news-27082024-233155

Nuoret poliitikot väittävät joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi Oslossa: Poliisilta ei saatu apua

Nuorten poliitikkojen väitetään joutuneen väkivallan uhreiksi Oslossa yöllä sunnuntaina. Neljä FpU:n (Fremskrittspartiets Ungdom) jäsentä kertovat olleensa väkivallan kohteena, ja kaksi heistä on sairaslomalla tapahtuman jälkeen. Poliisi päätti aluksi olla tutkimatta tapausta sen jälkeen kun se oli ilmoitettu, mutta harkitsee nyt uudelleen tapauksen avaamista. FpU:n johtaja Simen Velle on kriittinen poliisin työtä kohtaan ja pelkää, että ihmiset turvautuvat itse oikeuteen suojellakseen pääkaupunkia.

Väitetyn hyökkäyksen kohteeksi joutuneet nuoret kertovat, että heitä vastaan hyökättiin Karl Johansin kadulla Oslossa. Tapauksen jälkeen kaksi heistä on sairaslomalla. Poliisi päätti aluksi olla tutkimatta tapausta sen jälkeen kun se oli ilmoitettu, mutta harkitsee nyt uudelleen tapauksen avaamista. FpU:n johtaja Simen Velle on kriittinen poliisin työtä kohtaan ja pelkää, että ihmiset turvautuvat itse oikeuteen suojellakseen pääkaupunkia.

FpU:n Akershusin piirin puheenjohtaja Mikael Stenberg (23) ja hänen puoluetoverinsa Aleksander Kløvstad Wiklund (20) kertovat olleensa hyökkäyksen kohteena Karl Johansin kadulla Oslossa. Stenbergin mukaan heidät haukuttiin ”homoksiksi” ennen kuin heidät hyökättiin kimppuun. Stenberg kertoo saaneensa kylkiluunsa murretuiksi ja Wiklundin todettu aivotärähdys. Tapaukseen liittyy myös kolmas mies 20-luvun alussa ja 19-vuotias nainen, jotka haluavat pysyä nimettöminä.

Nuoret kertovat, että heitä vastaan hyökättiin noin kymmenen nuoren miehen toimesta, joista osa oli ilmeisesti opiskelijoita fadderiviikon aikana. Stenberg ja Wiklund väittävät, että heidät hyökättiin ilman provokaatiota. He kertovat, että heidät ensin haukuttiin ja sen jälkeen heitä lyötiin. Stenbergin mukaan he yrittivät saada apua poliisilta, mutta saivat vastaukseksi vain lupauksen siitä, että poliisi ”tarkkailisi tilannetta”.

Kun tapaus lopulta ilmoitettiin poliisille, heidän mukaansa ensimmäinen partio saapui paikalle vasta 35 minuuttia hyökkäyksen jälkeen eikä pysähtynyt auttamaan. Stenberg ja hänen ystävänsä ovat pettyneitä poliisin reaktioon ja pelkäävät, että nuoret menettävät luottamuksensa viranomaisiin. Heidän mukaansa tilanteen vakavuuden huomiotta jättäminen voi johtaa siihen, että nuoret alkavat itse turvautua väkivaltaan ratkaistakseen ongelmia.

Poliisi on aluksi päättänyt olla tutkimatta tapausta, mutta uusien tietojen ja videon saamisen jälkeen he ovat päättäneet avata tapaukset uudelleen ja aloittaa jälkiselvittelyn. FpU:n johtaja Simen Velle on huolissaan nuorten rikollisuuden, viharikollisuuden ja jengirikollisuuden kasvusta viime aikoina. Hän pelkää, että nuorten luottamus poliisiin heikkenee entisestään, mikä voi johtaa vaarallisiin tilanteisiin.

FpU:n jäsenet kertovat, että heidän avukseen lopulta saapui joukko nuoria naisia, jotka lopettivat väkivallan. Tapaus on herättänyt keskustelua nuorten turvallisuudesta ja poliisin toiminnasta Oslossa. Nuoret ovat pettyneitä poliisin reaktioon ja pelkäävät, että vastaavia tapauksia voi tapahtua uudelleen. He vaativat, että poliisi ryhtyy toimiin nuorten turvallisuuden varmistamiseksi ja rikollisuuden ehkäisemiseksi.

Poliisin edustaja Martin Strand kommentoi tapausta ja myöntää, että poliisi on saanut kritiikkiä tapauksen käsittelystä. Hän vakuuttaa, että poliisi ottaa tapauksen vakavasti ja aikoo selvittää tapahtumat perusteellisesti. Nuoret poliitikot toivovat, että poliisi ryhtyy tehokkaisiin toimiin nuorten turvallisuuden takaamiseksi ja rikollisuuden torjumiseksi Oslossa. He korostavat, että nuorten luottamus viranomaisiin on ratkaisevan tärkeää yhteiskunnan turvallisuuden kannalta.