news-21092024-113200

Alexander Sørlothin avoin sydän: – Ennen en käsitellyt sitä yhtä hyvin

Alexander Sørloth joutui istumaan penkillä Atlético Madridin ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussa tällä kaudella. 63 minuutin ajan trønderi istui ja katsoi joukkueensa jahtaavan maaleja entistä seuraansa vastaan. ”En saanut paljon selityksiä, se on vain niin. Täytyy vain selviytyä siitä ja valmistautua henkisesti tulemaan sisään”, sanoo Alexander Sørloth TV 2:lle.

Atlético Madrid aloitti kolmella hyökkääjällä. Tähtipelaaja Antoine Griezmann, suuri hankinta Julián Álvarez ja luotettava Ángel Correa. Sørloth aloitti viime viikonlopun liigaottelussa Valencian vastaan, mutta neljän erittäin hyvän vaihtoehdon kanssa hänen täytyy todennäköisesti varautua kiertoihin kauden aikana. ”Tietysti haluan pelata, niin haluavat kaikki jalkapalloilijat. Kyse on siitä, miten kääntää pää. Olen ollut tällaisissa tilanteissa aiemmin enkä ole käsitellyt sitä yhtä hyvin. Mielestäni selviydyn siitä paljon paremmin nyt. Olen tullut enemmän aikuiseksi ja kokeneeksi. Silloin pystyy olemaan parempi vaihtopelaaja”, sanoo norjalainen.

Sørlothin mosambikilainen joukkuetoveri Reinildo on todella innoissaan uudesta joukkuetoveristaan. ”Wow. Sørloth, hän on upea pelaaja. Erittäin vahva. Pääpallot, vauhti, hänellä on kaikki. Rakastan sitä”, hän sanoo TV 2:lle. ”Millainen hän on joukkuetoverina?” ”Hän on täydellinen. Rakastan häntä!” ”Entä pelata häntä vastaan harjoituksissa?” ”Ouff. Harjoituksissa… Unohda se. Kuten sanoin, hän on erittäin vahva! Hän on rauhallinen, mukava kaveri. Hän hymyilee koko ajan. Rakastan häntä”, sanoo Reinildo.

Uusi arki: – Täytyy päästää pettymys nopeasti Villarrealissa norjalainen pelasi ”kaiken” ja teki paljon maaleja. Tämä johti siihen, että Diego Simeone ja Atlético Madrid maksoivat noin 350 miljoonaa kruunua hyökkääjästä. ”Itsevarmuus on kasvanut ajan myötä viime kauden jälkeen. Tiedän olevani hyvä jalkapalloilija. En koskaan epäile sitä. Täytyy päästää pettymys nopeasti, aiemmin saatoin tuntea pettymyksen aina ottelun alkuun asti.”

TV 2:n jalkapalloasiantuntijat ovat vaikuttuneita Alexander Sørlothin asenteesta. ”Kypsä pelaaja, se on ensimmäinen asia, joka iskee minulle, kun katson haastattelua Sørlothin kanssa. Se on tyypillistä siitä, mitä hän sanoo siellä, että haluaa paljon tullessaan uuteen seuraan, mutta näkee että hän on kypsä ja rauhallinen. Hän on ollut niin monessa seurassa. Hän on erittäin hyvä tullessaan sisään tässä pelissä”, sanoo Yaw Amankwah. Kollega Morten Langli on täysin samaa mieltä. ”Hän huokuu itseluottamusta. Hänen täytyy sopeutua jonkinlaiseen kiertoon kärjessä. Siellä on luokan pelaajia ja muita tyypin pelaajia, joiden kanssa hän kilpailee”, sanoo Langli. Hän viittaa erityisesti siihen, miten Sørloth puhuu penkiltä aloittamisesta. ”Nyt on ollut paljon keskustelua siitä, että on liikaa pelejä ja pelaajat uhkaavat lakkoa. On täysin luonnollista, että huippujoukkueiden valmentajat kiertävät kun he pelaavat kolme ottelua viikossa. Silloin meidän medialla ei voi istua ja huutaa että ihmiset istuvat penkillä. Hän aloitti viime viikonloppuna, se on kiertelyä”, sanoo Morten Langli.

Diego Simeone oli erittäin tyytyväinen siihen, miten vaihtopelaajat auttoivat varmistamaan voiton. ”Toisella puoliajalla aloitimme 4-4-2-muodostelmalla, jossa Correa oli oikealla ja Riquelme vasemmalla. Tarvitsimme enemmän jalkoja keskikentälle ja viitepisteen, jonka mahdollisuudet Sørloth tuo meille, ja Linon kanssa halusimme muuttaa dynamiikkaa Riquelmesta. Kolme vaihtoa olivat mielenkiintoisia ja antoivat meille parempaa vaihtelua pelissä. Jos saamme vaihtopelaajat pelaamaan hyvin, saavutamme sen mitä tavoittelemme”, sanoo argentiinalainen Marcan mukaan.