news-17082024-024215

Kansainvälinen osaaminen ja muut lehdet: Yhteistyön merkitys

Turun Sanomat on korostanut kansainvälisten osaajien tärkeyttä Suomen taloudelle ja innovaatioille. Heidän panoksensa on ratkaiseva vientiteollisuuden kilpailukyvylle ja uusien ideoiden synnylle. Suomen talouskasvu on ollut vaatimatonta, ja kansainvälisten tekniikan asiantuntijoiden rooli tässä kehityksessä on merkittävä.

TEK Tekniikan akateemisten ja Insinööriliiton tekemä tutkimus paljastaa, että lähes 90 prosenttia kansainvälisistä osaajista pitää Suomen maahanmuuttopolitiikkaa huolestuttavana. Vain noin puolet heistä suosittelisi Suomea asuin- ja työskentelypaikkana ulkomaalaisille. Tämä heijastaa epävarmuutta ja epäluottamusta Suomen kyvyssä houkutella ja pitää kiinni osaavasta työvoimasta.

Hallituksen kolmen kuukauden sääntö on herättänyt paljon kritiikkiä. Säännön mukaan työperusteisella oleskeluluvalla olevan on löydettävä uusi työpaikka kolmen kuukauden kuluessa, muuten hänen on poistuttava maasta. Tämä asettaa paineita ulkomaisille työntekijöille ja lisää epävarmuutta heidän asemastaan Suomessa.

Suomen on pyrittävä houkuttelevammaksi paikaksi kansainvälisille osaajille. Maan on pystyttävä rekrytoimaan ja pitämään kiinni osaavasta työvoimasta. Heikko syntyvyys asettaa paineita palveluiden, teollisuuden ja tutkimuksen toimivuudelle. Työperäisen maahanmuuton sujuvuuden parantaminen on välttämätöntä.

Ilta-Sanomien mukaan uusien investointien saaminen Suomeen voi olla vaikeaa, mikäli ulkomaisia osaajia torjutaan. Suomi on onnistunut houkuttelemaan matkailijoita kauniiden maisemiensa ja onnellisuuden maineensa ansiosta, mutta taloushaasteet eivät ratkea pelkillä kehuilla. Tarvitaan konkreettisia toimia talouskasvun edistämiseksi.

Suomen väestön ja työvoiman väheneminen ilman maahanmuuttoa asettaa haasteita talouden kehitykselle. Ulkomaisten työntekijöiden torjuminen voi heikentää maan houkuttelevuutta kansainvälisen työvoiman sijoittumismaana. Suomella ei ole varaa menettää korkeasti koulutettua työvoimaa, ja työperäisen maahanmuuton esteet on poistettava.

Kansainvälinen osaaminen ja talouskasvu

Kansainvälisen osaamisen merkitys Suomen taloudelle on kiistaton. Ulkomaiset tekniikan asiantuntijat tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä, jotka voivat olla ratkaisevia innovaatioiden synnylle. He ovat usein myös avainasemassa vientiteollisuuden kehittämisessä ja kilpailukyvyn parantamisessa.

Suomen talouskasvun kannalta on elintärkeää, että maa pystyy houkuttelemaan ja pitämään kiinni kansainvälisistä osaajista. He tuovat mukanaan arvokasta tietotaitoa ja kokemusta, jota tarvitaan uusien työpaikkojen ja innovaatioiden luomisessa. Suomi voi hyötyä merkittävästi ulkomaisesta osaamisesta, jos se pystyy tarjoamaan houkuttelevan ympäristön työskentelylle ja asumiselle.

Kansainvälisten osaajien näkemykset Suomesta

TEK Tekniikan akateemisten ja Insinööriliiton tutkimus antaa tärkeää tietoa kansainvälisten osaajien näkemyksistä Suomesta. Huomattava osa heistä kokee Suomen maahanmuuttopolitiikan epäselvänä ja huolestuttavana. Tämä voi vaikuttaa heidän halukkuuteensa jäädä maahan pitkäaikaisesti ja sitoutua suomalaiseen työelämään.

Suomen on tärkeää kuunnella ja ymmärtää kansainvälisten osaajien näkemyksiä ja huolia. He ovat arvokkaita resursseja maan taloudelle ja kehitykselle, ja heidän panoksensa ei saa jäädä hyödyntämättä epäselvien maahanmuuttoprosessien tai epävarmuuden vuoksi. Suomen on pyrittävä luomaan avoin ja houkutteleva ilmapiiri kansainvälisille osaajille, jotta maa voi hyötyä heidän osaamisestaan täysimääräisesti.

Työperäisen maahanmuuton merkitys Suomelle

Suomen heikko syntyvyys ja väestön ikääntyminen asettavat haasteita maan taloudelle ja työvoiman saatavuudelle. Työperäisen maahanmuuton merkitys korostuu entisestään, kun suomalaisia siirtyy ulkomaille työn perässä ja maan omat työvoimaresurssit vähenevät. Suomi tarvitsee ulkomaista työvoimaa täydentämään omia osaajiaan ja varmistamaan talouden kestävän kasvun.

Työperäisen maahanmuuton sujuvuuden parantaminen on välttämätöntä, jotta Suomi voi houkutella ja pitää kiinni ulkomaisista osaajista. Byrokratian vähentäminen ja prosessien selkeyttäminen voivat auttaa helpottamaan ulkomaalaisten työntekijöiden siirtymistä Suomeen ja integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Suomen on investoitava resursseja ja panostettava työperäisen maahanmuuton edistämiseen, jotta maa voi säilyttää houkuttelevuutensa osaajien näkökulmasta.

Kansainvälinen osaaminen ja yhteistyö ovat avainasemassa Suomen talouden kehittämisessä ja kasvun vauhdittamisessa. Ulkomaiset osaajat tuovat mukanaan uusia näkökulmia ja ideoita, jotka voivat olla ratkaisevia innovaatioiden synnylle ja kilpailukyvyn parantamiselle. Suomen on panostettava kansainvälisen osaamisen houkuttelemiseen ja pitämiseen maassa, jotta se voi varmistaa taloudellisen kasvun ja kehityksen pitkällä aikavälillä.