news-20092024-184813

Friluftslivin vuosi 2022: Tule mukaan!

Vuoden 2022 Friluftslivin vuosi tarjoaa upeita mahdollisuuksia kaikille ulkoilun ystäville. Tavoitteena on inspiroida ihmisiä kokeilemaan uusia ulkoilma-aktiviteetteja, olivatpa he sitten kokeneita konkareita tai vasta-alkajia. Suomessa meillä on onni asua maassa, jossa upea luonto on lähes aina ulottuvillamme, oli asuinpaikkamme sitten missä tahansa. Haluamme, että entistä useammat pääsevät nauttimaan tästä luonnon kauneudesta.

Tuleva vuosi on täynnä tuntemattomia tekijöitä, ja monien mieliin saattaa nousta epävarmuutta taloudellisesta tilanteesta tai maailmanlaajuisista kriiseistä. Joillekin vuosi voi tarkoittaa yksinäisyyttä tai kamppailua mielenterveys- ja terveysongelmien kanssa. Juuri tällaisena aikana ulkoilu voi tehdä suuren eron. Se tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa taitoja ja yhteyttä luontoon, auttaa pysymään aktiivisena ja tarjoaa elinikäisiä luontoelämyksiä. Ulkoilu voi merkitä paljon yksilön elämässä ja edistää kansanterveyttä.

Jotta Friluftslivin vuodesta tulisi todellinen ja kaikkia osallistava luontofestivaali, meidän on tehtävä yhteistyötä! Toivomme, että kaupunginjohtajat, kunnat, paikalliset yritykset, koulunjohtajat ja kaikenlaiset organisaatiot lähtevät mukaan. Vapaaehtoisjärjestöinä olemme valmiita yhteistyöhön ja voimme järjestää retkiä, tapahtumia ja aktiviteetteja lähiluonnossa tulevana vuonna. Ehkä kehitämme myös uusia, yllättäviä yhteistyökuvioita? Ota yhteyttä paikalliseen DNT:hen, jos sinulla on ideoita tai haluat luoda jotain yhdessä.

Ja sinulle, joka luet tätä ja pohdit, pitäisikö sinun kokeilla jotain uutta ulkoillessasi ensi vuonna: odota innolla! 18. tammikuuta starttaamme, ja sytytämme nuotiot koko maassa. Tule mukaan ja tutustu muihin tapahtumiin ja aktiviteetteihin vuoden aikana omalla asuinaluellasi. Ehkä sinulla on myös hyviä ideoita tai haluat toimia vapaaehtoisena? Tervetuloa mukaan Friluftslivin vuoteen!

Lisätietoja:
– Debatti
– Friluftsliv
– Mielipiteet

Luontoelämyksiä kaikille

Friluftsliv eli ulkoilmaelämä tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kaikille ikään, taustaan tai taitotasoon katsomatta. Se ei vaadi kalliita varusteita tai erityisiä taitoja, vaan kaikki voivat osallistua luonnon tarjoamiin aktiviteetteihin omalla tavallaan. Olipa kyseessä sitten patikointi, retkeily, kalastus, marjastus tai vain luonnossa oleminen, jokainen voi löytää oman tapansa nauttia ulkoilusta.

Luonnossa liikkuminen tarjoaa myös monia terveysvaikutuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ulkoilu vähentää stressiä, parantaa mielialaa ja auttaa ylläpitämään fyysistä kuntoa. Lisäksi luonto tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja palautumiseen arjen kiireiden keskellä. Friluftsliv voi siis olla avain parempaan hyvinvointiin ja onnellisempaan elämään.

Yhteistyön voima

Friluftslivin vuosi 2022 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden eri tahojen väliselle yhteistyölle. Yhdessä voimme luoda merkityksellisiä ja innostavia tapahtumia, jotka edistävät ulkoilun ilosanomaa. Ordførereiden, koulujen, yritysten ja vapaaehtoisjärjestöjen yhteistyöllä voimme tavoittaa entistä laajemman yleisön ja tehdä ulkoilusta helpommin saavutettavaa kaikille.

Yhteistyön avulla voimme myös kehittää uusia tapoja innostaa ihmisiä ulkoiluun. Ehkä voimme järjestää yhteisiä retkiä, luontokursseja tai ulkoilmatapahtumia, jotka houkuttelevat erilaisia kohderyhmiä mukaan. Yhdessä voimme tehdä Friluftslivin vuodesta unohtumattoman ja inspiroivan kokemuksen kaikille luonnosta nauttijoille.

Lisää ulkoilmaelämästä

Friluftslivin vuosi 2022 tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia kokea luonnon kauneus ja voima. Olit sitten aloitteleva ulkoilija tai kokenut konkari, tämä vuosi kannustaa sinua löytämään uusia tapoja nauttia ulkoilusta. Lähde rohkeasti tutkimaan lähiluontoa, osallistu tapahtumiin ja retkiin sekä innostu uusista seikkailuista. Friluftslivin vuosi on täynnä mahdollisuuksia ja odottaa juuri sinua mukaan!