news-15082024-140404

Suomen naisten jääkiekkoliiga muuttuu sukupuolineutraaliksi uudelleenbrändäyksessä

Suomen jääkiekon huipputason naisten liigan nimi on saamassa uuden ilmeen ja nimen, joka seuraa vuonna 2020 tapahtunutta muutosta, jossa naisten jalkapallon huipputason liiga muuttui kansalliseksi liigaksi. Uusi liigan nimi on saanut inspiraationsa sen palkinnosta, Revontulikupista. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Jatkossa Auroraliiga tulee olemaan uusi nimi Suomen huipputason naisten jääkiekkoliigalle. Aiemmin tunnettu nimellä Naisten Liiga, uusi nimi Auroraliiga seuraa kansallisen liigan brändäyssuuntausta, joka luopui sukupuoliprefikseistä vuonna 2020.

”Nimen ja brändin päivittäminen on ollut pitkän harkinnan ja kovan työn tulos sekä tärkeä symbolinen teko – on korkea aika pelata jääkiekkoa ilman prefiksejä,” kertoi Auroraliigan johtaja Henni Laaksonen tiedotteessa.

Uusi nimi juontaa juurensa Suomen arktisesta maantieteestä, mutta myös Revontulikupin nimestä, joka on palkinto Suomen naisten liigan mestareille.

Auroraliigan runkosarja käynnistyy syyskuun ensimmäisellä viikolla, ja kaikki joukkueet kilpailevat liigapisteistä turnauksessa Turussa.

Käyttäjät, joilla on Yle-tunnus, voivat jättää kommentteja uutistarinoihimme. Voit luoda oman Yle-tunnuksen tämän linkin kautta. Ohjeemme kommentoinnista ja moderoinnista löytyvät täältä.

Revontulet ja Suomen jääkiekko

Suomen luonnonilmiöistä tunnetuin on varmasti revontulet, jotka koristavat taivasta pohjoisilla leveysasteilla. Revontulikupin nimi tuo siis mukanaan kauniin ja voimakkaan yhteyden Suomen luontoon ja perinteisiin.

Jääkiekko on suuri osa suomalaista identiteettiä, ja naisten jääkiekko on kasvattanut suosiotaan ja arvostustaan vuosien varrella. Auroraliigan nimenmuutos heijastaa sitä, että jääkiekko on kaikkien laji, sukupuoleen katsomatta.

Naisten jääkiekon tulevaisuus Suomessa

Naisten jääkiekko on kasvava laji Suomessa, ja uudelleenbrändäyksen myötä toivotaan, että lajin näkyvyys ja houkuttelevuus entisestään kasvaisivat. Auroraliigan avauskausi tulee olemaan jännittävä seurata, kun joukkueet taistelevat mestaruudesta ja tuovat näkyvyyttä naisten jääkiekolle.

Naisten jääkiekko ansaitsee samanlaisen arvostuksen ja huomion kuin miesten jääkiekko, ja Auroraliigan nimenmuutos on askel oikeaan suuntaan tällä tiellä.

Auroraliigan tulevaisuudensuunnitelmat

Auroraliigan tulevaisuus näyttää lupaavalta, kun uusi nimi ja brändi tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia ja näkyvyyttä naisten jääkiekolle. Liigan johto on sitoutunut edistämään naisten jääkiekkoa Suomessa ja takaamaan pelaajille parhaat mahdolliset olosuhteet menestyä.

Auroraliiga tulee olemaan paikka, jossa naisten taito ja intohimo jääkiekkoa kohtaan pääsevät loistamaan, ja jossa jokainen pelaaja voi tuntea ylpeyttä edustaessaan omaa joukkuettaan ja liigaa.

Uusi nimi ja brändi ovat vasta alkua Auroraliigan matkalla kohti entistä suurempaa menestystä ja näkyvyyttä, ja jäämme innolla seuraamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan Suomen naisten jääkiekkoliigalle.