news-16092024-194157

Timur Kärki: Menestyksen taustalla johtamisfilosofia ja vastuullisuus

Timur Kärki on tunnettu liikemies, joka on onnistunut rakentamaan menestyksekkään uran IT-palvelualalla. Goforen perustaminen 2000-luvun alussa oli lähtölaukaus yhtiön kasvulle ja menestykselle. Alun perin noin 15 hengen yhtiöstä on kasvanut kansainvälinen konserni ja pörssiyhtiö, joka työllistää yli 1400 asiantuntijaa useissa Euroopan maissa.

Kärki on voittanut arvostetun Vuoden yritysjohtaja -palkinnon 2024, mikä on tunnustus hänen pitkäjänteisestä työstään kestävän menestyksen eteen liike-elämässä. Kärjen johtamistyyli on ollut avainasemassa Goforen kasvussa, kannattavuudessa ja arvopohjaisessa työhyvinvoinnissa.

Johtamisfilosofia ja liiketaloudellinen menestys

Kärjen johtamisfilosofia perustuu hyvinvoinnin ja kestävän arvonluonnin tukemiseen. Hän on ravistellut totuttuja johtamistapoja ja tuonut uusia käytäntöjä liiketoimintaan. Esimerkiksi Goforen hallituksessa on jäsenenä yhtiön työntekijä, mikä on harvinaista liike-elämässä.

Goforen menestystarina on vaikuttava. Kun yhtiö listautui pörssiin vuonna 2017, sen liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa. Viime vuonna liikevaihto oli jo yli 189 miljoonaa euroa. Kärki on toiminut pitkään Goforen toimitusjohtajana ja nyt hallituksen puheenjohtajana.

Vastuullisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus

Kärki on tunnettu vastuullisena yrityskansalaisena, joka panostaa myös yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Hän on perustanut Gofore Impact -säätiön, joka tukee digitalisaation positiivisia vaikutuksia demokratian ja tasa-arvon kehityksessä. Säätiö on saanut alkupääoman ja tukea Goforelta sekä lahjoituksia eri hankkeisiin.

Kärki on myös tuonut taiteen osaksi yritystoimintaa. Goforen pääkonttorilla on esillä taidekokoelma, ja Kärki näkee nykytaiteen mesenoinnin osana vastuullista yrityskansalaisuutta. Hän korostaa taiteen roolia yhteiskunnallisessa kehityksessä ja arvostaa taiteen vaikutusta ihmisten hyvinvointiin ja luovuuteen.

Timur Kärki on esikuva rohkeudellaan, kasvuhakuisuudellaan ja visionäärisyydellään. Hän toivoo suomalaiseen yhteiskuntaan enemmän kunnianhimoa ja valmiutta tarttua haasteisiin. Kärki on osoittanut, että menestystä voi saavuttaa yhdistämällä liiketaloudellisen menestyksen ja vastuullisen johtamisen.

Kärjen tarina on inspiroiva esimerkki siitä, miten yksi henkilö voi vaikuttaa positiivisesti yrityselämään ja yhteiskuntaan. Hänen johtamisfilosofiansa perustuu arvoihin, kestävyyteen ja yhteisöllisyyteen, mikä on tehnyt hänestä menestyksekkään liikemiehen ja arvostetun vaikuttajan.