news-15092024-232121

Sarpsborg 08 kärsi tappion KBK:ta vastaan – Gedigen alamäki

Sarpsborg 08:n joukkueenjohtaja Stefan Johansen kommentoi pettymystään TV 2:lle välittömästi ottelun päätyttyä. Vaikka päävalmentaja Christian Michelsen toivoi voittoa entistä seuraansa vastaan, se ei ollut tällä kertaa mahdollista. Michelsen myönsi ottelun olleen vaikea ja harmittava tappio. Vaikka vastassa olikin hänen entinen seuransa, tappiot eivät koskaan ole mukavia. Valmentaja totesi, että joukkueella on paljon potentiaalia, mutta tänään se ei vain tullut esille. Pelissä oli tahmea tunnelma, josta ei ollut helppo löytää selitystä.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet aloittivat varovaisesti, mutta kotijoukkueen peli parani vähitellen. Ensimmäinen suuri maalintekotilaisuus nähtiin 21. minuutilla, kun Franklin Tebon pääpallo torjuttiin KBK:n maalivahdin Michael Lansingin toimesta. Sarpsborg 08:n vasemman laitapuolustajan Anders Hiimin oli poistuttava kentältä loukkaantumisen vuoksi. Puoliajan puolivälissä Sondre Ørjasæterilla oli mahdollisuus vastahyökkäykseen, mutta hänen laukauksensa meni suoraan maalivahdille. KBK:n hyökkäyspeli oli hyvin vähäistä, mutta S08:n maalivahti Carljohan Eriksson nappasi maahan lähetetyn keskityksen, joka olisi voinut olla vaarallinen.

32. minuutilla Franklin Tebolla oli uusi valtava maalintekotilaisuus, mutta hän ei saanut kunnon osumaa palloon ja laukaus meni korkealta yli maalin. Vähän myöhemmin Pawel Chrupallalla oli vaarallinen laukaus, joka kimposi KBK-pelaajasta kulmapotkuksi. Puoliaika päättyi 0–0-tilanteessa. Ørjasæter kommentoi tauolla, että heillä oli hallussaan ottelu, mutta suurista maalintekotilaisuuksista huolimatta he eivät onnistuneet johtomaalin tekemisessä.

Toisella puoliajalla kotijoukkueella oli vaikeuksia luoda maalintekotilanteita, ja ensimmäisen vartin aikana tapahtui hyvin vähän molempien maalien edessä. 61. minuutilla vieraat menivät johtoon, kun David Tufekcic laukoi pallon upeasti takakulmaan Carljohan Erikssonin ollessa voimaton. Tämän jälkeen S08 teki kolme vaihtoa, mutta heillä oli vaikeuksia pelata KBK-joukkuetta vastaan, joka puolusti hyvin. KBK lisäsi johtoaan yhdeksän minuuttia ennen loppua vastahyökkäyksen päätteeksi. Ruben Alte pääsi yksin maalivahdin kanssa pitkän potkun jälkeen ja sijoitti pallon maaliin. Lisämaaleja ei nähty, ja näin ollen ottelu KBK:ta vastaan oli suuri pettymys Sarpsborg 08:lle Brannin vahvan 3-1-voiton jälkeen.

Michelsen kommentoi, että tämäntyyppisiä otteluita voi odottaa enemmän syksyn aikana, kun vastustajat asettuvat puolustuskannalle Sarpsborgin stadionilla. Joukkueen täytyy kehittää peliään vastaamaan tällaisiin tilanteisiin paremmin. Vaikka pettymystä oli ilmassa, Michelsen korosti, että jokaisesta ottelusta voi oppia jotain. Tästä eteenpäin heidän täytyy olla valmiina vastaamaan erilaisiin haasteisiin ja pelaamaan parhaalla mahdollisella tasolla.

Sarpsborg 08:n tilanne sarjataulukossa on edelleen haastava, ja heidän täytyy nyt keskittyä nousemaan takaisin voittojen tielle. Michelsen korosti, että kaikkien, pelaajien, valmentajien ja muiden, täytyy olla huipputasolla, jotta he voivat saavuttaa haluamansa pistemäärät. Syksystä on tulossa jännittävä, ja heidän täytyy valmistautua hyvin seuraavaan otteluun Strømsgodsetia vastaan.

Lue myös:
”Mido” aloittaa KBK:ta vastaan – tässä on joukkue
Michelsen: – Se tulee olemaan tunnepitoinen, jännittävä ja hauska