news-16082024-023328

Uusi auto julkaistu: Nyt saatavilla tilattavaksi

Cupra Born VZ on uusi huippumalli, joka tarjoaa paremman suorituskyvyn ja pidemmän toimintasäteen. Mutta mitä VZ todella tarkoittaa?

Uusi Cupra Born VZ on saatavilla värissä Dark Forest. VZ on Cupra Bornin uusi huippumalli, joka tarjoaa paremman suorituskyvyn ja pidemmän toimintasäteen.

Elbil24:llä on tällä hetkellä 1270 Cupra Born -mallia kulkeutumassa Norjan teille. Lisää on tulossa, jos Cupra herättää kiinnostuksen norjalaisten keskuudessa uudella huippumallillaan sähköautosta.

Huippumalli on saanut nimekseen Cupra Born VZ, jossa VZ tarkoittaa Veloz-sanaa, joka espanjaksi tarkoittaa nopeaa. Ja se ei ole vain nimi, joka on uusi.

Cupra tiedottaa lehdistötiedotteessaan, että VZ, joka on nyt tilattavissa, on saanut uuden akkupaketin, parannetut suorituskyvyn, pidemmän toimintasäteen ja nopeamman latauksen. Katsotaanpa:

Akkukesto noin 60 kilometriä

79 kWh:n akkupaketti tarjoaa jopa 599 kilometrin toimintasäteen WLTP-menetelmän mukaan. Vertailun vuoksi perusmalli Cupra Bornilla on 77 kWh:n akkupaketti ja enimmäistoimintasäde jopa 546 kilometriä.

Cupra Born on saatavilla myös aloitusversiossa, jossa on 59 kWh:n akku ja WLTP-toimintasäde 423 kilometriä. Uusi Cupra Born VZ voidaan ladata enimmäisteholla 185 kW. Aikaisemmin korkein teho oli 175 kW.

Parannettu suorituskyky

Myös suorituskyky on parantunut, kun Cupra julkaisee nyt VZ-version. 326 hevosvoimaa, vääntömomentti 545 Nm, huippunopeus 200 km/h ja kiihtyvyys 0-100 km/h 5,7 sekunnissa on uusi tulos. Vertailun vuoksi muut Born-versiot tarjoavat vain 231 hevosvoimaa, mikä on 40 prosentin kasvu. Vääntömomentti on kasvanut 75 prosenttia.

Niiden autojen joukossa, jotka olivat mukana Ring Knutstorpissa, kun valitsimme vuoden sähköisen urheiluauton aiemmin tänä kesänä, oli itse asiassa vain Cupra Born VZ, joka tarjosi 0–100-kiihtyvyyden täsmälleen samassa ajassa kuin ilmoitettu.

– Ottaen huomioon yksityistalouden epävarmuuden, olemme kokeneet yllättävän suurta kiinnostusta Cupra Born VZ:lle. Nyt odotamme innolla, yhdessä monien muiden kanssa, nähdä tämän mestariteoksen Norjan teillä, sanoo tuotepäällikkö Joachim Næss Cupra Norjassa lehdistötiedotteessa.

Hinta

Cupra on asettanut uuden VZ-version aloitushinnaksi 449 900 kruunua. Tällä summalla saat Urban-varustepaketin, jossa on Cupran mukaan suosituimmat lisävarusteet: Adaptiivinen vakionopeudensäädin, peruutuskamera, avaimeton käyttö, tummennetut takalasit ja enemmän. Myös toimitus ja toimitus sisältyvät hintaan. Suoraan kotiin, jos asut oikealla alueella.

– Cupra Born VZ Urban on täydellinen urheilullinen kompaktiauto, joka erottuu joukosta erittäin edulliseen hintaan, Næss sanoo.

Suurempi näyttö

Uudessa Cupra Born VZ:ssä on 12,9 tuuman infotainment-näyttö. Se on 0,9 tuumaa suurempi kuin aikaisemmat Born-versiot. Lisäksi infotainment-näyttö on päivitetty valaistulla ohjauspaneelilla äänenvoimakkuudelle ja lämpötilalle.

Sennheiserin premium-äänijärjestelmä, jossa on kymmenen kaiutinta ja voimakas subwoofer, on saatavilla lisävarusteena. Cupra Born tarjoaa nyt myös Smartlightin – valonauhan kojelaudalla, joka antaa kuljettajalle tietoja ajaessaan. VZ-versio toimitetaan täysin uusilla CUP-kaukalistuimilla vakiona, mikä Cupran mukaan parantaa ajokokemusta. Jos olet kiinnostunut uudesta värivaihtoehdosta, Cupra voi nyt tarjota värin Dark Forest. Sen näet yllä olevassa kuvassa.