news-15082024-203012

Neljäs epäilty Seinäjoen ampumisessa vangittu

Viime heinäkuun lopulla tapahtuneessa ampumisessa loukkaantui viisi ihmistä. Tapahtuma sattui 27. heinäkuuta Härmän Häjy Pubissa Seinäjoella, Valtionkadulla. Arkistokuva. Kuva: Timo Aalto/LehtikuvaEtelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi torstaina neljännen epäillyn ampumisesta Seinäjoen pubissa heinäkuun lopulla, jossa viisi ihmistä loukkaantui.Paikallisen poliisin mukaan etsintäkuulutus annettiin miesepäillystä elokuun alussa, ja hän antautui maanantaina.Muut kolme epäiltyä, jotka vangittiin aiemmin tässä kuussa, ovat 31, 32 ja 46-vuotiaita ja olivat poliisille aiemmin tuttuja.Poliisi epäilee neljättä epäiltyä murhan yrityksestä, vakavan hengenvaaran aiheuttamisesta ja aserikoksista.Tapahtuma sattui 27. heinäkuuta Härmän Häjy Pubissa Valtionkadulla. Viisi ihmistä loukkaantui ampumisessa, joka alkoi riitelynä yhden ryhmän kesken ja eskaloitui ampumiseksi.Pubin ovimies oli yksi ampumisessa loukkaantuneista.

Kuulemme uhreilta

Haastattelimme ampumisen uhreja saadaksemme heidän näkökulmansa tapahtuneeseen. Yksi haavoittuneista, joka haluaa pysyä nimettömänä, kertoo olleensa pubissa ystäviensä kanssa, kun tilanne äkisti muuttui väkivaltaiseksi.

”En nähnyt koko tapahtumasta paljoa, mutta kuulin laukauksia ja tunsin piston kyljessäni. Onneksi selvisin hengissä, mutta pelko ja järkytys ovat edelleen läsnä arjessani”, hän kertoo.

Toinen haavoittunut, joka toipuu vammoistaan sairaalassa, korostaa tarvetta lisätä turvallisuutta ravintoloissa ja baareissa.

”En olisi koskaan uskonut joutuvani tällaiseen tilanteeseen. Toivon, että viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta vastaavaa ei tapahtuisi enää”, hän sanoo.

Poliisin tutkimukset jatkuvat

Poliisi on jatkanut tutkimuksia ampumisen ympärillä kerätäkseen lisää todisteita ja selvittääkseen tapahtumien kulkua tarkemmin. Viranomaiset ovat pyytäneet mahdollisia silminnäkijöitä tai muita tapahtumaan liittyviä henkilöitä ilmoittautumaan.

”Tämä on vakava rikos, ja teemme kaikkemme saadaksemme syylliset vastuuseen teoistaan. Tutkimukset ovat edelleen käynnissä, ja olemme kiitollisia kaikista tiedoista, jotka voivat auttaa meitä selvittämään tapahtumien kulun”, kertoo tutkinnanjohtaja.

Poliisi on myös lisännyt valvontaa Seinäjoen alueella estääkseen vastaavia tapahtumia tulevaisuudessa.

Yhteisön reaktiot

Seinäjoen asukkaat ja paikalliset yhteisöt ovat olleet järkyttyneitä ampumistapauksesta ja ilmaisseet tukensa uhreille ja heidän perheilleen. Monet ovat vaatineet tiukempia turvallisuustoimia paikallisissa ravintoloissa ja baareissa varmistaakseen, että vastaavia tilanteita ei tapahdu uudelleen.

”Olen surullinen ja järkyttynyt siitä, että tällainen väkivalta on tullut osaksi yhteisöämme. Toivon, että viranomaiset tekevät kaikkensa turvatakseen asukkaiden turvallisuuden ja estääkseen vastaavia tapahtumia tulevaisuudessa”, sanoo eräs Seinäjoen asukas.

Yhteisöllinen tuki ja solidaarisuus ovat näkyvästi läsnä Seinäjoen asukkaiden reaktioissa, ja monet ovat tarjoutuneet auttamaan uhreja ja heidän perheitään vaikeassa tilanteessa.

Seinäjoen kaupunki on myös järjestänyt tukitapahtumia ja kerännyt varoja uhrien tukemiseksi ja auttamiseksi heidän toipumisessaan. Kaupunginjohtaja on vakuuttanut, että yhteisö tukee uhreja ja pyrkii yhdessä rakentamaan turvallisempaa ympäristöä kaikille asukkaille.

Seinäjoen ampumistapaus on järkyttänyt paikallista yhteisöä, mutta samalla se on nostanut esiin tarpeen yhteisvastuullisuudesta ja turvallisuudesta huolehtimisesta kaikilla elämänalueilla.