news-18092024-121308

Valtale: Sveitsin korkein oikeus ratkoo olympialaisten voimisteludraamaa

Inter-treneri kampprogrammikeskustelusta: – Syy siihen, miksi saamme niin hyvää palkkaa

Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Rodri totesi päivää ennen Interin mestarien liigan ottelua, että 40–50 ottelua on mahdollista suorittaa, mutta sen jälkeen taso laskee eikä suoritusta voi ylläpitää samalla tasolla. Tällä kaudella otteluita voi olla jopa 70–80, kun lohkovaihe on korvattu sarjapelillä ja jokainen seura saa kaksi lisäottelua jo täyteen ahdettuun kalenteriin.
Rodri pelkää siten lakkoa olevan pian tulossa, ellei tiukkaa otteluaikataulua muuteta. Interin päävalmentaja Simone Inzaghi ei kuitenkaan vaikuttanut yhtä stressaantuneelta samasta aiheesta.
– Tiedämme, että meidän on pelattava paljon otteluita, mutta se on myös osa jalkapallovalmentajan hauskuutta, hän totesi tanskalaisen Bold-lehden mukaan.
– Nämä ottelut ovat syynä siihen, miksi saamme niin hyvää palkkaa. Edessä on uusi seurajoukkueiden MM ja uusi formaatti mestarien liigassa. Haasteita on, mutta tiedämme, mitä meidän on kohdattava.
Rodrin ja Manchester Cityn kohtaaminen Inzaghin Interin kanssa mestarien liigassa tapahtuu keskiviikkoiltana.

Flo jättää Sogndalin kauden päätteeksi

51-vuotias Tore André Flo on päättänyt olla jatkamatta sopimustaan Sogndalin kanssa. Seura tiedotti asiasta lehdistötiedotteessa. Flo on siten valmentajana valmis Sogndalin päävalmentajana tämän kauden jälkeen.
– Viimeiset kolme vuotta ovat olleet uskomattoman antoisaa aikaa urallani. Olen ylpeä pelaajien panoksesta, seuran tuesta ja uskollisista kannattajista, jotka ovat aina olleet tukenamme, Flo kertoi lausunnossaan.
– On nyt aika siirtää kapula eteenpäin.
Flo on toiminut Sogndalin valmentajana vuodesta 2022 lähtien. Seura on tällä hetkellä yhdeksäntenä 1. divisioonassa, mutta eroa karsintapaikkaan on vain kolme pistettä.
– Nyt minä ja joukkueemme teemme kovasti töitä kauden päättämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla ja taistelemme saadaksemme mahdollisimman monta pistettä jäljellä olevissa otteluissa, Flo päätti lehdistötiedotteessa.
Flo on ollut päävalmentajana Sogndalissa ensimmäistä kertaa, lukuun ottamatta valmentajan tehtävää Chelsean nuorten joukkueessa. Hän on toiminut apuvalmentajana sekä U18- että U21-maajoukkueissa.
Pelaajana Flolla oli monipuolinen ura, jossa hän edusti muun muassa Chelseaa, Rangersia, Leedsiä, Brannia, Vålerengaa ja Sogndalia.

Roma erottaa seuralegendan De Rossin välittömästi

Roma-legenda Daniele De Rossin on luovuttava tehtävästään Italian jalkapalloseuran päävalmentajana vain neljän ottelun jälkeen kauden alussa.
Roma tiedotti asiasta tiistaina.
De Rossi otti vastuun joukkueen päävalmentajana José Mourinhon saatua potkut tammikuussa. Huhtikuussa tuli ilmi, että De Rossi oli allekirjoittanut pidemmän sopimuksen.
”AS Roma on vapauttanut Daniele De Rossin roolista ensimmäisen joukkueen päävalmentajana. Seuran päätös tehdään joukkueen parhaaksi, jotta voidaan nopeasti palata haluttuun reitille, kun kausi on vasta alkuvaiheessa”, seura kirjoitti.
Seura kiitti edelleen De Rossia panoksestaan ja korosti, että entinen keskikenttäpelaaja on aina osa perhettä.
Italian korkeimman tason sarjan ensimmäiset neljä ottelua päättyivät kolmeen tasapeliin ja yhteen tappioon. Sunnuntaina Genoaa vastaan ottelu päättyi 1-1. Silloin valmentaja sai punaisen kortin protestoituansa tuomaria vastaan.
Punainen kortti annettiin lisäajalla, kun Roma johti edelleen 1-0. Sen jälkeen Genoa tasoitti.
Pelaajana De Rossi ehti pelata 616 ottelua pääkaupunkiseuran paidassa vuosina 2002–2019. (NTB)