news-16092024-193843

Helsingin työmaat viivästyvät urakoitsijan konkurssin takia

Maanrakennusyritys E. M. Pekkinen oy:n konkurssi yllätti Helsingin kaupungin, aiheuttaen viivästyksiä useilla työmailla. Konkurssipesänhoitaja ei ole vielä ehtinyt analysoimaan konkurssin syitä, mutta kaupunki on jo aloittanut uusien urakoitsijoiden etsinnän.

Uudet urakoitsijat haussa

Helsingin kaupunki etsii nyt kiireellisesti uusia urakoitsijoita korvaamaan konkurssiin menneen E. M. Pekkinen oy:n. Projektirakennuttamisen yksikön päällikkö Liisa Taskila uskoo, että uudet urakoitsijat saadaan selvitettyä ensi viikolla. Viivästykset työmailla ovat väistämättömiä ja riippuvat myös talven saapumisesta.

Taskila kertoo, että konkurssi tuli yllätyksenä, sillä yrityksen tilaajavastuu- ja luottotiedot olivat kunnossa. Konkurssipesän hoitaja ei ole vielä ehtinyt selvittämään syitä konkurssille, mutta kaupunki joutuu nyt nopeasti etsimään uudet urakoitsijat tehtäviin, joissa työt ovat seisahtuneet.

Viivästykset ja talven vaikutus

Kaupunki odottaa viivästysten olevan merkittäviä, mutta tarkkaa aikataulua ei vielä ole. Uudet urakoitsijat ovat ratkaisevassa asemassa, ja työmaiden eteneminen riippuu myös siitä, milloin talvi saapuu Helsinkiin ja miten kova se on. Joitain töitä joudutaan todennäköisesti siirtämään keväälle, koska katujen pintoja ei voida talviaikaan tehdä.

Urakoiden kustannukset voivat nousta huomattavasti, kun kaupunki joutuu etsimään uudet urakoitsijat. Konkurssiin hakeutunut maanrakennusyritys on toiminut useilla kaupungin hankkeilla, ja viivästykset voivat aiheuttaa haittaa myös lähellä toimiville yrityksille.

Konkurssin syyt ja seuraukset

Konkurssipesänhoitaja Heikki Vesa kertoo, että syiden selvittäminen vie aikaa, mutta on tärkeää ymmärtää, miksi yritys ajautui konkurssiin. Konkurssimenettely alkoi syyskuussa, ja pesänhoidon alkutoimissa on ollut paljon työtä yrityksellä olleiden projektien ja työntekijöiden määrän vuoksi.

Taskila korostaa, että kaikki tiedot näyttivät olevan kunnossa ennen urakointisopimusten tekoa, joten konkurssi tuli kaupungille yllätyksenä. Tämä asettaa kaupungin ja urakoitsijoiden välisen riskienhallinnan tärkeyden entistä suurempaan arvoon tulevaisuudessa.

Kaupunkilaisille ja paikallisille yrityksille viivästykset ovat haitaksi, ja erityisesti esimerkiksi Lyyra-korttelin ravintolat kärsivät työmaan vaikutuksista. Konkurssiin menneen yrityksen hankkeet ovat kesken eri puolilla kaupunkia, mutta kaupunki pyrkii löytämään ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi mahdollisimman nopeasti.

Uudet urakoitsijat ja tulevaisuuden suunnitelmat

Kaupunki pyrkii selvittämään uudet urakoitsijat mahdollisimman pian, jotta työt saadaan jatkumaan. Taskila painottaa, että viivästykset ovat väistämättömiä, mutta kaupunki tekee parhaansa minimoidakseen niiden vaikutukset.

Tulevat viikot näyttävät, miten tilanne kehittyy ja miten uudet urakoitsijat pystyvät jatkamaan kesken jääneitä töitä. Konkurssin seuraukset ovat monimuotoisia, mutta kaupunki pyrkii toimimaan ripeästi ja tehokkaasti tilanteen korjaamiseksi.