news-15092024-191814

Terrorismin loppuminen: mahdollista, jos haluamme

Terrorismin väheneminen Euroopassa tapahtui, kun tuki Neuvostoliitosta ja Itä-Euroopasta katosi. Samalla tavalla terrorismi Lähi-idässä tulee vähenemään, kun se ei enää saa rahoitusta eikä poliittista tukea ja sympatiaa ulkopuolelta, kirjoittaa Rachel Suissa, joka johtaa Antisemitismin torjuntakeskusta.

Medioiden kuva Lähi-idästä on valikoiva ja eroaa todellisuudesta. Ne, jotka uskovat valtamedian propagandaa, ovat menettäneet oikeuden faktoihin, joita he ovat maksaneet omilla verorahoillaan.

Hyvä esimerkki tästä on raportit Hamasin sodasta juutalaisia vastaan, jossa todellisuus käännetään päälaelleen.

Toinen esimerkki on Muslimiveljeskunnan voitto hiljattaisissa Jordanian vaaleissa. Tästä ei raportoitu mitään, vaikka Muslimiveljeskunta, johon Hamas kuuluu, voitti yllättäen Jordanian parlamenttivaaleissa 11. syyskuuta. He asettuivat ehdolle osana puoluetta nimeltä ”Islamic Action Front” ja voittivat 32 paikkaa 138:sta, mikä tarkoittaa noin 25 % vaikutusvaltaa Jordanian parlamentissa. Tämä on vertaansa vailla oleva saavutus, ja arvioiden mukaan puolue sai yli 460 000 ääntä.

Emme voi sivuuttaa sitä tosiasiaa, että länsimainen sympatia terroriryhmiä kohtaan voi vahvistaa niiden suosiota kotimaassa. Ei Hamas eikä sen veljet Jordaniassa koskaan hyväksy ulkoministeri Espen Barth Eiden unelmaa siitä, mitä hän kutsuu ”Palestiinaksi”.

Terroristeilla on selvä agenda nykyisen Israelin, Jordanian ja Lähi-idän suhteen.

Politiikkojemme ja heidän valtion tukemiensa medioidensa välttely juutalaisten todellisuuden kohtaamisessa, ympäröitynä väkivaltaisilla terroristeilla, joita länsi yrittää muuttaa rauhanomaisiksi kumppaneiksi, valitsee mieluummin strategian, joka on leimattu ymmärtäväisyydellä ja myönnytyksillä Iranille, Turkille, Kiinalle ja heidän alaisilleen.

Tällainen asenne antaa merkittäviä etuja terroriorganisaatioille. Historia osoittaa kerta toisensa jälkeen, että aggressorit ensin hyökkäävät pääasiallisiin uhreihinsa, ja sitten kääntyvät niitä tukeneiden puoleen.

Eilen se oli Tšekkoslovakia, tänään pieni Israel on pääruokalaji.

Rationaalisen viestinnän välttämätön edellytys on, että sanottu on totta. Väite siitä, että totuus on sodan ensimmäinen uhri, vahvistuu päivittäin norjalaisten valtionrahoittamien medioiden käsittelyssä siitä sodasta, jonka Hamas käy Israelia vastaan.

Niille, jotka ovat voineet luottaa norjalaisten valtionmedioiden uutisiin, meidän on korjattava ja sanottava, että viime vuonna Hamas hyökkäsi aseellisesti Israelia vastaan.

Ja he jatkavat sitä edelleen sekä Gazasta, Libanonista, Juudeasta ja Samariasta päivittäisillä hyökkäyksillä israelilaista siviiliyhteiskuntaa vastaan.

Kyse on siis sodasta Israelia vastaan, joka jatkuu jatkuvasti ja jonka olemme todistamassa, ei Israelin sodasta kouluja, sairaaloita ja pakolaisleirejä vastaan.

Kymmenet tuhannet israelilaiset on ajettu pois rajaseuduilta päivittäisten hyökkäysten vuoksi heidän arabinaapureiltaan.

