news-13082024-043648

Elon Muskin ja Donald Trumpin haastattelu kohtasi teknisiä ongelmia heti alkuunsa suunnitellun aloitusajan lähestyessä. Suoran lähetyksen piti alkaa tiettynä aikana, mutta käyttäjät eivät päässeet käsiksi suoratoistoon teknisten haasteiden vuoksi. Musk kertoi, että ongelmat johtuivat kyberhyökkäyksestä, mutta lopulta haastattelu saatiin käyntiin hieman myöhässä.

Haastattelun alussa Musk ja Trump keskustelivat heinäkuisesta salamurhayrityksestä, jossa Trumpia yritettiin ampua kampanjatilaisuudessa. Trump kertoi tapahtuman vahvistaneen hänen uskoaan ja vitsaili, että laiton maahanmuutto pelasti hänen henkensä. Trumpin paluu X-tililleen herätti huomiota pitkän hiljaiselon jälkeen, ja Musk on tukenut häntä julkisesti.

Ennen haastattelua Musk oli maininnut, että keskustelu Trumpin kanssa olisi käsikirjoittamaton ja viihdyttävä. Hän oli pyytänyt myös X-käyttäjiltä ehdotuksia haastattelukysymyksiksi. EU-komissaari Thierry Breton puuttui tilanteeseen vaatien Muskin noudattavan EU:n digipalvelusäädöksiä haastattelun aikana, koska X oli rikkonut DSA-lakeja harhaanjohtamalla käyttäjiä.

Musk vastasi Bretonille alatyylisellä meemillä, mikä herätti lisää keskustelua. Muskin ja Trumpin haastattelu herätti siis paljon huomiota ennen kuin se edes pääsi kunnolla alkamaan. Vaikka tekniset ongelmat viivästyttivät lähetystä, se saatiin lopulta käyntiin ja keskustelu polveili monipuolisesti eri aiheiden ympärillä.

On mielenkiintoista nähdä, miten Muskin ja Trumpin välinen suhde kehittyy tulevaisuudessa ja mitä muita vastaavia tapahtumia heidän välillään vielä ilmenee. Jatkossa on tärkeää seurata, miten suuret alustat noudattavat eri maiden ja alueiden lainsäädäntöä ja miten nämä säännökset vaikuttavat heidän toimintaansa.