news-30082024-114351

Valtava salama iski Lidingön jalkapallokentälle torstai-iltana, jättäen kahdeksan ihmistä sairaalaan hoidettavaksi vakavien vammojen vuoksi. Tapaus tapahtui klo 22:10 ja pelastusviranomaiset saapuivat paikalle nopeasti saadakseen tilanteen hallintaan.

Pelastusjohtaja Barry Levis kertoi Aftonbladet-lehdelle, että kahdella henkilöllä on vakavia vammoja. Kaksi henkilöä menetti tajuntansa salamaniskun seurauksena ja heidät kuljetettiin sairaalaan ambulanssihelikopterilla. Yhteensä kahdeksan ihmistä kuljetettiin sairaalaan, ja heidän tilastaan ei ole tarkempaa tietoa, kertoo redningstjenestenin lääketieteellinen johtaja Christer Jakobsson.

Tapahtumapaikalla oli läsnä poliisiautoja, ambulansseja, ambulanssihelikopteri ja pelastusviranomaisia. Useat tapaukseen osallistuneista olivat teini-ikäisiä, kertoo Aftonbladet. Yhden pelastusjohtajan mukaan jalkapallojoukkue etsi suojaa ennen salamaniskua: ”Kun ukkonen ja rankkasade alkoivat, suurin osa joukkueesta piiloutui puiden alle, jonka jälkeen salama iski yhteen puista,” kertoi pelastusjohtaja Barry Levis TV4:lle.

Ruotsin meteorologinen instituutti on lähettänyt keltaisen varoituksen ukkosmyrskystä osiin maata. ”On jo paljon salamoita ja ukkospilvet laajenevat,” kertoi meteorologi Sverker Hellström Expressenille. Lehti kertoo, että kunta on asettanut kriisiryhmän onnettomuuden seurauksena.

Lisätietoa onnettomuudesta

Onnettomuuden jälkeen useat uhrit ovat edelleen sairaalahoidossa vakavissa olosuhteissa. Lääkärit ja hoitohenkilökunta tekevät parhaansa varmistaakseen, että jokainen saa tarvitsemansa hoidon ja tuen.

Turvallisuusohjeet ukonilman aikana

Ukkosmyrskyn aikana on tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita ja suojautua mahdollisilta vaaroilta. Vältä avoimia alueita ja suojaa itsesi ja muut asianmukaisesti. Jos kuulet ukkosen jyrinää, siirry sisätiloihin ja pysy poissa vesistä ja korkeista paikoista.

Ensiaputaidot salamaniskun sattuessa

Jos olet todistamassa salamaniskua tai joku joukkueestasi joutuu siihen, on tärkeää tietää ensiaputaidot. Tarkista uhri, soita välittömästi hätänumeroon ja aloita ensiaputoimenpiteet tarvittaessa. Muista, että nopea reagointi voi auttaa pelastamaan ihmishenkiä.

Yhteenvetona, Lidingön jalkapallokentällä tapahtunut salamanisku on muistutus siitä, kuinka voimakas luonnonilmiö voi olla ja miten tärkeää on noudattaa turvallisuusohjeita ukkosen aikana. Toivomme, että kaikki tapaukseen osallistuneet toipuvat nopeasti ja saavat tarvitsemansa hoidon. Turvallisuus on ensisijainen asia kaikissa tilanteissa, ja on tärkeää olla valmistautunut mahdollisiin vaaroihin.