news-14082024-120943

Jutun uusi sisältö:

Auton kaatuminen ja viisi sairaalaan

Auton kaatumisen jälkeen Aurskog-Hølandissa on ilmennyt suuria materiaalisia vahinkoja. Viisi henkilöä on lähetetty sairaalaan. Kello 03.43 Itä-Norjan poliisi ilmoitti ulosajosta Hølandsveienillä Aurskog-Hølandin kunnassa. Poliisin mukaan autossa oli viisi henkilöä. Kukaan ei vaikuta vakavasti loukkaantuneelta. Kaikki ovat alle 18-vuotiaita, ja kuljettaja saa syytteen ajamisesta ilman voimassa olevaa ajokorttia. Auto ajoi lyhtypylvääseen ja kaatui. Materiaalisista vahingoista on kyse.

Verisen henkilön löytäminen Oslossa – väkivallan mahdollisuutta ei suljeta pois

”Olemme Østgaards-kadulla saaneet ilmoituksen verisen henkilön löytymisestä. Epäselvää, mitä on tapahtunut, voisi olla että henkilö on kaatunut tai kyseessä on terveysongelma. Päivitämme lisää, kun tiedämme enemmän,” kertoo operaatiojohtaja Marita Aune lehdistölle. Kello 22.52 Aune kertoo, että henkilö löydettiin loukkaantuneena kadulta, mutta he eivät vielä tiedä, mitä hänelle on tapahtunut.

Yhdysvallat hyväksyy aseiden myynnin Israelille yli 200 miljardin kruunun arvosta

Aktivistit painostavat Joe Bidenin hallintoa lopettamaan aseiden myynnin Israelille, mutta viranomaiset ovat hyväksyneet aseiden myynnin 20 miljardin dollarin arvosta. Suurin osa summasta – noin 215 miljardia kruunua nykykurssilla – koostuu 50 F-15 taistelulentokoneen myynnistä yhteensä 18,82 miljardin dollarin arvosta. Israel aikoo myös ostaa lähes 33 000 taistelupanssarigranaattia, jopa 50 000 kranaattia ja uusia sotilaskuljetusajoneuvoja.

Kaksi paloa aiheutettu sähköpotkulaudoilla keskiviikon vastaisena yönä

Sähköpotkulaudat aiheuttivat savunkehittymistä ja tulipalon kahdesti keskiviikon vastaisena yönä. Keskiviikon vastaisena yönä palokunta hälytettiin savunkehittymiseen kerrostalossa Hønefossissa. Operaatiojohtaja Øystein Eikedalen vahvistaa NTB:lle, että savunkehitys johtui sähköpotkulaudan akusta. Vähän keskiyön jälkeen Itä-Norjan poliisilaitos ilmoitti sähköpotkulaudan syttyneen palamaan parvekkeella kerrostalossa Lørenskogissa.

Tullessaan tuhoutuneeseen mökkiin – epäilee seksityöläisten vallanneen

Heinäkuun puolivälissä mökin omistaja huomasi murron. Hän ja mies poikkesivat mökille matkallaan kesälomalle ja huomasivat, että joku oli murtanut keittiön ikkunan läpi. ”Mökki oli melko tuhoutunut. Vaatteet ja esineet oli heitelty ympäriinsä, ja mökki oli hyvin sotkuinen,” selittää nainen, joka haluaa pysyä nimettömänä. Hänellä ja miehellä on mökki uuden E8-tien varrella Ramfjordissa. Nyt mökin omistaja varoittaa naapureitaan.

Lakko maailman suurimmassa kuparikaivoksessa

Maailman suurimmassa kuparikaivoksessa Chilessä työntekijät ovat aloittaneet lakon, koska he eivät päässeet yksimielisyyteen australialaisen kaivosyhtiö BHP:n kanssa uudesta palkkiosopimuksesta. Työntekijät ovat esittäneet vaatimuksia lyhyemmistä työpäivistä ja suuremmista bonuksista. He ovat myös vaatineet, että 1 prosentti osakkeenomistajien tuotoista jaettaisiin työntekijöille.

Useampi poliisi saa potkut Ruotsissa

Ruotsissa on yhä yleisempää, että poliisit joutuvat jättämään työnsä epäasiallisen käytöksen vuoksi. Viimeisen viiden vuoden aikana 73 työntekijää on joutunut lähtemään poliisista. Tiedot ilmenevät Göteborgs-Postenin tekemästä selvityksestä, joka kattaa sekä poliisitehtävissä olevat henkilöt että siviilityöntekijät, jotka on irtisanottu tai sanottu irti henkilökohtaisista syistä. Syinä ovat muun muassa laittomat teot, kuten silloin kun poliisi teki laittomia hakuja tietokantoihin. Toinen työntekijä irtisanottiin rattijuopumustuomion jälkeen. Työntekijöiden määrä, jotka ovat lähteneet viimeisen viiden vuoden aikana, on viisi kertaa suurempi kuin viiden vuoden ajanjakso 2014–2018.

Yli 1000 pidätetty mellakoiden jälkeen Britanniassa

Pidätettyjen määrä haitallisia oikeistolaisia mellakoita seuranneiden tapahtumien yhteydessä on ylittänyt 1000. Southportissa tapahtuneen kolmen lapsen murhan jälkeen on ollut maahanmuuttovastaisia mellakoita useissa brittiläisissä kaupungeissa. Tiistaina brittiläinen poliisi ilmoitti, että yli 1000 henkilöä on pidätetty.