news-20092024-072838

Kapteeni Lauri J. Mattila on huolestunut Suomen maanpuolustustahdosta nykyisen maailmantilanteen vuoksi. Hänen mielestään meidän on aika käydä keskustelua asepalvelusjärjestelmämme ”valuvioista”. Mattila korostaa, että asepalveluksen välttäminen on tehty liian helpoksi Suomessa, ja tämä vaikuttaa kielteisesti maanpuolustustahdon kehittymiseen.

Vapaamatkustajat katsotaan ongelmaksi, sillä he eivät osallistu armeijan toimintaan ja näin heikentävät myös muiden motivaatiota osallistua. Kapteeni Mattila on erityisen huolissaan siitä, kuinka laillisia väyliä käytetään hyväksi varusmiespalveluksen välttämiseksi. Hänen mukaansa on liian helppoa luistaa palveluksesta vetoamalla tekaistuihin terveysongelmiin.

Mattila toivoo, että Suomessa herätään keskustelemaan tästä ongelmasta ja löydettäisiin keinoja, joilla voidaan varmistaa, että jokainen kantaa oman kortensa kekoon maanpuolustuksen saralla. Hän korostaa, että jokaisen vastuu on osallistua yhteiseen puolustukseen ja osoittaa sitoutumisensa Suomen turvallisuuteen.

Asepalveluksen merkitys Suomen puolustukselle

Suomen asevelvollisuusjärjestelmä perustuu siihen, että jokainen miesvelvollinen osallistuu varusmiespalvelukseen, joka on keskeinen osa maan puolustusvalmiutta. Asepalveluksen suorittaminen antaa arvokasta koulutusta ja valmiuksia, jotka ovat tarpeen kriisitilanteissa. Lisäksi se luo yhtenäisyyttä ja sitoutumista yhteiseen tavoitteeseen – suomalaisen yhteiskunnan ja kansalaisten turvallisuuden varmistamiseen.

Asepalveluksen välttäminen vaarantaa näitä tavoitteita, ja voi heikentää maan puolustuskykyä. Kapteeni Mattilan mukaan jokaisen tulisi ymmärtää vastuunsa ja velvollisuutensa osallistua maanpuolustukseen, jotta voimme yhdessä varmistaa Suomen turvallisuuden ja itsenäisyyden.

Asevelvollisuuden tulevaisuus Suomessa

Asevelvollisuuden tulevaisuudesta Suomessa käydään jatkuvaa keskustelua. On tärkeää, että järjestelmä säilyy toimivana ja että kaikki kantavat oman vastuunsa maan puolustamisessa. Kapteeni Mattila korostaa, että asevelvollisuus on perusta Suomen puolustukselle ja sen merkitys ei saa vähetä nykyisessä maailmantilanteessa, jossa turvallisuusuhkat ovat moninaiset ja monimutkaiset.

On tärkeää löytää keinoja, joilla voidaan varmistaa asevelvollisuuden toteutuminen ja taata, että jokainen suomalainen osallistuu maanpuolustukseen omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan. Asepalveluksen välttäminen ei ole hyväksyttävää, sillä se vaarantaa koko yhteiskunnan turvallisuuden ja vakauden.

Yhteenveto

Kapteeni Lauri J. Mattilan viesti on selkeä: asepalveluksen välttäminen on vakava ongelma Suomessa, joka vaarantaa maan puolustusvalmiuden ja yhteisen turvallisuuden. Jokaisen suomalaisen tulee ymmärtää vastuunsa ja velvollisuutensa osallistua maanpuolustukseen, jotta voimme yhdessä varmistaa Suomen itsenäisyyden ja turvallisuuden. Asevelvollisuus on keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa ja sen merkitys tulee säilyä vahvana myös tulevaisuudessa.