news-12082024-035544

Yhä useammat suomalaiset lapset saavat mielenterveyspalveluita, kertoo Itä-Suomen yliopiston tutkimus. Tutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen lapsi pääsee mielenterveyspalveluiden piiriin.

Raportin mukaan yleisimmät mielenterveysongelmat alle 10-vuotiailla lapsilla Suomessa ovat ahdistus- ja käytöshäiriöt. Erillisessä raportissa mainitaan, että monet nuoret kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa, ja lähes 73 prosenttia nuorista naisvastaajista kertoi kärsivänsä vähintään yhdestä mielenterveysongelmasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) aiemmin tänä vuonna julkaisema raportti korosti nuorten mielenterveyspalveluiden uudistamisen tarvetta. THL:n mukaan nykyinen järjestelmä on ”sekava” ja ”heikentää hoidon tehokkuutta”.

On vaikea sanoa, johtuuko lasten mielenterveyspalveluiden lisääntyminen dramaattisesta mielenterveysongelmien kasvusta vai siitä, että häiriöt ja oireet tunnistetaan paremmin kuin aikaisemmin. Suomen julkisen terveydenhuollon viranomainen THL on myös kehottanut uudistamaan maan nuorten mielenterveyspalveluita. He perustelevat, että nykyinen järjestelmä on ”sekava” ja ”heikentää hoidon tehokkuutta”.

Yle ID -tunnuksella varustetut käyttäjät voivat jättää kommentteja uutisiimme. Voit luoda Yle ID:si tämän linkin kautta. Ohjeemme kommentoinnista ja moderoinnista löytyvät täältä.