news-20082024-013249

Title: Tarjous jopa 6000 kruunua: Trondhjemin retkiruoka-bokseja huudellaan Facebookissa

Tarjei Lundarvollen on huomannut jotain ennennäkemätöntä.
Hän toimii ylläpitäjänä Facebook-ryhmässä nimeltä ”Me, jotka haluamme Trondhjemin retkiruoan takaisin kaupan hyllyille”.
Ryhmässä aloitettiin sunnuntaina huutoäänestys ja joku on tarjonnut jopa 6000 kruunua kymmenestä Trondhjemin retkiruokaboksista, jotka eivät enää ole myynnissä.

Huippusummia tarjotaan kymmenestä Trondhjemin retkiruokaboksista.
Kuva: Ruudunkaappaus

Lundarvollen nauraa kysymykselle, aikooko hän itse tarjota näistä hermettisistä bokseista.
– Minun on vaikea käsittää maksaa niin paljon, en usko tekeväni niin. Se olisi lyhytaikaista onnea. Mutta tämä osoittaa myös ihmisten kaipuun. Tämä on tuote, jota monet rakastivat ja kaipaavat, hän sanoo.
NRK:ta ei ole onnistuttu tavoittamaan niitä, jotka ovat tarjonneet Trondhjemin retkiruokabokseista.
Myyntilukujen lasku
Retkiruoka oli monelle vakituinen kumppani retkillä metsässä. Herkkuruoka oli valmistettu naudanlihasta, sian kyljyslihasta ja keltaisista herneistä tai pavuista.
Postei oli erityisen suosittu sodanjälkeisinä vuosina, ja monilla Norjan säilyketehdasyrityksillä oli oma versionsa siitä.
Viimeinen retkiruuan valmistaja oli Orkla. Vuonna 2017 heidän versio, Trondhjemin retkiruoka, lopetettiin.
– Yleisesti ottaen valitettavasti tuotteen poistamisen kauppojen hyllyiltä takana ovat heikentyneet myyntiluvut, kertoo Orkla Foods Norjan viestintäjohtaja Dag Olav Stokken.

Orklan viestintäjohtaja Dag Olav Stokken pitää Trondhjemin retkiruoasta herännyttä innostusta fantastisena.
Kuva: Orkla

Hän pitää entisten uskollisten retkiruoan ostajien innostusta fantastisena.
– Se on todella uskomatonta, toivoisin voivani valmistaa tuotteita ja myydä niitä 6000 kruunulla, Stokken naurahtaa.
– Mutta valitettavasti tämä liittyy enemmän siihen, että joku rakastaa tätä tuotetta paljon ja saatavuus on erittäin rajallinen, hän lisää.
Matkustettu maan ja meren halki
– Olen syönyt paljon retkiruokaa vuosien varrella ja olin hyvin pettynyt, kun sitä ei enää voinut ostaa kaupasta, sanoo Tarjei Lundarvollen.
Lyhyen ajan kuluttua siitä, kun Trondhjemin retkiruoka katosi kauppojen hyllyiltä, hän perusti Facebook-ryhmän ”Me, jotka haluamme Trondhjemin retkiruoan takaisin kaupan hyllyille”.

Tarjei Lundarvollen ja uskollinen retkikaveri Turbo, 7 vuotta, ovat usein retkillä yhdessä.
Kuva: Yksityinen

– Aluksi minä ja kaverini matkustimme maan ja meren halki ostamaan mahdollisimman paljon, mutta nyt minulta on loppunut täysin, hän kertoo.
Ryhmä on kasvanut hitaasti mutta varmasti. Pääsiäisenä 2021 suosio nousi. Nyt siinä on yli 6200 retkiruoasta innostunutta jäsentä.

Kaipaatko Trondhjemin retkiruokaa?
– Ryhmän olemassaolon aikana on ollut myyntiä ja huutoäänestyksiä bokseista, mutta kukaan ei ole koskaan tarjonnut niin paljon. Viimeisin tarjous on nyt 6000 kruunua kymmenestä boksista. Se on ennätys, Lundarvollen kertoo.
– Täydellinen retkiruoka
Lundarvollenilla on useita syitä haluta Orklan aloittavan Trondhjemin retkiruoan myynnin uudelleen.
– On kolme pääsyytä. Se maistui hyvältä, koostumus oli hyvä ja se oli boksissa. Teoriassa sillä oli rajaton säilyvyys, hän sanoo.
Ja se sopii hyvin metsäretkillä kävijälle.
– Se on yksinkertaisesti täydellinen retkiruoka.
Lundarvollen on useita kertoja kehottanut ryhmän jäseniä lähettämään sähköposteja Orklalle ilmaistakseen retkiruoan innostuksensa.
– Olemme toivoneet, että se saisi heidät harkitsemaan uudelleen päätöstä, jonka he tekivät monta vuotta sitten, hän sanoo.
Ei sulje mitään pois
Huolimatta monista sähköpostikampanjoista, joihin Lundarvollen on kehottanut, Orklalla ei tällä hetkellä ole suunnitelmia aloittaa Trondhjemin retkiruoan tuotantoa uudelleen.
– On epätodennäköistä, että tuote, joka myi huonosti vuonna 2017, myyisi nyt monta vuotta myöhemmin tarpeeksi paljon, sanoo Orkla Foods Norjan viestintäjohtaja Dag Olav Stokken.
Mutta hän ei sulje pois mahdollisuutta, että tilanne voisi muuttua tulevaisuudessa.
– Olen ollut väärässä aiemminkin, joten emme koskaan sulje pois mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan, Stokken lisää.

Tarjei Lundarvollen ottaa nyt makkaroita mukaan retkelle, mutta hän haluaisi mieluummin ottaa mukaan retkiruokabokseja.
Kuva: Yksityinen

Lundarvollen, joka on retkellä haastattelun aikana, on vaihtanut retkiruoan toiseen ruokaan siihen asti, kun voi ostaa sitä uudelleen.
– Nyt mennään valitettavasti makkaroilla. Ne ovat hyviä, mutta eivät voita Trondhjemin retkiruokaa, hän lopettaa.

Julkaistu
19.08.2024 klo 20.58