news-22092024-010007

**Mies väkivallan kohteena Oslossa**

**Väkivaltaepisodi Oslo Spektrumin ulkopuolella**

Polisi ja ambulanssipalvelut Oslossa olivat lauantai-iltana yhteydessä mieheen, joka oli joutunut väkivallan kohteeksi Oslo Spektrumin ulkopuolella. Mies tarkastettiin, mutta hän ei halunnut jatkokäsittelyä terveyspalveluilta. Poliisin mukaan väkivalta oli tehty 3-4 nuoren miehen toimesta. Poliisi ei ole toistaiseksi saanut yhteyttä näihin henkilöihin.

**Ski-asema suljettiin tapahtuman jälkeen lauantaina**

Ski-asema suljettiin lauantai-iltana hetkeksi ”turvallisuussyistä”, kuten Bane Nor ilmaisi sen. ”Selvitämme tilanteen”, kirjoitti Bane Nor liikennetiedotteessaan klo 22.19. Asema avattiin jälleen lyhyen ajan kuluttua. Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan ilmoituksia henkilöstä raiteilla oli saatu.

**Metsästäjä (51) menehtyi kaatumisonnettomuudessa Sogndalissa**

51-vuotias mies menehtyi lauantaina kaatumisonnettomuuden seurauksena Grindsdalessa Sogndalissa. Länsi-Norjan poliisipiiri tiedotti tapahtumasta. Poliisi sai iltapäivällä ilmoituksen, että mies oli kadonnut metsästysporukastaan Sogndalissa. Hän ei ilmestynyt metsästyspaikalleen sovitusti eikä metsästysporukka saanut häneen yhteyttä puhelimella tai radiolla. Pelastushelikopteri lähetettiin etsintöihin ja hieman ennen klo 16.30 miestä etsinyt helikopteri löysi hänet. Hän makasi jyrkässä ja vaikeakulkuisessa maastossa ja hänet julistettiin kuolleeksi paikan päällä. Kuollut on tunnistettu ja omaiset on ilmoitettu asiasta. Poliisi pitää tapahtumaa kaatumisonnettomuutena.

**Moottoripyöräonnettomuus Seljordsvannetissa**

Poliisi tiedotti, että moottoripyöräonnettomuus oli tapahtunut. Henkilö oli pelastettu vedestä ja tajuissaan, mutta hän oli vakavasti loukkaantunut.

**Kuollut henkilö löytyi vedestä Bergensissä**

Vähän ennen klo 13 lauantaina poliisi sai ilmoituksen ohikulkijoilta, että henkilö makasi Lille Lungegårdsvannet-järvessä keskellä Bergenin keskustaa. Poliisi, palokunta ja ambulanssi saapuivat paikalle. Palokunnan sukeltajat nostivat nopeasti henkilön vedestä. Henkilö julistettiin kuolleeksi paikan päällä. Kuolleen henkilön ruumiinavaus on määrätty ja poliisi on aloittanut tutkinnan. On epäselvää, kuinka kauan henkilö oli ollut vedessä. Mies oli 29-vuotias ja Bergensin alueelta. Omaiset on ilmoitettu tapauksesta.

**Vakava moottoripyöräonnettomuus Aremarkissa**

Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa Aremarkissa lauantai-iltapäivänä. Onnettomuus tapahtui lähes valtakunnan rajalla, kertoi Itä-Norjan poliisipiiri.

**Kirkkoneuvosto haluaa digitaalisen kirkollisvaalin**

Kirkkoneuvosto toivoo, että kirkollisvaali voidaan pitkälti järjestää digitaalisesti. Kirkkoneuvosto toivoo, että kirkollisvaali voidaan pitää pääasiassa digitaalisesti. Ehdotus menee kuulemiseen. Neuvosto ehdottaa, että äänestäjät voisivat äänestää digitaalisesti, mutta että äänestäminen kirkkohallituksella olisi edelleen mahdollista, kirjoittaa Norjan kirkko verkkosivuillaan. ”Yksi toimenpiteistämme on ehdottaa täysin digitaalista vaalia, mutta mahdollisuus äänestää muilla tavoilla niille, joilla ei ole digitaalista pääsyä”, sanoi Kirkkoneuvoston puheenjohtaja Harald Hegstad. Norjan kirkon kirkkoneuvosto on pitänyt kokouksen Oslossa perjantaina ja lauantaina. Ehdotus menee kuulemiseen ja hinnat voidaan lähettää kuultavaksi.

**Yhteentörmäys ambulanssin ja raitiovaunun välillä Oslossa**

Pelastuslaitokset kiirehtivät lauantaina Thereses-kadulle Oslossa, missä raitiovaunu törmäsi ambulanssiin. Henkilövahingoista ei ole raportoitu. ”Thereses-katu on suljettu, mutta vain materiaalivaurioita”, raportoi Osloon poliisipiiri klo 13. Puoli tuntia myöhemmin törmäyksen jälkeen onnettomuuspaikka on siivottu ja tie on jälleen auki.