news-28082024-112833

Valtava jääkiekkotähti Patrik Laine teki viime viikolla järkyttävän siirron, kun hän vaihtoi Columbus Blue Jacketsin Montreal Canadiensiin. Tämä koko jääkiekkomaailmaa puhuttanut siirto ei tapahtunut hetken mielijohteesta – sen takana oli pitkä prosessi, jonka aikana Laineen mieli alkoi kypsyä vaihtamaan maisemaa.

## Patrik Laineen päätöksen taustalla

NHL-toimittaja Aaron Portzlinen mukaan Laineen päätös seuran vaihtamisesta oli harkittu ja kypsyi pitkän ajan kuluessa. Portzlinen mukaan Laineen kipinä päästä pois Columbuksesta syttyi jo marraskuussa, kun tapahtui eräs merkittävä tilanne, joka vaikutti suuresti suhteeseen pelaajan ja seuran välillä.

Portzline seuraa tiiviisti Blue Jacketsin tapahtumia ja oli vieraana Bishop and Friends -podcastissa viime viikolla kertoen näkemyksistään liittyen Laineen siirtoon. Hän paljasti, että Laineen halu vaihtaa maisemaa heräsi jo ennen kuin hän hakeutui NHL:n hoito-ohjelmaan. Portzlinen mukaan ajatus siirrosta saattoi alkaa kyteä jo marraskuussa, kun Columbuksen päävalmentaja Pascal Vincent siirsi Laineen katsomoon ottelusta, vaikka pelaaja oli terve.

## Kohtalon hetki ja päätöksen tekeminen

Laine kertoi itse tapahtuman olleen uransa noloimmaksi asiaksi, ja Portzline pohti, että tämä tilanne saattoi vaikuttaa ratkaisevasti Laineen päätökseen vaihtaa seuraa. Vincent suhtautui aluksi Laineeseen myönteisesti, mutta katsomokomennuksen jälkeen suhde muuttui, mikä saattoi olla ratkaiseva käännekohta Laineen päätöksenteossa.

Portzlinen mukaan Laine päätti pian tapahtuman jälkeen, ettei hän voi jatkaa Columbuksen riveissä. Vaikka hänen fyysinen loukkaantumisensa parani, henkinen murtuma saattoi olla syvempi ja vaikuttaa edelleen pelaajaan. Laine pelasi viime kaudella vain 18 ottelua loukkaantumisen ja hoito-ohjelmaan hakeutumisen vuoksi, mikä oli varmasti pettymys niin hänelle itselleen kuin faneillekin.

## Uusi alku Montrealissa

Montrealissa Laine saa uuden mahdollisuuden ja roolin seuran uutena palkkakuninkaana. Hänen vuosipalkkansa on vaikuttavat 8,7 miljoonaa dollaria kaudessa seuraavien kahden kauden ajan. Laineen potentiaali on kiistaton, ja Montreal Canadien on varmasti innoissaan saadessaan hänet riveihinsä.

Laineen uralla on ollut nousuja ja laskuja – hän teki parhaalla kaudellaan 2017–18 peräti 44 maalia, mutta viimeisin 30 maalin kausi oli kaudella 2018–19. Montrealissa hänellä on mahdollisuus löytää uusi vire ja näyttää kykynsä täysimääräisesti.

## Laineen tulevaisuus

Patrik Laineen siirto Montrealiin herättää paljon keskustelua ja spekulaatioita tulevaisuudesta. Tulevat kaudet näyttävät, mitä Laine pystyy saavuttamaan uudessa ympäristössä ja miten hän sopeutuu uuteen joukkueeseen. Montreal Canadienin fanit odottavat innolla näkevänsä, miten Laine pystyy auttamaan joukkuettaan ja tekemään maaleja.

Laineen tarina on vasta alkamassa uudelleen Montrealissa, ja jääkiekkomaailma seuraa jännittyneenä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tälle lahjakkaalle pelaajalle. Patrik Laineen tarina jatkuu uusissa maisemissa, ja odotamme innolla nähdä, mitä hän saa aikaan Montreal Canadienin riveissä.