news-28082024-233822

Dennis Hauger ja Franco Colapinto ovat kilpailleet yhdessä Formel 2 -mestaruussarjassa tällä kaudella. Hauger on norjalainen kuljettaja, kun taas Colapinto edustaa Argentiinaa. He ovat molemmat ajaneet MP Motorsport -tiimissä, joka kilpailee Formel 2 -sarjassa.

**Franco Colapinto korvaa Logan Sargeantin Williams-tiimissä**

Formel 2 -kuljettaja Franco Colapinto, 21, on valittu korvaamaan Logan Sargeant Williams-tiimissä loppukauden ajan Formel 1 -sarjassa. Williams vahvisti tämän tiedon tiistaina.

Logan Sargeantin tulevaisuus Williams-tiimissä oli epävarma sen jälkeen, kun hän kolaroi dramaattisesti harjoituksissa Alankomaissa viime viikonloppuna. Nyt on varmistunut, että Sargeant on jätetty pois Williams-tiimistä.

Vaikka Liam Lawson ja Mick Schumacher olivat alun perin vahvimpia ehdokkaita Sargeantin korvaajiksi, valinta kohdistui lopulta Franco Colapintoon, joka on Dennis Haugerin tiimitoveri MP Motorsport -tiimissä Formel 2 -sarjassa.

Atle Gulbrandsen Viaplaysta kommentoi tilannetta seuraavasti, kun häntä pyydettiin arvioimaan Colapinton mahdollisuuksia Formel 1:ssä: ”En usko, että on olemassa urheilulajia, joissa on tärkeämpää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan kuin moottoriurheilussa. Moottoriurheilu on äärimmäisen monimutkaista ja kallista, ja kilpa-auton istuimia on rajoitetusti. Lisäksi kilpa-autourheilu on laji, jossa on vaikea arvioida kuka on todella paras.”

**Williams-juniori Franco Colapinto saa mahdollisuuden Formel 1:ssä**

Franco Colapinto on tällä hetkellä sijalla kuusi Formel 2 -mestaruustaulukossa, kun taas Dennis Hauger on sijalla kahdeksan. Argentiinalaiskuljettaja Colapinton ja norjalaisen Haugerin välillä on 13 pisteen ero Colapinton hyväksi.

Williamsin päätös antaa Colapintolle mahdollisuus Formel 1 -sarjassa herättää kysymyksiä. Vaikka odotukset olivat korkealla Mick Schumacherin ja Liam Lawsonin suhteen, Colapinton valinta osoittaa tiimin luottamuksen nuoreen argentiinalaiseen.

**Valinta herättää kysymyksiä**

Miksi Williams valitsi antaa mahdollisuuden Colapintolle, vaikka vaihtoehtoina olivat kokeneemmat kuljettajat kuten Schumacher ja Lawson? Onko taustalla rahallisia syitä Colapinton sponsoreiden puolelta? Miksi Mercedes, joka toimittaa moottoreita Williams-tiimille, ei suosinut Kimi Antonellia Colapinton sijasta?

Colapinton valinta Formel 1 -sarjaan on ainakin yllättävä päätös, mutta se tarjoaa nuorelle kuljettajalle mahdollisuuden osoittaa taitonsa maailman huipulla. Formel 2 -sarjassa menestynyt Colapinto on ansainnut paikkansa Williams-tiimissä ja nyt on mielenkiintoista nähdä, miten hän suoriutuu Formel 1 -kisoissa.

**Johtopäätös**

Franco Colapinton valinta Williams-tiimin kuljettajaksi Formel 1 -sarjassa herättää kiinnostusta ja kysymyksiä moottoriurheilun ystävissä. Nuori argentiinalainen on saanut tilaisuuden näyttää kykynsä ja kilpailla maailman parhaita vastaan. Dennis Haugerin ja Colapinton menestys Formel 2 -sarjassa luo odotuksia myös Formel 1 -sarjaan. On jännittävä nähdä, miten Colapinto pärjää Williams-tiimissä ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan moottoriurheilun maailmassa.