news-10082024-233233

Prinsessa Märtha Louise ja Durek Verrett vihitään ulkona Vinjevollenissa Geirangerissa lauantaina 31. elokuuta. Poliisin NRK:lle antamasta asiakirjasta ilmenee, että vihkiminen tapahtuu luonnonkauniilla alueella, lähellä hotellia. TV 2 ja NRK ovat saaneet luvan kuvata droonilla, mutta tietyin rajoituksin.

Møre ja Romsdalin poliisilaitoksen päätöksestä käy ilmi, että vieraiden saapuessa perjantaina, vihkimisen aikana lauantaina Vinjevollenissa ja henkilökunnan kuljetuksen yhteydessä turvatoimenpiteiden aikana ei saa kuvata.

Märtha Louisen ja Durek Verrettin häät eivät ole kuninkaallisessa ohjauksessa, vaan yksityistilaisuus. Seremoniasta vastaa Margit Lovise Holte, joka on prinsessan ystävä.

Hääjuhlat alkavat Ålesundissa torstaina ja vieraat siirtyvät perjantaina laivalla Geirangeriin. Tuona päivänä Geirangerissa on suuri risteilyalus, ”Norwegian Prima”, jossa on noin 2000 matkustajaa, jotka kuhisevat Geirangerissa samanaikaisesti häiden vieraiden kanssa.

Vinjevollen sijaitsee lähellä Hotell Union Geirangeria, jossa hääjuhla pidetään.

Vieraslista on salainen, mutta odotettavissa on niin kuninkaallisia kuin julkkiksia kotimaasta ja ulkomailta. Møre ja Romsdalin poliisilaitos on valmistautunut häihin pitkään ja pyytänyt lisävaltuuksia Poliisihallitukselta.

Poliisi tulee varmistamaan ja suojelemaan tapahtumaa, jos vieraille tarvitaan suojelua. Märtha on korostanut kuinka tärkeää on kaikki paikalla olevat ihmiset ja mitä energiaa ja rakkautta he tuovat häihin.

Kuninkaallinen perhe on vieraillut Geirangerissa useita kertoja niin yksityisesti kuin julkisestikin. Kuninkaallinen pariskunta vietti hopeahääpäiväänsä siellä vuonna 1993. Tänä kesänä Märtha Louise ja Durek Verrett vierailivat Geirangerissa.

Häävalmistelut ovat täydessä vauhdissa, ja odotettavissa on unohtumaton päivä Geirangerissa.