news-16092024-113212

Alexander Sørlothin pettymys ja turhautuminen Valencialle hukatuista maalipaikoista

Atlético Madrid kohtasi Valencian sunnuntaina ja ottelussa nähtiin jälleen kerran Alexander Sørlothin turhautumista maalipaikkojen hukkaamiseen. Norjalainen hyökkääjä reagoi pettymyksestä kahden suuren tilaisuuden ohittamisen jälkeen, kunnes hänet vaihdettiin pois tunnin pelin jälkeen.

Valencia-ottelu olisi voinut olla loistava tilaisuus Sørlothin maalimäärän kasvattamiseen sen jälkeen, kun hän oli jäänyt maaleitta kentältä siitä lähtien, kun hän teki maalin kauden avausottelussa. Mutta Sørlothin uudelle seuralle ei tullut suurta ottelua, vaikka mahdollisuuksista ei ollut puutetta.

Petter Velandin mukaan Sørloth kaipaa erityisesti kotistadionilla tapahtuvaa maalintekoa ja sitä hetkeä, kun hän saa juhlia omien kannattajiensa edessä. Valencia-ottelun jälkeen hänellä on edessään kaksi seuraavaa mahdollisuutta, ensin entistä seuraansa Leipzigiä vastaan ja sitten paikallisvastustaja Real Madridia vastaan.

Valencia-ottelussa erityisesti 19. minuutin kaksinkertainen tilaisuus jää varmasti Sørlothin mieleen. Hän teki suuren osan työstä itse, kun hän oli hereillä heikosta takaiskusta, ohitti puolustajan ja oli yhtäkkiä yksin maalivahdin kanssa, mutta näki sitten laukauksensa pysähtyvän upealla jalkaparilla. Mutta se ei ollut vielä ohi. Hetki myöhemmin hän sai täydellisen syötön kymmenen metrin päässä maalista. Silti Sørloth epäonnistui täysin palloon ja laukoi kauas ohi.

Velandin mukaan Atlético Madridin hyökkäyksessä on odotettavissa paljon rotaatiota tällä kaudella kilpailun ja tiukan otteluohjelman vuoksi. Griezmann tulee aina olemaan ensisijainen aseman, hierarkian ja laadun perusteella, ja sen jälkeen tulevat Sørloth ja Álvarez. Simeonelle tämä on luksusongelma, koska hän vaihtaa usein ja vaihtaa usein aikaisin.

Sörlothin epäonnistuessa muut ottivat vastuun. Kuusi minuuttia ennen taukoa kotijoukkue sai ansaitun johtomaalin. Sørloth oli osallisena tilanteeseen. Hän käynnisti vastahyökkäyksen, joka johti siihen, että entinen Chelsea-pelaaja Conor Gallagher oli kylmä verinen yksin maalivahdin kanssa.

Antoine Griezmann on ollut erityisen onnistunut Atlético Madridin hyökkäyksessä tällä kaudella. Ranskalainen tähtipelaaja on kirjattu jo kolme maalisyöttöä neljässä ottelussa. Sunnuntai-iltana hän oli hieman onnekas, mutta myös hereillä ja tehokas, kun hän toisella puoliajalla laukoi pallon suoraan maaliin Valencian 16 metristä.

Lopussa myös Álvarez teki ensimmäisen maalinsa seuralle ja varmisti erittäin mukavan 3–0-voiton kotona Wanda Metropolitano-stadionilla Madridissa.