news-15092024-231906

Trump kommentoi ammuskelua sähköpostitse

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaan, Donald Trumpin, golfklubin ulkopuolella tapahtui ammuskelu, joka on herättänyt laajaa huomiota mediassa. Vaikka tilanne oli jännittävä, Trumpin kampanjatiimin mukaan hän oli turvassa. Trump oli ammuskelun aikaan pelaamassa golfia omalla golfklubillaan West Palm Beachin kaupungissa Floridassa.

Ammuskelun yksityiskohdat

CNN:n mukaan Trump kommentoi tapahtunutta varainkeruusähköpostissaan, jossa hän vakuutti olevansa kunnossa. ”Laukauksia ammuttiin lähelläni, mutta ennen kuin juorut lähtevät käsistä, halusin teidän kuulevan tämän ensin: olen turvassa ja voin hyvin! Mikään ei hidasta minua. En antaudu ikinä! Rakastan teitä aina minulle antamastanne tuesta”, Trump kirjoitti sähköpostissa.

New York Postin mukaan kaksi ihmistä ampui toisiaan Trumpin golfklubin ulkopuolella, eivätkä laukaukset kohdistuneet Trumpiin. Lehden lähteiden mukaan Trump ei ollut missään vaiheessa vaarassa, ja alue, jossa ammuskelu tapahtui, tunnetaan korkeasta rikollisuudestaan.

Turvallisuuteen liittyvät toimet

Paikallinen poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön tapahtumapaikan lähistöltä, ja Yhdysvaltain salainen palvelu tutkii tapahtunutta ”turvallisuuteen liittyvää tapausta”, joka liittyy Trumpiin. Salaisen palvelun mukaan tapaus sattui kello 14 paikallista aikaa eli kello 21 Suomen aikaa.

Washington Postin mukaan Trump oli golfaamassa, kun Yhdysvaltain salaisen palvelun agentit kuulivat laukauksia, minkä jälkeen Trump vietiin turvaan golfklubille. Salainen palvelu on ollut huolissaan Trumpin haavoittuvuudesta golfkentillään, sillä ne ovat avoimia yleisölle ja sijaitsevat alueilla, joissa on paljon liikennettä.

Reaktiot ammuskeluun

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris ovat tietoisia tapahtuneesta ja ovat helpottuneita kuullessaan, että Trump on turvassa. Harris korosti, että ”väkivallalle ei ole tilaa Amerikassa” ja ilmaisi ilonsa siitä, että Trump selvisi tilanteesta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Trump on ollut vaaratilanteessa. Aiemmin heinäkuussa hän oli lähes salamurhayrityksen kohteena Pennsylvaniassa, jossa hän sai osuman korvaansa mutta selvisi vakavilta vammoilta. Surullisesti yksi yleisössä ollut henkilö menehtyi tapahtuman seurauksena.

Tällaiset tapaukset korostavat Yhdysvaltain poliittisen ilmapiirin jännittyneisyyttä ja turvallisuuden tarvetta poliitikkojen ympärillä. Trumpin tapauksessa hänen julkisen profiilinsa ja kiistanalaisten näkemystensä vuoksi hänen turvallisuuteensa on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Päätössanat

Vaikka tilanne Trumpin golfklubilla oli pelottava ja herätti huolta, on tärkeää, että poliittiset toimijat voivat jatkaa työtään turvallisesti ja ilman uhkia. Toivottavasti vastaavia tapauksia ei enää tulevaisuudessa ilmene, ja Yhdysvalloissa vallitsee rauha ja vakaus kaikissa tilanteissa.