tämän vaikean ajanjakson aikana. Yritys haluaa varmistaa, että sen työntekijät saavat tarvitsemaansa apua ja tukea tämän muutoksen keskellä ja siirtymässä uusiin mahdollisuuksiin ja urapolkuihin.