news-15092024-232200

Tokmanni-johtaja paljastaa suosikkituotteensa edullisessa kaupassa

Tavarataloketju Tokmanni Group jakoi kuulumisiaan Pörssisijoittajan viikossa. Viime vuonna Tokmanni osti ruotsalaisen Dollarstore-halpakauppaketjun 170 miljoonalla eurolla. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Veli-Pekka Ääri kertoi toimittajille Jyri Tuomiselle ja Antti Mustoselle, mikä on hänen lempituotteensa Suomen Tokmannissa ja Ruotsin Dollarstoressa.

Suosikkituotteet ja sesongeista vahvuus

Ääri paljasti lempituotteensa olevan pienkonebensiini, jota hän tarvitsee museoajoneuvojensa harrastamiseen. Hän vinkkasi myös talvisäilytyksessä käytettävän bensiinin hyödyllisyydestä. Dollarstoren vahvuudeksi hän mainitsi sesongeissa menestymisen, erityisesti häntä vaikutti rapujuhlien tarvikkeiden laaja valikoima. Ääri kehui Dollarstoren sesonkiosaamista ja iloitsi siitä, että Halloween-tuotteet ovat nyt tulleet myös Suomen Tokmanniin Ruotsin-oston myötä.

Ostovoiman vaikutus ja markkinatilanne

Ääriltä tiedusteltiin kuluttajien ostovoiman vaikutuksesta halpakauppaan. Hän totesi, että ostovoiman heikkeneminen on näkynyt myös Tokmannissa. Kuitenkin Ääri huomautti, että korkojen nousu on vaikuttanut lähinnä lainojen korkoihin, eikä tilien korkoihin ole tullut vastaavaa nousua. Hän kommentoi, että kuluttajien ostovoiman toipuminen korkoahdingosta tapahtuu Suomessa hitaammin kuin muissa Pohjoismaissa.

Kilpailu ja erottautuminen

Tokmanni toimii erittäin kilpaillussa markkinassa, kilpaillen niin kotimaisten ja ulkomaisten kauppaketjujen kuin Kiinan verkkokaupan ja rautakaupan kanssa. Ääri painotti Tokmannin monipuolista toimintaa ja laajaa valikoimaa, mikä erottaa sen kilpailijoista. Hän kertoi, että vaikka kilpailua riittää, Tokmannin vahvuus on monipuolisuus ja kyky toimia eri segmenteillä.

Tokmanni Groupin markkinointi- ja viestintäjohtaja Veli-Pekka Äärin haastattelu tarjosi mielenkiintoisia näkökulmia yhtiön toimintaan ja markkinatilanteeseen. Hänen paljastamansa suosikkituotteet ja käsitykset sesongeista antoivat kuvaa Tokmannin monipuolisesta valikoimasta ja vahvuudesta markkinoilla. Kuluttajien ostovoiman vaikutukset ja kilpailun haasteet olivat myös keskeisiä teemoja keskustelussa. Tokmanni jatkaa toimintaansa monipuolisena tavarataloketjuna, pyrkien erottautumaan kilpailijoistaan ja tarjoamaan asiakkailleen laadukkaita ja edullisia tuotteita.