YK ja EU (ja Norja) korostavat Israelin oikeutta puolustautua näitä hyökkäyksiä vastaan, mutta tuomitsevat kaikki yritykset vastahyökkäyksiin vihollista vastaan, kun tämä piiloutuu siviilien joukkoon kouluissa, sairaaloissa, moskeijoissa ja päiväkodeissa. Silloin he sanovat Israelin syyllistyvän sotarikoksiin, ja tämä saa suurta mediakohua.

Ei tule esiin, että Hamas tekee sotarikoksia. Ja täysin tämän mukaisesti emme kuule mitään pohjois-Israelin israelilaisista pakolaisista omassa maassaan, tai israelilaisten siviilien kärsimyksistä rakettisateen alla, joka kohdistuu pääasiassa siviiliväestöön.

Israelilta vaaditaan tarkkaa noudattamista sotilaallisen ja humanitaarisen oikeuden säännöksistä, mitä ei vaadita sen vihollisilta, jotka eivät ole sitoutuneet niitä noudattamaan.

Kansainväliset oikeusnormit eivät ole tarkoitettu terroriorganisaatioille. Ne sanovat kuitenkin, että ne, jotka eivät noudata kansainvälisiä oikeusnormeja, eivät myöskään ole niiden suojassa. Terroristit – ja media – eivät siis voi vedota siviilien suojeluun kansainvälisten oikeusnormien perusteella, kun he sivuuttavat elävien kilpien käyttökiellon. Mutta nämä vähäpätöiset yksityiskohdat unohtuvat helposti mediakilpailun kiihkossa.

12. syyskuuta oli kaksi tapausta, jotka herättivät mediakohun Israelia vastaan. Gazassa Israelin joukot tuhosivat Hamasin komentokeskuksen ja tukikohdan, joka oli asettunut kouluun, ja kuolleiden joukossa oli kuusi terroristia, jotka olivat myös YK:n UNRWA-organisaation työntekijöitä.

YK perustettiin vuonna 1948 auttamaan arabipakolaisia (silloin palestiinalaiset olivat juutalaisia, joilla oli pitkäaikainen oleskeluoikeus maassa). Jo 7. lokakuuta viime vuonna tiedettiin, että YK:n työntekijät osallistuvat aseellisiin hyökkäyksiin israelilaisia siviilejä vastaan, ja osa heistä on tunnustanut tämän kaksoisroolin myös YK:ssa. Mutta silti media nostaa tämän esiin Israelin tekemänä ylilyönneistä.

Toinen esimerkki on Israelin operaatiot Syyriassa, missä Israelin erikoisjoukot menivät sisään ja tuhosivat useita iranilaisia laitoksia kemiallisten aseiden, droonien ja ohjusten valmistukseen, jotka oli tarkoitettu libanonilaiselle terroriorganisaatiolle Hizbollahille.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Borrell matkusti Libanoniin, missä hän kehotti Libanonia ja Israelia osoittamaan pidättyvyyttä. Mutta hän ei matkustanut konfliktin juurille, Iranin, pyytääkseen heitä lopettamaan sotaa, jonka he käyvät suoraan ja epäsuorasti Israelia vastaan paikallisten sijaisjoukkojensa kautta. Borrell tietää yhtä hyvin kuin muut, kuka on sotimassa, ja paljastaa valikoivalla matkustamisellaan, ettei hän todellakaan ole kiinnostunut lopettamaan sitä.

Kaikki tämä herättää kysymyksiä siitä, onko olemassa diplomaattista toimintaa, jonka tarkoituksena on lopettaa se sota, jonka Hamas ja muut aloittivat Israelia vastaan viime vuonna.

Tulemme kuulemaan paljon tästä YK:n yleiskokouksessa, joka on jo käynnistänyt syysistuntonsa. Palestiinalaiset itsehallintoelimet levittävät päätöslauselmaesitystä, jossa he pyytävät hyväksyntää juutalaisten etniseen puhdistukseen ajamiselle karkottamalla yli puoli miljoonaa heistä Juudeasta, Samariasta ja Jerusalemin.

