news-13082024-163744

Seiväshyppääjä Wilma Murto jatkaa kilpailukauttaan Oulun GP:ssä loukkaantumisjakson jälkeen. Murto palasi kilpailuihin Pariisin olympialaisten karsinnassa ja finaalissa, ylittäen finaalissa 470 ja sijoittuen jaetulle kuudennelle sijalle. Talvikaudella loukkaantunut Murto osallistui Rooman EM-kisoihin, mutta tulokset jäivät vaatimattomiksi. Kisojen jälkeen hänellä todettiin takareiden repeämä.

Oulun kisassa Murto kohtaa toisen Suomen olympiaedustajan Elina Lampelan. Miesten 200 metrin kilpailussa nähdään paralympiamenestyjä Blake Leeper, joka kilpailee juoksuproteeseilla. Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa kilpailu, jossa vammattomat ja paraurheilijat juoksevat yhdessä samassa lähdössä.

Leeper on voittanut kaksi mitalia Lontoon paralympialaisissa ja aikoo kilpailla myös Pariisissa Yhdysvaltojen joukkueessa. Hän on iloinen siitä, että voi tehdä historiaa Suomessa ja olla ensimmäinen kaksoisamputoitu urheilija, joka kilpailee tällä tavoin.

Tämä kilpailu tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä erilaisten urheilijoiden kilpailevan yhdessä samassa lähdössä. Tämä voi avata uusia mahdollisuuksia ja innostaa muita urheilijoita erilaisista taustoista kilpailemaan yhdessä.

On hienoa, että yhä useammat urheilijat saavat mahdollisuuden osallistua kilpailuihin ja näyttää taitonsa, riippumatta heidän fyysisistä kyvyistään. Toivottavasti tämä tapahtuma kannustaa muita järjestämään vastaavia kilpailuja tulevaisuudessa, jotta monipuolisuus ja inklusiivisuus urheilussa voivat kasvaa entisestään.