news-13082024-164119

Yksitoista-vuotias tyttö ja 34-vuotias nainen puukotettiin vilkkaalla Leicester Squarella Lontoossa. Molemmat vietiin sairaalaan, Westminsterin poliisi kertoi sosiaalisessa mediassa. Mies on pidätetty puukotuksen jälkeen, Westminsterin poliisi kertoi sosiaalisessa mediassa. Poliisi ei tiedä teon syytä tai motiivia, mutta uskoo, ettei ole muita epäiltyjä asiassa. Molemmat uhrit on viety sairaalaan. 11-vuotias tarvitsee lääketieteellistä hoitoa, mutta hänen vammojensa ei pitäisi olla hengenvaarallisia. Naisen vammat ovat ”lievempiä”.
”Velvollisuuteni pelastaa heidät”
Abdullah (29) kertoi BBC:lle, että hyppäsi hyökkääjän päälle kuultuaan huutoja. 29-vuotias työskentelee teekaupassa TWG tea Leicester Squarella, joka on täynnä turisteja tähän aikaan vuodesta.
– Kuulin huutoja, menin ulos ja näin kaverin, jolla oli veitsi, hän kertoi.
– Heti kun näin sen, hyppäsin hänen päälleen ja tartuin hänen käsivarteensa, kaadoin hänet maahan ja potkaisin veitsen pois häneltä.
Abdullah kertoi saaneensa apua muutamilta muilta miehiltä. Heidän väitetään pitäneen kiinni tekijästä ”neljä-viisi minuuttia”. – Se oli kauheaa. En ole koskaan nähnyt mitään sellaista aiemmin, Abdullah sanoi brittiläiselle radiokanavalle.
– Tehdä tämä lapselle on kauhistuttavaa.
Abdullah kertoi, että hän ja työtoverinsa antoivat ensiapua lapselle poliisin saapumiseen asti.
– Näin vain, että lasta oli puukotettu, ja yritin pelastaa hänet. Velvollisuuteni oli vain pelastaa heidät.
Ezat Katerzis, joka työskentelee matkabussiyhtiö Toot busseilla, kertoi The Guardianille, että hyökkääjä näytti ”henkisesti sairaalta”. – Näytti siltä, että häneltä puuttui jotain. Hän vain puukotti tyttöä täysin yllättäen. Hän oli perheensä kanssa, hän sanoi lehdelle.
Voimakkaita reaktioita
Puukotus tapahtui useiden viikkojen levottomuuksien ja mellakoiden jälkeen useissa englantilaisissa kaupungeissa sen jälkeen, kun kolme pientä tyttöä puukotettiin tanssikoulussa Southportissa heinäkuun lopussa. Oikeistolaiset maahanmuuttovastustajat hyökkäsivät moskeijoja, turvapaikanhakijoita majoittavia hotelleja ja kauppoja vastaan sen jälkeen, kun internetissä levisi väärää tietoa siitä, että Southportin hyökkääjä oli muslimi ja laittomasti maahan tullut.