news-16082024-023019

Israelin ja Hizbollahin välinen rakettituli jatkuu edelleen Pohjois-Israelissa, luoden pelon ilmapiirin alueen asukkaiden keskuudessa. Shamirin kibbutsilla asuvat Pazit ja John Corridan kertovat pelkäävänsä kotiensa puolesta, kun taistelut jatkuvat yhä voimakkaampina. Vaikka päivän mittaan on kuulunut jyrinää kaukaisuudessa, nyt ääni tuntuu tulevan lähempää, aiheuttaen levottomuutta ja huolta.

**Pelko ja epävarmuus**

Pazit ja John Corridan ovat valmiina evakuointiin, jos tilanne sitä vaatii. Heillä on valmiiksi pakatut ”pakolaukut” sisältäen tarpeellisia vaatteita, kylpyhuonetarvikkeita ja tärkeitä dokumentteja. Jopa isoisän hopeinen lusikka, joka oli toisessa maailmansodassa, on pakattuna mukaan. Torstain isku oli erityisen pelottava, sillä se oli osunut niin lähelle heidän kotiaan Shamirin kibbutsilla.

**Hizbollahin uhka**

Israel on sodassa monella rintamalla, ja tilanne on kiristynyt erityisesti Gazassa, missä Israel pyrkii tuhoamaan äärijärjestö Hamasin. Samalla Israel odottaa kostoa Libanonissa toimivalta äärijärjestö Hizbollahilta, joka uhkaa kostaa Israelin tekemät salamurhat. Tilanne on herättänyt pelkoa ja huolta alueen asukkaissa, jotka joutuvat elämään jatkuvan uhkan alla.

**Evakuoinnit ja jäämisen syyt**

Evakuoinnit ovat käynnissä useissa kaupungeissa Pohjois-Israelissa, kuten Kirjat Shmonassa, missä asukkaat ovat joutuneet jättämään kotinsa taistelujen tieltä. Monet kuitenkin ovat valinneet jäädä, joko siksi että eivät pysty liikkumaan tai koska paikka on heille koti. Esimerkiksi Shimshon Abraham, maanviljelijä ja ainoa asukas kerrostalossaan Kirjat Shmonassa, on jäänyt suojellakseen liiketoimintaansa. Hän painottaa, että hänen on kerättävä sipulisato, jotta saa omansa takaisin, eikä valtion tarjoama rahallinen tuki riitä elantonsa menettäneille.

**Arki rakettien keskellä**

Kirjat Shmonassa jääneet asukkaat kertovat arjestaan rakettien keskellä. Kampaaja Naomi Aviv ja hänen miehensä Boris Dekker huolehtivat alueella jääneistä vanhuksista, viemällä heille ruokaa ja kuljettamalla lääkäriin. He ovat päättäneet jäädä kotikaupunkiinsa, vaikka tilanne on vaarallinen, koska se on heidän kotinsa. He toivovat Israelin ottavan aggressiivisemman lähestymistavan konfliktiin ja lopettavan tilanteen Hamasin ja Hizbollahin kanssa.

**Tulevaisuuden epävarmuus**

Rakettien iskut jatkuvat, luoden epävarmuutta ja pelkoa alueen asukkaiden keskuudessa. Vaikka tilanne on haastava, monet ovat päättäneet pysyä paikoillaan ja taistella kotiensa puolesta. Koko maailma seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä, toivoen rauhan paluuta alueelle ja asukkaiden turvallisuutta.