news-21092024-154216

Elkjøp Ullevål: Murto ja turvallisuusvinkit

Perjantain vastaisena yönä tapahtui murto Elkjøp-myymälässä Oslossa Ullevålissa. Muun muassa uusia iPhone 16 -puhelimia on varastettu. Tässä näkymä murron jälkeen. Kuva: Elkjøp

Murto tapahtui perjantain vastaisena yönä noin kello 03, kertoo Elkjøpin viestintäjohtaja Kristian Willanger VG:lle. – Matkapuhelimia, älykelloja ja musiikin kuuntelulaitteita on varastettu. En tiedä, kuinka monesta laitteesta on kyse.
Hän kertoo, että Elkjøp Ullevålilta on varastettu suuria arvoja. Uusi iPhone 16 oli yksi niistä laitteista, jotka varastettiin elektroniikkamyymälästä. – Kyse on useista sadoista tuhansista kruunuista. Työskentelemme saadaksemme lopullisen käsityksen tilanteesta. iPhone 16 Pro ja iPhone 16 Pro Max ovat kadonneet. Asia on ilmoitettu poliisille, hän kertoo. VG ei ole onnistunut saamaan kommenttia poliisilta. – On raskas ja vaikea päivä, kun tällaisia asioita tapahtuu. Se on erittäin ikävää ja aiheuttaa lisätyötä ja epävarmuutta, sanoo Willanger. Tutkintapäällikkö Hilde Staver vahvistaa murron Nordre Aker Budstikke -lehdelle. Heillä ei ole vielä epäiltyjä. – Murto on tapahtunut. Poliisi on käynyt paikalla ja tehnyt paikkatutkimuksen.

Turvallisuusvinkit

1. Varmista turvajärjestelmän toimivuus

Yksi tärkeimmistä turvatoimista on varmistaa, että liiketilassa on toimiva turvajärjestelmä. Varmista, että hälyttimet ja kameravalvonta toimivat moitteettomasti ja että ne ovat päivitettyjä. Näin voit minimoida murtojen riskin ja auttaa poliisia tunnistamaan mahdollisia syyllisiä.

2. Sijoita arvokkaat tavarat turvallisesti

Arvokkaiden tuotteiden, kuten kalliiden elektroniikkalaitteiden, säilyttäminen lukituissa kaapeissa tai turvasäilöissä voi auttaa estämään niiden varastamisen murron yhteydessä. Panosta turvallisiin säilytysratkaisuihin liiketilassasi varmistaaksesi, että varkausriski on mahdollisimman pieni.

3. Kouluta henkilökunta turvallisuuskäytäntöihin

Henkilökunnan kouluttaminen turvallisuuskäytäntöihin ja murtojen ennaltaehkäisyyn voi olla ratkaisevan tärkeää liiketilasi turvallisuuden kannalta. Opeta työntekijöille, miten toimia mahdollisen murron sattuessa ja miten ennaltaehkäistä varkauksia. Hyvin koulutettu henkilökunta voi auttaa suojaamaan liiketilaasi ja vähentämään riskiä joutua varkauden kohteeksi.

Jos sinulla on tietoa tästä tapauksesta, lähetä meille tietoja, kuvia tai videoita.