Yksi näistä asiakirjoista perustuu norjalaiseen jakamisehdotukseen, joka esitettiin Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa viime vuonna tukeakseen yleiskokouksen pyyntöä neuvoa-antavasta lausunnosta väitetystä israelilaisesta miehityksestä ja sotarikoksista samoilla alueilla. Odotamme ehdotuksen saavan laajaa kannatusta YK:ssa.

Kaikki tämä viittaa siihen johtopäätökseen, että se sota, jonka Hamas on käynyt Israelia vastaan lähes vuoden ajan, jatkuu täydellä voimalla määrittelemättömän ajan. Halu lopettaa se näyttää olevan yhtä poissaoleva kuin halu lopettaa sota Ukrainassa. Nämä sodat ovat kehittyneet uuvuttaviksi sodiksi, joissa kukaan ei näe loppua tällä hetkellä.

Pelkäämme, että rakentava kansainvälinen aloite tunnustaa, mikä ajaa sotaa ja terrorismia, ja haluaa lopettaa sen, ei ole korkealla hallitsevien voimien asialistalla. Yksi niistä tekijöistä, jotka saavat Hamasin jatkamaan, on se oivallus, että mitä suurempia rikoksia he tekevät Gazan siviiliväestöä vastaan, sitä enemmän kritiikkiä Israelia vastaan suuntautuu länsimaisilta poliitikoilta ja medioilta. Se on tervetullut ja vastustamaton inspiraatio sijoittaa enemmän terroristeja ja ampumalaitteistoja YK:n koulurakennuksiin alueella.

Terroristit eivät tunne omatuntoa uhraamalla omaa siviiliväestöään ja itseään niin kauan kuin he saavat palkkiota rahana, sympatiana ja vaatimuksena valtion perustamiseksi.

Tämä on se, mitä voimme nyt havaita uutena normaalina tilana. Aivan kuten terrorismi Euroopassa väheni Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan tuen poistuessa, myös terrorismi Lähi-idässä vähenee, kun sitä ei enää rahoiteta eikä palkita poliittisella tuelle ja sympatialta ulkopuolelta.

Norsun virasto on päättänyt seurata EU:n sanktioita nimettyjä israelilaisia siirtokuntia vastaan Länsirannalla. Mutta samalla se jättää noudattamatta EU:n sanktioita nimettyjä terroristeja vastaan Hamasista ja Islamilaisesta Jihadista.

Haluamme kuulla mielipiteesi

Mitä ajattelet juuri lukemastasi? Käytä kommenttiosiota sivun alaosassa – tai voit kirjoittaa mielipidekirjoituksen Verdinytille.
Debatti:

Kaikki mielipidekirjoitukset, kommentit ja pääkirjoitukset ovat avoimesti ja ilmaiseksi saatavilla kaikille Verdinytissä. Helppo kommentoida, helppo jakaa.
Arvokkaita päiviä

Uusi, ilmainen Verdinyt-palvelu. Jaa arvokkaat hetket ja päivät muiden kanssa.
Nyt voit kirjoittaa onnittelusi ja näyttää kiitollisuutesi Verdinytissä. Toisen ilahduttaminen maksaa vain vähän aikaa. Katso täältä.
Tilaa

Me Verdinytissä, Norjan uusimmassa kristillisessä lehdessä, olemme niin kiitollisia kaikille, jotka seisovat rinnallamme ja tilaavat lehtemme. Te mahdollistatte kaiken sen sisällön, joka rohkaisee, haastaa ja varustaa sinua ja muita. Tervetuloa Verdinyt-tilaajaksi!
Rohkaistu, haastettu, varustettu

Haluatko ilmaisen uutiskirjeen Verdinytiltä? Lähetämme sen sinulle sähköpostitse useita kertoja viikossa. Muistutettu, rohkaistu, haastettu ja varustettu! Tilaa täältä.
Lataa Verdinyt-sovellus

Katso video, jossa kerromme sinulle 90 sekunnissa, miten voit helposti käyttää sovellusta.
Kommentoi tätä artikkelia
Lue myös:

Lisääntyneet asiakkaat

Hyväksytkö nämä ehdot?