news-22082024-192936

Volkswagen julkaisi vuonna 2020 ID.3-mallin osana suurta panostusta sähköajoneuvoihin. ID.3 GTX on uusin huippumalli, jossa on jopa 326 hevosvoimaa. Se ei ole neliveto, mutta se on suurin moottori ID.-perheessä. ID.3 GTX kiihdyttää nollasta sataan kilometriin tunnissa 5,9 sekunnissa, kun taas Performance-versio tekee sen 5,7 sekunnissa. Vaikka suorituskyky on korkea, markkinoilla on nopeampia sähköautoja edullisempaan hintaan.

Volkswagen myi hyvin sekä pikku e-Up!- että e-Golf-malleja. Mutta vasta vuonna 2020 Volkswagen toi markkinoille täysin sähköisen auton, ID.3:n. Tämä merkitsi myös yrityksen suurinta panostusta sähköautoihin. Neljä vuotta myöhemmin VW juhlistaa uutta huipputuotettaan: ID.3 GTX. Autossa on 600 kilometrin toimintasäde, ja se on saatavilla myös ”Performance”-versiona 326 hevosvoimalla, hintaan 481 900 kruunua.

GTX on huippumallien nimi Volkswagens ID.-perheessä. ID.3 GTX houkuttelee harrastajia, ja Performance-versiossa asiakkaat voivat saada erittäin innostavan ajokokemuksen, samalla tavalla kuin GTI on tehnyt vuosikymmenien ajan. ID.3 GTX on saatavilla kahdessa versiossa kahdella eri moottorilla. Sekä ID.3 GTX että ID.3 GTX Performance sisältävät uuden 79 kWh:n korkeajänniteakun, joka on myös saatavilla ID.4- ja ID.7-malleissa.

Vaikka ID.3 on pienin auto ID.-perheessä, ID.3 GTX:ssä on suurin moottori. Kun ID.3 GTX:ssä on enintään 286 hevosvoimaa, sporttisimmassa versiossa on jopa 326 hevosvoimaa takapyörillä. Molemmat versiot tarjoavat 545 newtonmetrin vääntömomentin, mikä ylittää jopa voimakkaimmat Volkswagenin fossiiliset V6-turbomoottorit.

Tämä tekee autosta nopeamman kiihdyttäjän nollasta sataan kilometriin tunnissa 5,9 sekunnissa (ID.3 GTX), kun taas Performance-versio tekee saman 5,7 sekunnissa. Vertaillessaan fossiilisia GTI-versioita, se on nopea. Mutta markkinoilla on myös muita sähköautoja, jotka ovat huomattavasti nopeampia. Esimerkiksi uusi MG4 XPower, jossa on 435 hevosvoimaa ja se kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,8 sekunnissa.

ID.3 GTX Performance on muuten ensimmäinen malli ID.-perheessä, jossa on huippunopeus 200 kilometriä tunnissa. Latausnopeus on enintään 185 kW, ja latausaika 10-80 prosenttiin on noin 26 minuuttia optimaalisissa olosuhteissa. Molemmat versiot sisältävät myös akun esilämmityksen. ID.3 GTX:n hinta on 481 900 kruunua, kun taas Performance-versio maksaa 489 700 kruunua, sisältäen toimituksen Osloon.

Performance-versiossa on vakiovarusteena yli 70 000 kruunun arvoinen varustepaketti, johon sisältyy muun muassa kuljettajan avustinjärjestelmä, sisätilapaketti+, AR Head-up -näyttö ja Harman Kardon -äänentoisto. ID.3 GTX:llä on hyvin läheinen sukulainen Cupra Born VZ:ssä, joka on rakennettu samalle pohjalle ja jakaa suurimman osan teknisistä ominaisuuksista, mutta jonka aloitushinta on hieman alhaisempi.

Punaiset yksityiskohdat toistuvat tummassa sisustuksessa, ja tietenkin myös sporttiset istuimet ovat paikallaan. Nopeampi infotainment-järjestelmä yhdessä päivitetyn 12,9-tuumaisen näytön kanssa parantavat käyttökokemusta. Etupuskurissa on uusi musta ilmanotto timanttisuunnittelulla, ja uudet ajovalot ovat vakioksi GTX:lle. ID.3 GTX:ssä on useita yhtäläisyyksiä Golf GTI:hin – muun muassa värivalikoimassa. ”Kings Red” -metalliväri viittaa klassiseen ”Solid Tornado” -punaväriin Volkswagen Golf GTI:ssä. ID.3 GTX on saatavilla myös Moonstone Grey, Grenadill Black Metallic, Glacier White ja Scale Silver Metallic.

Kaiken kaikkiaan ID.3 GTX on mielenkiintoinen lisä Volkswagenin sähköautovalikoimaan, tarjoten asiakkaille suorituskykyä ja hienostunutta muotoilua.